Falukorv i ugn.

Skönt att vara ledig såhär måndagen efter semestern :)
Jag och barnen har mest packat upp, tvättat och handlat idag. Pappan for iväg på jobb till Göteborg så kvällen fick vi klara själva. Lite mycket "hi five" i dörren just nu men så blir det i perioder och det funkar ändå rätt bra. Denna veckan är det jag som är hemma, sköter markservicen och gosar med barnen. Nästa vecka byter vi igen.
 
I en familj där tre av fyra är korvomaner, kunde man ju tro att korv är det sista som serveras när jag får bestämma.. Dock finns det en korvrätt som jag verkligen gillar och gärna lagar. Falukorv i ugn med potatismos. 
 
 
Falukorv i ugn
 
falukorv
lök
äpple
tomat
ketchup
senap 
chilisås
svartpeppar
ost
 
Jag fyller korven med äpple, lök och senap. Blandar ut lite chilisås, ketchup och svartpeppar med vatten så det blir en tunnare sås.
Lägger äpple, lök och tomat runt korven, häller "ketchupsåsen" över korv och runtliggande frukt/grönsaksblandning. 
Hyvlar ost över korven och låter stå i ugnen på 200 grader medan jag kokar potatis och gör potatismoset.
 
Gott!!
 
Då mars månad enbart bestått av kursveckor och semester har jag totalhavererat i min kosthållning... Så imorgon på findatumet 1/4 påbörjas omstart! Fasta två dagar i veckan, hålla mig borta från allt fika/godis mm i 1-2 veckor så jag bryter mitt just nu extrema sockerberoende. Komma igång med löpningen igen!!
Ska bli gott att komma igång.
 
Sovgott!

Massor av sol och Vallekramar :)

Solen har fortsatt att skina på oss hela veckan, vädret är helt underbart. Dessutom är det minusgrader på nätterna så backarna har hållt sig riktigt fina hela veckan!
 
A Har gått i skidskola hela veckan och är superduktig. Idag har han varit i backen från klockan nio och vid fyra tiden avslutade vi dagen på Valles after ski. Efteråt tyckte vi att det var läge att åka tillbaka till stugan. Inte poppis kan jag lova, fick muta honom men kexchoklad för att åka till stugan istället för mot stolsliften!
 
 
Dansar till "älska snö" 
Varje rörelse har övats in hemma med plattan så lyckan var total när det äntligen var dax :)
 
 
Mysigt att kramas med Valle!
 
 
Ikväll har vi firat systeryster som snart fyller 30 år!! Det fick såklart bli en liten tårta. Köpebottnar (tyvärr) fylld med svartvinbärsmousse och citronfromage spritsad med whipped cream frosting. Jag som är lite väl petig tyckte att bottnarna sabbade det mesta men de andra tyckte den var god.
 
Precis nu vann jag och M över resten av tjocka släkten i Bezzerwizzer:)) 
 
Sovgott!
 

Strålande sol, semester och skidåkning :)

I lördags vinkade jag och barnen hejdå till Pappi, packade in oss i bilen och for iväg till mor o far. Söndagen spenderades i bilen och till eftermiddagen boade vi in i stugan under lätt kaos :) Blir ju lätt lite rörigt när sex vuxna i olika generationer och tre små vildingar ska komma till rätta :) Men oj vad mysigt vi har! Två dagar i strålande sol, minus grader på nätterna så backarna är hårda o fina. Bara hoppas det håller i sig. Dessutom är det väldigt lite folk, inga köer eller trängsel.
 
Albin kör hårt i skidskolan och tycker det är superkul! 
 
 
Melvin åker rullband och pulka, tycker skidorna verkar kul men inte ett dugg intresserad av att ha pjäxor på sig så det får nog vänta något år till :)
 
Kram och godnatt!

Underbar vårhelg!

Det varnades för storm och snö i helgen.. Passade på att ta en tur till skogen med barnen och fina vänner i fredagseftermiddag. Då var vädret fortfarande härligt soligt.
Vaknade mycket riktigt till snö och blåst i lördags, men det drog fort förbi och resten av helgen bjöd på klar fin vårluft och mycket sol, så skönt.
 
A och jag tog en mysdag på stan igår, han fick håret klippt, vi shoppade lite och lunchade såklart. Väl hemma fick vi med oss resten av familjen på en tur till lekparken och även lite såpbubbelblåsning :)
 
 
Idag kom vi ut redan på förmiddagen. Fick bli en promenad och cykeltur ner till sjön, skulle mata lite änder men de   höll sig på läsidan av sjön så det blev nog fiskmat av brödbitarna :)
 
Hittade första tussilagon på vägen hem!
 
 
Så fort vi tog fram cykeln kom det ett - Jag kan inte, vill ha springcykeln istället! Det fick han inte och fem minuter senare cyklade han utan bekymmer hela vägen till sjön och tillbaka :)
 
Nu befinner jag mig i Stockholm för ytterligare två dagars utbildning. Ska bli jätteintressant men nu har jag fått nog av egentid för den här gången! 
 
Grabbarna laddar för kommande skidresa:)) Ska bli härligt att vara ledig och få rå om dem ordentligt! Hoppas hoppas bara det finns snö kvar när vi väl kommer dit!
 
Inte mycket bakning just nu men lyckades iallafall få ihop en omgång daimbiskvier och en omgång citronbiskvier som ska följa med till fjällen :)
 
Ha en fin vecka!
 
 

Laddar för hemfärd :)

Efter ytterligare några dagar med shopping, god mat, vin och ja just det lite Atlas utbildning oxå laddar jag för hemfärd imorgon. Mina mycket trevliga kurskamrater tänkte fira sista kvällen med gänget genom att dricka öl. Själv kände jag för att ta vara på egentiden. Två timmars presentshopping på stan, sedan en god macka tillsammans med lite hemuppgifter, packat väskan och nu Greys :)
 
På fredag ska jag mysa med mina småtroll hela dagen! Hoppas finvädret håller i sig, då blir det förhoppningsvis lek, bus o fika i skogen :)
 
Måste lägga in en bild på gårdagens middag. En surf and turf som grillades av en själv på het lavasten vid bordet.. Det är väldigt jobbigt att vara på kurs :))
 
Tonfisk, pilgrimsmussla, räkor, lamm, fläskkött, oxfilé.
 
Börjar även få en lätt släng av bakabstinens, hoppas jag hinner baka lite kakor inför kommande fjällresan under helgen. Tid att baka tårtor finns det inte just nu, men det kommer väl veckor med lite mer tid snart hoppas jag.
Kram på er!
 

Snart hemma!

Vilken lyxvecka jag haft!  Bra utbildning på dagarna och när den varit slut vid 17 så fanns inga måsten! Jag har passat på att träna, träffa fina vänner, äta gott och sovit hela ostörda nätter!
Magiskt skönt och välbehövligt!

Samtidigt känns det väldigt märkligt att vara borta från barnen i fem nätter! FaceTime är guld värt när vi både kan prata och se varandra. Även om det barnen tycker är bäst med samtalet är att få trycka på den röda knappen vilket leder till att samtalet är slut..

Igår var jag på vildmarksmässan och fick se när fina Johanna fick sitt diplom efter sin imponerande vandring på 130 mil mellan Treriksröset och Grövelsjön. (Gröna Bandet)


Grattis kära vän!!

Nu rullar tåget (i tid) genom ett soligt Götaland! Ska bli skönt att komma hem till min älskade familj!
Kram o hoppas ni har en härlig helg!

På väg..

Rullar tåg mot huvudstaden. Ska bli spännande och riktigt roligt att få lära sig lite nytt :)
Inte lika roligt att vara borta från mina finaste hela veckan. Speciellt inte när det är lite krassligt hemma :(
Tur de har världens bästa pappa som tar hand om dem!! Dessutom tror jag att det är bra att längta lite efter varandra ibland..
Kram o ha en bra vecka alla fina!


RSS 2.0