Tjoho, äntligen..

.. är tårtkylen invigd :)) Helt underbart att slippa rensa ur och plocka om i hela kylskåpet varje gång en tårta ska stå till sig över natten!
 
Om det inte var för att det är "2" dag idag hade jag allt firat med lite bubbel:)
 
För övrigt kan jag tipsa om en bra kraktärsövning! Fasta först hela dagen, ställ dig sedan och lägg ihop en tårta med dumlefluff i.. Utan att slicka skålen! Lycka till!
 
(Jag klarade det, nästan..;)
 
Nu är här helt slut på energi och dags att sova. Citerar min fina, fortfarande vakna, snart tvååriga son:
Hejdå, baj baj..
 
 
 

Sovdags igen..

I helgen ska det ätas tårta vill jag lova :) 
På väg isäng efter att ha producerat fyra av helgens fem tårtfyllningar.. 
 
 
Kände lite lätt stress vid halv nio snåret då jag bara hade gjort en fyllning och Mel inte hade någon som helst lust att somna..
Precis då kom bästa mannen hem, efter några dagar på resande fot såg han lika trött ut som lilleman borde varit. Jag skickade dem helt enkelt isäng båda två. 
 
 
De sover än och verkar inte ha några planer på att vakna :) 
Får nog skriva en liten överlämningslapp inför morgondagen, prata hinner vi nog en annan dag ;)
Tänkte ta tag i mitt liv och köra lite vattengympa innan jobbet imorgonbitti. Bästa att komma isäng om det ska bli verklighet!
 
Sovgott alla fina!
 

Lång effektiv dag!

Avslutar en lång dag med gårdagens semifinal i dessertmästarna. Då klockan redan är alldeles för mycket och det är jobb som gäller imorgon får ni lite bilder från dagen.
 
 
Cirka 50 saffransbullar har snurrats idag. Då jag tycker vanliga lussekatter lätt blir torra så gör jag alltid snurrade saffransbullar med mycket smör och mandelmassa i.
 
 
Min tårtkyl och mannens glassfrys har äntligen anlänt och tagit plats bredvid vår andra frys i källaren! Ska bli ett nöje att fylla den :)
 
 
Advent börjar ta plats i vårat hus. Mel kommer och tar mig i handen, drar ut mig i vardagsrummet och pekar på allting som lyser. Da da da! Sen full fart in i sovrummen, pekar på varje stjärna och ropar da da da. Sedan leker han en liten stund, innan proceduren börjar om :) Finaste lillkillen <3
 
 
Kvällen avslutades med Bompamys och när barnen somnat passade jag på att tömma telefonen på cirka 1000 bilder, börjar bli dax att uppgradera och det ville jag inte göra utan att säkrat upp bilderna först.
 
Sov sött alla fina!
 
 
 
 

Underbara lediga måndag!

För att ha en supermysig dag med barnen måste man inte planera massor, åka långt och betala mycket pengar! Ibland räcker det med strålande sol, lite snö, en eldkorg och härliga vänner! Jag värdesätter och uppskattar de här lediga dagarna med barnen så högt nu när jag jobbar och vi inte kan göra vad vi vill varje dag. Just igår blev en extra bra dag!
 
Finaste Johanna och Saga kom hit efter lunch. Vi monterade upp en ljusslinga i vår rätt anskrämliga adventsgran.. Sedan blev det pulkaåkning, myseldning och varmchoklad :) Allt utan att lämna tomten :)
 
 
Efter ett par timmar ute i snön fick det bli lite innelek och uppskattad korvlåda till middag!
 
Tack kära vänner för en härlig dag!
 
 
 
 
 
 
 

Snart advent :)

Ännu en fulltecknad helg till ända.. Jobbade igår, fem minuter efter jag kom hem kom mamma och pappa hit. Myskväll med god mat och tårta stod på schemat :)
 
Hjortstek, potatisgratäng och kantarellsås :)
 
Jag hade gjort en liten tårta med blåbärsmousse och vitchokladmousse. Tanken var att jag skulle hinna täcka den med sugarpaste, mest för att öva lite. Den var superfin med riktigt skarpa kanter när den kom ur formen..
 
 
 
Tiden och orken att vispa smörkräm och spackla med fanns inte utan det fick bli ett lager grädde under sugarpasten(Sp).Vet ju att man måste fodra sp om den skall ligga direkt på grädde men hoppade över det steget oxå.. Inte bra, grädde får sp att smälta. Såg ganska roligt ut. Själva tårtan var iallafall riktigt god! Allt annat än snygg dock :)
 
 
Idag har det varit strålande väder. Jag fixade en doptårta på förmiddagen mer om den senare :) Sedan blev det lite utetid och flaggstångsgranen är på plats! Allt känns genast mycket mysigare. Nu ska här adventspyntas hela veckan:))
 
 
 
Kram och sovgott!
 
 
 
 
 
 

Äntligen lite snö!

Som jag längtat! För min del är den bästa vintern vit och kall!! Innebär friska och "rena" barn!
Gillar inte blask och slask väder!!
Tyvärr lät väl inte väderleksrapporten så lovande, det fina vita är nog borta imorgon :(
 
 

Ledig måndag!

Eftersom jag jobbade i lördags så hade jag ledig dag idag. Tur det då killarna ännu inte var helt redo att skickas till förskolan. Båda sov länge imorse! Klockan var halv åtta innan barntv:n slogs på. Tyvärr kändes min hals värre igen men båda barnen har varit feberfria och relativt pigga idag. Tog beslutet att vara hemma i lugn och ro, försöka att inte stimma upp dem för mycket. Vi har byggt tågbana, lekt med lego och bilar i högervarv.
 
 
 
 
 
Har även hunnit med att baka tre tårtbottnar och tvätta lite. På eftermiddagen tog vi en tur med återvinningen, passade på att tvätta bilen och köpa med oss lite gofika hem :) Gäller ju att passa på :))
Nu på kvällen fick det bli lite städning då det inte blivit gjort under helgen. Trist men skönt när det är gjort!
 
 
 
Nu hoppas vi på en lugn natt, så blir det jobb och förskola för alla imorgon!! Denna veckan skall det produceras en doptårta och en liten liten sugarpaste tårta till oss på lördag :) Vill ju så gärna öva lite nu när jag varit på kurs och allt :) Dessutom får vi finbesök av mor och far till helgen!
 
 
 
Sovgott alla fina!
 

Liten nalle i socker :)

Det tog sin lilla tid och det var inte enkelt.. Men här är han, min absolut första nalle i sockerpasta!
 
 
 
 

Musdjävlar!!!

För någon vecka sedan upptäckte jag till min fasa att vi hade haft besök av möss bakom skåp och diskmaskinen. Samma diskmaskin som inhandlades i slutet av sommaren.. Efter att vi gjort rent och satt ut fällor konstaterar vi att de ovälkomna gästerna bitit sönder avloppsslangen till maskinen, kul :(
Min älskade och mycket händige make lossade såklart på slangen för att ta med den till återförsäljaren och skaffa en ny. Helt naturlig lösning på problemet. Då det är en reservdel som sällan går sönder har det tagit en stund att få den nya slangen. Med andra ord har det genomförts en del handdisk. Under tiden har tre usla musar fastnat i våra fällor och därefter har vi inte sett några som helst spår efter de små djävlarna (ursäkta språket).
 
Idag kom den nya slangen och M som var hemma med barnen, tänkte passa på att sätta dit den då Mel sov efter lunch. Vad tror ni har hänt??
Jo när vi tog bort den gamla slangen så blev det ju hål in i maskinen.. Så det lilla aset till mus tog vägen inom maskinen och käkade upp packningarna innan han fastnade i fällan. Men det är ju kul att köpa nya diskmaskiner flera gånger om året..
 
Förutom det så vaknade Mel redan efter 20 min (brukar sova minst 1,5 timme) med nästan 40 graders feber så resten av eftermiddagen blev det inget mer gjort åt vare sig diskmaskin eller något annat. Jag har jobbat hela dagen och gör så även imorgon. Så M kommer få torka snoriga näsor och badda feberpannor även imorgon. Skickade iväg honom med några polare för att se på fotbollen och dricka någon öl, kändes som om det var välbehövligt att slippa fundera på diskmaskiner ett tag :)
 
Har diskat :) och fått isäng de små trollen, Mel hade 39,9 och sover alvedonsömn i pölen. A hostade sig till sömns. Mina små hjärtan, hoppas verkligen det ger med sig snart. Inte kul när de är sjuka!
 
Själv ska jag nog krypa ner och ta igen lite sömn, otroligt skönt att jag inte lovat att baka något till imorgon! Ska söka lite inspiration inför kommande tårtor istället. Har lite planer som jag skulle vilja prova, återstår att se om tiden räcker till ;)
 
Liten sover sött med bästa pandanallen!
 
 
 

Hur smart..

..är det att se på Sova med fienden mitt i natten?
Speciellt när mannen är på resande fot och jag själv borde sovit för länge sedan!
Gjort är gjort, nu kryper jag ner bredvid min lilla hostkille och hoppas han har vaknat för sista gången inatt. Känns väldigt bra med ledig dag imorgon:)
Sovgott!

Liten liten tårta till far ;)

Mannen min är ju som bekant inte så förtjust i tårtor.. Så jag hade inte funderat på någon Farsdagstårta till honom. Men så hittade jag en liten 12 centimeters provbotten som låg i frysen. Päronkräm och after eight fanns oxå hemma. Själv fastar jag idag så det fick bli minitårta till grabbarna. Chokladbotten fylld med päronmousse och spacklad med after eight fluff.
 
 
 
Trots att den är hur liten som helst står halva kvar I kylen..
Nu hoppas jag att det äts lite bättre, för om en liten stund är den av fadern själv önskade köttfärslimpan klar :)
 
Skön söndag på er!
 
 

Tårtkurs :)

Äntligen var det dax för min efterlängtade tårtkurs på Hemgården i Borås. Jag anmälde mig till kursen i juli.. 
Det var en Baskurs där du får lära dig att fylla, spackla och täcka en tårta med sp (sugarpaste). Det var för det sista jag var där, har känt att det vore roligt att prova på en ny teknik. De första delarna gicks mest igenom teoretiskt samt att Carola visade momenten. Sedan fick vi göra lite blommor och täcka en såkallad Dummie. Behändigt att börja med en Dummie eftersom den är väldigt stabil ( gjord i frigolit). Dessutom fick tårtan följa med hem så när jag får tid att öva så är det bara att ta bort den gamla sp:n och täcka med ett nytt lager. Köpte för säkerhetsskull hem två paket..
kursen leddes av Carola Schill som har bloggen:
http://www.mycakes.se
 
Det var superroligt och mycket enklare än jag trott. 
 
 
 
 
 
 
Blev ganska nöjd med det lilla underverket ;)  
Ser redan fram emot att få åka tillbaka och lära mig mera!! Framförallt skulle jag vilja lära mig att göra fina rosor! Hoppas jag hinner med en kurs i vår!
Kram på er!
 
 
 
 
 

Crazy Cupcake Monday :)

Fjärde lediga dagen denna långhelg började lysande, både barnen och jag var pigga och glada! Två olika cupcakes hann gå klart i ugnen innan vi vid 1000 stack iväg till skogen för en lekdejt med J och barnen.
Mel höll sig vaken hela vägen hem och fick i sig lunchen innan han sov sin middagslur. A och jag bakade ytterligare en omgång cupcakes. 
 
- Mamma, jag vill vara med att baka!
- Absolut, kom och hjälp mig att vispa.
- Vänta lite, jag måste bara tvätta händerna.. För jag ska slicka skålen sen!!
 
På eftermiddagen fick vi sällskap av C och lilla B. Alla cupisar dekorerades och barnen fick i sig mat innan resten av tjejerna kom vid 1800. Någonstans där gjorde jag en makaber upptäckt i huset och sedan bestämde sig lilltrollet för att inte vilja sova. Jag hann iallafall prata lite med tjejerna innan en väldigt skön dag fick lite trist slut. 
 
Dagens verk:
 
 
 
http://sweet-and-simple.se/2013/october/hasselnots-cupcakes-med-kolafrosting-och-choklad-2.html#comment
 
 
 
http://sweet-and-simple.se/2013/november/pavlova-cupcakes-med-ljuvlig-hallonsirap.html#comment
 
 
 
http://www.louisespis.com/2013/09/caramel-and-mint-cupcakes-caramint.html
 
Tre riktiga copycats, har i stort sett inte ändrat något i recepten. Alla tre var goda men de hade inte det där lilla extra.. Förhoppningsvis blir de glada på jobbet imorgon för fem personer kan ju inte äta upp tre omgångar cupcakes :))
 
Sov gott!

Fluffig Frusen Polkagrispaj!

Detta är en av mina riktiga favoriter! Eftersom nästan det enda godis min älskade man äter är After Eight och polkagrisar så är det roligt att göra denna paj då den uppskattas även av honom.
 
 
 
 
Receptet kommer från Systrarna Eisenmans "Vinterns söta"
 
Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
 
5 dl vispgrädde
1 burk marsmallowfluff ( finns i bakhyllan på Ica)
några droppar pepparmyntsolja(pepparmintsarom finns på Ica)
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
 
Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
 
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen. 
Vispa grädden, blanda försiktigt med marschmallowfluffen och några droppar pepparmyntsolja efter smak.
Lägg ca en tredjedel av krämen i en annan bunke.
Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner dem i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ut frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar färg. Klicka ut den röda krämen över den vita och gör virvelmönster med en kniv.
Ställ i frysen i minst 5 timmar. Dekorera med polkagrisar.
 
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och rör tills allt smält. Låt småsjuda i ca 10 min tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.
 
 
 
 Polkagrispajen är väldigt god, superenkel att göra och chokladsåsen är pricken över i:et. Skulle det bli sås över så är det bara att spara, värma på och äta till glass :)
 

Myshelg!

Det är riktigt "kura ner dig under filten väder"ute. Nu är vi ju inne i november så det är faktiskt helt okej! Räknade ut att om tre veckor är det tid att börja plocka fram alla stjärnor, slingor och ljusstakar!! Det är bland det bästa jag vet, att få tända upp adventsbelysningen i novembermörkret! Längtar!!
 
Helgen har som vanligt ramlat förbi i ganska hög fart, dock har vi hunnit en hel del. Dessutom är jag och barnen lediga även imorgon så det känns riktigt bra just nu! Vi har haft besök av fina vänner och igår blev det Kalvstek med pestosås och hasselbackspotatis, riktigt gott. Avslutade middagen med Fluffig frusen polkagrispaj! Jag som brukar utmana mig själv och laga nya rätter gick på säkra och beprövade kort denna gång. Får väl skylla på att det är lite mycket just nu så jag orkade faktiskt inte hitta på något nytt. Maten var god och uppskattad och pajen är alltid en höjdare, den kommer i ett eget inlägg snart!
 
Våra gäster åkte efter lunch och vi ägnade några regniga timmar åt att kratta löv och granris, plocka in sandlådeleksakerna, klippa bort lite ris, skruva fast vindskivan som lossnade i "stormen" och tömma stuprör. Riktigt skönt att få lite luft, som tur är finns det ju bra kläder att ta på sig :)
Nu är vi helt utslagna efter att ha fyllt magen med pannkakor :)) Imorgon ska barnen och jag försöka komma ut i skogen en stund. Sen ska det bakas lite cupcakes då flickorna kommer på besök imorgonkväll :))
 
 

Godmorgon Lördag :)

06:37, vi har just avverkat ett avsnitt Lilla Charley Björn.. Visst är det skönt att vintertiden gjorde att småtrollen somnar runt 20:00 istället för 21:00. Baksidan är att de är uppe och pigga vid 06:00 istället för 07:00.. 
Dessa mornar kan jag inte annat än tacka för att det finns morgon Bolibompa :)
 
Snart ska vi ändå upp och studsa! Vi väntar vänner från Linköping och eftersom gårdagen tillbringades hos Pippi så skall här handlas och städas lite. 
 
Jag har gjort en av mina favoriter till efterrätt. Ska försöka komma ihåg att ta en bild och lägga ut receptet lite senare!
 
Härlig lördag på er!
Kram!
 
 

Årets sista Pippibesök :)

 
Härligt med en helt ledig dag med hela familjen! Vi passade på att tillsammans med finaste vännerna göra årets sista besök på Astrid Lindgrens värld. De har höstmarknad denna veckan och det har blivit en liten tradition att åka dit. Efter denna veckan så stänger de för i år. Jag tror att barnen och jag har gjort åtta besök den här säsongen så årskorten är intjänade :) Åtta besök och i stort sett inget regn. Idag hade de ju ändå flaggat för regn mest hela dagen men det kom bara lite duggregn och någon lättare skur på eftermiddagen. Lite korv, smör, äppelmust, marmelad och fudge fick följa med hem :)
 
Undrar hur många bilder jag har på dessa gunghästar ;)
 
Liten paus från leken i Pippis hus. A har just nu väldigt lätt att ta till den där extra tjuriga fyraårsminen.. Det är inte roligt om han inte får göra precis som han själv vill.. 
 
Sov gott! Det kommer jag att göra!
 
 
 
 
 

RSS 2.0