2018-vårens alster :)

Sista självande dagarna i juli, som vanligt flyger tiden förbi.. Har inte hunnit baka så mycket under våren, än mindre blogga om det..
Idag har vi regn för första gången på hela semestern så jag tänkte göra ett inlägg med bilder på vårens bakverk. 
 
Först ut blir Melvins 6-års kalas tårta. Färdigköpt Oblat för att spara tid och kraft. Han älskar ju fortfarande choklad så det var saftiga chokladbottnar med mjölkchokladkräm och hallon eller jordgubbsmousse i ( minns inte riktigt) spacklad men mjölkchokladmarängsmörkräm!
 
Han beställde även rosa och chokladfärgade muffins till släktkalaset. Innehållet motsvarar tårtan.
 
Efterrätt när bästa familjen W kom på middag. Välbeprövat recept med one bowl chocolate muffins, hallonmousse och mjölkchokladmarängsmörkräm. Så gott!!
 
Sedan hände det inte så mycket på bakfronten förrän det var dax att fira min egen 40-års dag på jobbet. Denna bestod av ljusa bottnar, hallonmousse, citronmousse. Rosa vitchokladganche och maränger.
 
Denna var oxå till 40-årsdagen. Mandelbotten, jordgubbsmousse, kan ha varit något mer som jag glömt :)
 
Sista tårtan till 40-dagen fick såklart bli favoriten med saftiga cholkadbottnar, hallonmousse, färska hallon, hackad mörk choklad och mjölkchokladsmörkräm!
 
Sedan var det dax för en Dollystyletårta till fina Isabelle som fyllde 10 år! Är inte helt säker men tror det var hallonmousse och dumlefluff på ljusa bottnar. Fina bilden köpte jag av Bästa Cake Queen i Eksjö. Egen bild utskriven på sockerpasta. Mkt hållbart och dessutom godare än ”pappersoblaten”
 
Midsommartårta med jordgubbar, ljusa bottnar, citronmousse och grädde.
 
Efter 8 år med barn på samma förskola så fick personalen en tacktårta med min första marängkrans på. Lite ojämn tyvärr men bättre lycka nästa gång..
 
Denna serverades när jag firade födelsedagen och övriga majbarn i släkten med finaste familjen. Jordgubbar och italiensk maräng.
 
Slutligen min 40 fest med bubbel och mingeltema, 4tårtor blev det <3
 
 
Oj, höll nästan på att glömma.. Gjorde ju en fotbollstårta till finaste Petter när vi firade hans födelsedag mitt i fotbolls-VM. 
 
Ja det var allt för denna gång, nästa projekt blir pappas 70-årsdag. Tror att jag ska plocka upp en gammal favorit från ett tidigare bröllop <3
 
Kram på er!

RSS 2.0