Enklaste goda Korvlådan!

Då det ska ätas gott gott imorgon fick det bli en enkel korvlåda till middag idag! Fast frågar du mina killar här hemma äter de ju det lika gärna som oxfile!!

Koka valfri pasta
Stek falukorv i tärningar
Koka broccoli

Lägg allt i en ugnsfast form, salta, peppra och häll på ett paket Keldas milda ostsås.

Gratinera i ugnen i ca 10 min.

Orkar man inte steka korven så förläng bara tiden i ugnen till ca 15-20 min så blir den klar. Jag tycker dock att det blir lite mer smak om man steker den först!


Söndag

Igår hade vi en tämligen lugn lördag här hemma! Lite städ och tvätt, lek, Tour de ski och dagen avslutades med julklappar från farmor och farfar. Barnen öppnade och pratade över skypen samtidigt! Tack för allt fint!

Idag har det varit lite mer aktivitet! Förmiddagen tillbringades på Målenplan. Snölek för A med kompisarna Thea och Hannes. Mammorna fick tjöta lite och de minsta sov gott i vagnarna precis som det ska vara ;)

Lite lunch på det, sen åkte M och A mot Kinnarp och A:s första hockeymatch! Jag hann med lite Tour de ski idag med :) samt avslutat städningen inför imorgon! Nu ska jag fundera lite på dukningen och planera morgondagen så jag slipper stressa då! Skönt att vi kör knytis. Ska bli mysigt att få hit fina vänner och fira in det nya året med alla barnen!


Hemma!!

Hemma igen! Har verkligen haft en mysig jul. I år ändrade vi lite i upplägget och bodde hos min syster och svåger istället för hos mor och far. Vinnande koncept då det finns en riktig säng att sova i, eget badrum och ytor för barnen att röra sig på. Tyvärr blir det ju inte samma mormor och morfar tid för barnen men det får vi ta igen en annan gång.

Tack hela familjen för en härligt mysig jul!

Dessutom hann vi med att träffa lite vänner i olika konstellationer, alltid lika trevligt!!

Men oj så skönt det är att komma hem när vi varit iväg i nästan en vecka :))

Skottning, uppackning, matshopping, systemet och fyrverkeri inköp har vi hunnit med idag. För att inte glömma ett otrevligt akut tandläkarbesök efter att helgen bjudit på en sönderbiten tand :( det gick rätt okej, var bedövad mellan 0800 och 1100 :( dessutom hittade de ett hål till som måste lagas :((

Nu ska vi bara njuta lugnet hemma, städa lite och leka med barnen hela helgen!!

Nyår firas här hemma med fina vänner, så lite förberedelser får det oxå bli!

Tid att sova, ligger klart efter på den fronten..
Sov gott alla fina!

Vår stora kille i ny julklappspjyamas!

Måste ju ändå få försöka själv :)

Mel fick en spelande lära-gå-vagn av moster och morbror! Han älskar den! Antingen sitter han och trycker på knapparna så att den spelar och har sig, eller så går han runt med den! Skulle han strunta i den en stund är brorsan snabbt där och trycker = prylen spelar och låter typ hela tiden... Blir nog lite tejp över högtalaren så den dämpar sig lite..

 


God Jul till er alla!!

Oj, mätt :))
Tar en paus och sitter hos barnen som håller på att somna! Vi har haft en mysig dag med nära och kära :))
Lite lätt julstress på förmiddagen för att få ihop allt till julbordet men det gick! Mat kan Vi nog äta i en vecka om vi vill!

Barnen har varit helt underbara precis som vanligt!

Massor av fina klappar har vi oxå fått allihop!

Sov gott alla fina!!

Dagens tårtor: En pepparkaksbotten (tre lika botten med 3 tsk pepparkakskrydda, lite lite för mkt hade räckt med 2- 2,5tsk) med Lingonfrosting.

Den andra är en Very cherry chocolat Cake fast med blåbär istället för körsbärssmak ( tack för tipset Marina!) 

Gjorde det enkelt för mig så även lingonfrostingen är samma som i very cherry fast med rårörda lingon. Frostingen har mascarponeost och grädde som bas och verkar funka medflertalet smaksättningar! Receptet finns på LouiseSpis.


Julhasard!

De senaste åren har vi i anslutning till jul samlats, ätit gröt och skinka samt kört ett julklappsspel. I år var vi 16 personer, alla köper tre paket för 150 kr och sen är det tärningsspel först om de oöppnade paketen, därefter öppnas de och den riktiga jakten börjar :)

Efter första varvet hade jag lyckats få julkaffe och en nästrimmer.. Verkligen saker jag behöver :)

Men efter andra rundan hade det artat sig! Tandborsthållare till barnen, bakformar, massagepryl och en äppelskärare :)

 
Så här blev tårtan! God, men som vanligt med den här sortens tårtor väldigt mäktig..

 

Fina Gunilla och M i sina lösmustacher! De och dragsmällare var två av kvällens eftertraktade presenter!

rd

Tack Mia och Björn för bästa värdskapet! Tack alla fina vänner för en toppenkväll! 

God Jul!


Gott till julbordet!!

Idag är en sådan där dag då jag går och lägger mig med dåligt samvete över att inte gett barnen den uppmärksamhet och framförallt lektid de behöver :( Ibland är det tyvärr bara så att ska jag bli klar i tid med det jag åtagit mig så blir det en sådan här dag då och då.

Nu har jag ju världens goaste ungar så det har gått hur bra som helst. A har lekt med sina bilar och sitt garage, sittande i vår säng för att få vara ifred från lillebror. Mel har kastat ut och stoppat i alla mössor och vantar i lådan, bara för att börja om på nytt så fort han är klar. A hjälpte till att vispa lite grädde men sen var bilarna roligare igen. Tror igentligen inte att världen går under bara för att vi inte leker ute precis varje dag. 

Nu ligger massor av lediga dagar när även M är ledig framför oss så jag är säker på att vi hinner ta igen det!



Vad har jag åstadkommit idag då.. En tur till stan med snabbstopp på Willys och ÖB, sen en längre shopping på Ica. Det gick inte direkt snabbare av att A ville köra en liten vagn, bästa dagen att göra det på när man är 3 år och inte så bra på att se sig för :)) Ut kom vi tillslut utan att kört på någon alltför mycket!

Dagens julförberedelser

Sedan jag träffade min fina M är jag lite bortskämd med fina råvaror, till julbordet bidrar jag bland annat med gravad öring och enbärsgravad älgfile. Receptet på fisken har jag fått av svärmor så det behåller jag för mig själv, men det är ingen större skillnad mot vilket gravlaxrecept som helst!

Älgen kan jag varmt rekommendera! Den blir så himla god! Jag brukar servera den till en äpple och pepparotssallad med vinaigrette. Brukar oftast vara mycket uppskattad och försvinner fort från faten.



Receptet kommer här:

Enbärsgravad älgfil'e

Putsad älgfile 400g
2 msk salt
1 msk socker
15 enbär
15 vitpepparkorn
15 rosepepparkorn
Ev 1 msk gin

Krossa kryddorna i mortel med lite av saltet. Blanda i resten av saltet och sockret.
Gnid in filen med kryddblandningen och lägg allt i en plastpåse, tillsätt ev 1 msk gin för starkare enbärssmak. ( Jag har alltid gjort med gin och det blir så gott!)
Låt ligga i kylskåp i ca 2 dygn, vänd påsen några gånger.

Passar utmärkt som förrätt (när det inte är jul)
Det är enklare att skiva den tunt om man låter den ligga någon timme i frysen.

Ska gå bra att använda ren, rådjur eller hjortfile oxå men jag har bara provat med älg.

Obs!! Glöm inte att filen måste vara fryst minst 5 dygn före eller efter gravning!! Endast gravning räcker inte för att säkerställa att alla bakterier/parasiter mm dött.



Det har bakats lite oxå, en Redvelvet tårta med hallonmousse och whipped cream cheese frosting. Den är bakad, ihoplagd och tunt spacklad. Redo för transport imorgon. Sen får vi spritsa och fixa till dekoren på plats! Då det vankas julmys med julklappsspel hos syster och svåger!


Men ska vi hinna komma dit i tid är det nog bäst jag kryper ner bredvid min (på grund av förkylning) snarkande man :)

Kram och godnatt!!

 

 

 


Det gick..

 

Lyckades hålla Mel vaken till lunch, sen sov han 2,5 timme! Vaknade vid 1400 och sov igen 2030 :))

Idag har det varit stor tvätt och bakdag!! Tvätt för att vi ska ha nåt att ha på oss under julledigheten..
Bak för att vi ska ha nåt att äta..

Baileyskulor, polkatryffel, apelsinknäck, ytterligare en sats skumtomtefudge samt bottnar till två tårtor ( en pepparkaksbotten och en chokladbotten)

Skumtomtefudgen måste jag ju ge er recept på nu när jag till och med gör en ny sats! Igentligen den tredje satsen då jag sumpade en som blev sockrig!

10 skumtomtar ( går att byta mot skumbananer el annat skumgodis)
2 dl socker
1dl grädde
50g smör
2-3 droppar röd hushållsfärg
100g vit choklad

Klipp godiset i små bitar och hacka chokladen.
Koka alla ingredienser utom chokladen tills godiset och sockret smält!!
Ta av från plattan och rör ner chokladen.
Häll i klädd form. Låt stelna och skär i rutor.


Hittade receptet i Bloggvärlden men kan inte minnas var..

Lite paketinslagning har vi hunnit med nu ikväll oxå. Kommer jag inte isäng väldigt snart så somnar jag nog på vägen dit :(

Sovgott, det ska jag göra!!

 

Oj, verkar som ett e föll bort från bilden. 


En ovanligt lugn morgon

Mina småkillar vill inte somna på kvällarna längre.. Mel verkligen kämpar för att hålla sig vaken och igår kväll skrek han sig igenom andra halvan av Greys. När han väl somnade strax efter tio så var han helt slut och sov nästan till åtta imorse. Även A somnade sent och sov till halv åtta. Detta hade normalt inneburit en lätt stressad morgon för att komma till förskolan i tid, nu slapp vi det :)

Som tur var hade A tid hos tandläkaren på morgonen. Sist vi besökte tandläkaren så knep han ihop munnen och vägrade ut sig totalt.. Denna gång var det M:s tur att försöka, gick naturligtvis hur bra som helst!

Nu är A på förskolan, M på jobbet och här gäller att vara grymt effektiv i ett par timmar för att hinna ikapp lite på veckans "att göra lista".

Tänkte samtidigt försöka hålla Mel vaken till lunch så det bara blir ett sovpass idag.. Lycka till :))

Just nu far den lille busen runt som ett yrväder iallafall!

Ha en fin dag!


Adventsfika

Jag har i ett par år försökt få till ett adventsmingelfika! Tanken har varit att bjuda in våra vänner från olika kretsar och ha lite öppet hus. Huvudsyftet är ju såklart att träffas och ha trevlig men oxå att få anledning till att baka :)

Tyvärr är ju just advent en svår tid att få till nåt, det är mycket som skall hinnas med, många att besöka, julbord och såklart dessa sjukor som drabbar framförallt oss med barn..

I söndags på tredje advent samlades vi dock en liten skara med fina vänner och hade en mysig fika!

Hade knåpat med lite bak och julgodis. Bland annat Pepparkaksmuffins med apelsingrädde, Cake pops och glöggbollar (vanliga chokladbollar där man byter ut kaffet mot glögg.)

Tårtan var ( som vanligt) från Louise Spis. Jultårta med saffran och choklad. Första gången jag gör en av hennes tårtor som inte faller mig i smaken alls. Jag har lite svårt för saffran när den blir stark i smaken och det blev den här, tog över för mycket. Det var lite synd tycker jag. Gästerna åt och sa att den var god men de kan ju ha varit snälla :)

Det positiva med att varken jag eller M tyckte om den, var att jag igår kunde ge bort den till J som absolut trodde den skulle göra succé på hennes jobb. Alltid roligt när jag kan glädja någon och det är mycket roligare att ge bort en halv tårta istället för att slänga. Tycker inte alls om att slänga det jag bakat!!


Vissa dagar..

..Är det inte meningen att jag ska gå upp alls!
Idag är en sådan dag! Fast kanske inte,har träffat två av mina finaste vänner under dagen och det är jag mycket tacksam för men i övrigt har det mest liknat kalabalik :/

Kom som bekant isäng alldeles för sent, frös som en hund! Det sista jag gjorde innan jag la mig var att kolla värmepumpen då jag tyckte det var väl kallt inne. Den visade dock inga konstigheter så jag gick till sängs i sockor, fleecetröja och med en sovsäck över täcket. Imorse tyckte jag fortfarande att det var kallt, dessutom inget varmvatten :(
Hade inte tid att göra nåt åt det då två barn skulle kläs och vi hade tid på barnmottagningen med Mel. Kom dit i tid, det gick bra. Sen en runda att fixa ärenden och lite matshopping på Ica. Väl hemma 15 minuter innan fina J&S kom för lite lunch. Insåg att det fortfarande inte funkar trots att pumpen är igång och visar rätt saker i displyen. Nu visar även diskmaskinen felmeddelande = inget varmvatten, ingen diskmaskin, kallt, disk i hela köket och lunchgäster..
Ja ja inga problem vi har ju vatten och el så det löser sig. Mat och fika samt en omstart av värmepump, resultatet blev mer disk fortfarande ingen värme.. Börjar på allvar inse att jag måste ringa jouren som kommer och kollar pumpen! Normalt sett när det blir strul med sånt här så brukar det bero på att en huvudsäkring gått, men då brukar alltid vissa delar av huset vara utan ström! Så var ej fallet nu utan det fanns ström överallt.. J&S byts mot T&H, ett samtal till Termia som mer eller mindre omgående kommer hit bara för att konstatera att det gått en huvudsäkring ute och en vanlig säkring inne.. Ja det var pinsamt och ja jag borde såklart kollat det!! Inget försvar har jag men med alldeles för lite sömn, lekande ungar i högervarv och lätt stressad hjärna blir det så ibland. Var så säker på att strömmen alltid är på eller av, har aldrig varit med om att den "går på halvfart"..
Man lär sig nåt varje dag och den stackars hantverkaren får väl åka hem och oja sig över fruntimmer som inte kan byta säkringarna själv..

Därefter hann jag med en helsanering av nerbajsad bebis och lyckades inte hindra 3 åringen från att somna så nu ser vi fram emot ännu en kväll med änglarna vakna till typ 22 :)

Diskberget i köket lär väl ta sin lilla tid att fixa till oxå, A behöver äta och duscha så det där inlägget om gårdagens tårta får helt enkelt vänta nån stund till!

Så glad att jag hann träffa och prata lite med mina fina vänner!! Det hade ju inte gjort ont om M kommit hem ikväll men så är inte fallet, vi möts i dörren imorgon kväll istället. Ser fram emot en lugn och ledig jul!!!

Slutgnällt för idag!!
Kram på er!!


Mitt i natten..

Som vanligt springer tiden ifrån mig.. Klockan är redan 0030 och jag lovade mig själv att komma isäng tidigt! Gick ju sådär :(
Hoppas återkomma med mer kraft imorgon!

Sovgott

Titta mamma, jag kan dra i duken.. Ha ha då ramlar grisen ner på golvet!! Ps jag når tomtarna i fönstret oxå:))


Lucia

Lucia idag! A har gjort debut i luciatåget, vår egen lilla tomte :) Han var så söt, sjöng med och satt still nästan hela tiden..

Skulle egentligen skrivit lite mer men ögon slår igen hela tiden. Måste sova och ladda för imorgon! Lillejul på jobbet = lämnar grabbarna hemma i nästan ett dygn.. Gissar att M kommer vara lika trött som jag lördag eftermiddag 18:))


Lite bilder på julgodiset.. Recept får vi ta en annan dag!
Sov gott!!

 


Julgodis på g..

Har nu äntligen lagt grunden till söndagens adventsfika!
Pepparkaksmuffins (använde grundreceptet på vaniljmuffins från Esters hörna och la till 3 tsk pepparkakakryddor) igår och bottnarna till tårtan idag :)

A och jag började göra julgodis igår eftermiddag. Blev en nötfri Rocky road och skumtomtefudge. Fudgen fick jag göra om idag då den inte kokat tillräckligt varmToch var helt sockrig :(

Ska handla lite i samband med hämtning av A nu, sen blir det lite mer godisverkstad!

I kväll är det även Luciafirande på förskolan!

Lite ingredienser...

Gissa vilket moment À tyckte bäst om..

Blivande tårta :)


Fortfarande ingen tid till bak..

Dagen har bjudit på nätverkslunch på jobbet, uppföljningsvägning på den mystiska vågen och det vanliga ( leka, mata, byta, duscha småtroll, tvätta..)

Nu sover de små, mannen iväg på jobb ( som vanligt..) Så för att det verkligen ska bli lite tid i köket imorgon avser jag nu städa badrummet... :(( Trist men det måste göras!!

Svårt att tro att det här matmonstret åt sin lunch utan att spilla eller kladda någonting. Helt utan haklapp.. Såhär ser det ut när jag ger honom hemlagad mat.. Ni som såg hur duktig han var på lunchen förstår nog varför han alltid får burkmat utanför hemmet :) 

Fick en julklapp idag! Som jag såklart inte kunde hålla mig ifrån att öppna.. Blev superglad, precis vad jag ville ha! Kommer väl till pass nu till helgerna! Många tack!


Måndag igen..

Känns som om den här bakbloggen saknar en viktig ingrediens just nu.. Varit väldigt lite bakning ett tag men med bara två veckor till jul så är det ju hög tid att sätta igång!

Denna måndag innehöll dock varken bakning eller ens matlagning.. Fick bli en nödlösning med frysta lunchburkar till middag. Finns dock en hel del mat i frysen då M mest reser omkring och inte äter så mycket lunch i burk för tillfället.

På förmiddagen var vi nere på stan och klippte A, välbehövligt minst sagt!

Eftermiddagen bjöd på en tur till pulkabacken och lite mer snöskottning!! Skönt! Det är så fint ute så jag hoppas vädret håller i sig!

Letat recept och börjat planera bakningen inför söndagens adventsfika :))

Nu funkar bloggappen igen men jag har inte tagit en enda bild idag så jag bjuder på en morgonmysbild från förra veckan !

Kram





Myshelg i Stockholm!

M och jag hade igentligen planerat in en myshelg i Köpenhamn, men då M ändå var tvungen att jobba från Stockholm torsdag och fredag så fick det bli mys i huvudstaden istället!
 
Jag packade in småtrollen och lite packning i bilen i fredagsmorse. Då var det -16 och en strålande vacker vinterdag på Höglandet. Körde upp till Linköping och lämnade mina finaste hos Mormor och morfar.
 
Hade lite tur med tåget då det både gick i tid och vagnen med min sittplats fanns med! Så var det inte för alla resenärer denna vecka..
 
Mötte upp M på hotellet, på kvällen åt vi på Wallmans! Bra underhållning och jättegod mat!
 
Tog bilder på maten, klargravad sill med rödlökskräm, oxfile och juldessert, gott! Bilderna får ni se en annan gång då bloggappen inte fungerar.
 
Lördagen gick i shoppingens tecken och med mig hem följde två par nya stövlar :))
Vi åt en supergod middag på jättemysiga Lasse Lucidor på järntorget. Kan varmt rekommendera dem! Fantastiskt god mat och snabb service.
 
Söndag blev det ytterligare lite shopping, mysig långfika och sen till Linköping och hämta trollen för fortsatt färd hem!
 
Tack älskling för en härligt mysig helg !
 
Sov gott!!
 
 
 
 
 
 
 

Advent

Sådär nu har även jag pyntat klart :) Det tog väl några dagar längre än jag tänkt mig men nu är det rent och fint!!

Annars har denna veckans dagar sett rätt lika ut. Lite Bolibompa, frukost, kälkdragning till förskolan, hem, skotta, fixa lite inne. Lunch till både mig och Mel. Fixa lite hemma, promenad till förskolan, skotta och leka lite i snön!!
Mellis, middag, Stim och stoj ;)

Måste sova lite nu!

Börjar verkligen få bakabstinens :( Nästa vecka blir det till att påbörja Julbaket. :))


Snöigt värre och årets första julbord!

Underbara vackra vinterväder! Ljuset ger mig energi och att dra kälke, putta vagn i snö och skotta är bara bra för mig!!

Blev promenad och kälkdragning till förskolan även idag, lite skottning och fortsatt adventspyntning ( ja jag är fortfarande inte klar..)


Sen har jag gosat med min lilla prick. Det kliar på honom så ibland ser det ut som om han vill krypa ur skinnet, stackarn! Kylmoussen verkar hjälpa iallafall, nu sover han lugnt!

M kom hem i tid så jag hann iväg och äta årets första julbord med kollegorna på jobbet. Trevligt att komma ut bland vuxna en stund. Gott var det oxå!!

Lite bilder från dagen!
Sov gott !


Godmorgon godmorgon

Vår vackra vinter håller fortfarande i sig! Igår tog det sin lilla tid att ta sig till förskolan. Putta vagn och dra kälke i oplogad uppförsbacke gick sådär.. Men vad gör väl det, A hade hur kul som helst och slängde sig hejdlöst i snövallarna. När jag sedan hämtade honom åkte de madrass i sin lilla backe på gården och hade superkul.

Det fortsatte snöa och blev två rejäla pass med snösläden! Riktigt skönt med både frisk luft och att få röra lite på sig.

Mel har rejält med koppor nu och det kliar. Stackarn hade jättesvårt att komma till ro igår men efter lite kylande mousse somnade han hos oss.

Nu har vi sett på julkalendern, tycker den är lite mysig! Frukost och promenad till förskolan står på programmet!!

Kram


Tidig tisdag..

Hämtade A vid 02 och Mel vid 0230.. Sen sov vi gott tills de väckte varandra och mig vid 0530, jippi!! A ser på Bolibompa och Mel somnade om efter vällingen och lite bus!
Resultatet kommer vara en trött mamma och en trött A efter förskolan i eftermiddag!!
Det är riktig härlig vinter ute och det blir ett rejält pass med snösläden efter jag lämnat A!!
Snart julkalendern och sen lite frukost i magen!

Ha en fin snöig dag!!


Härliga underbara vinter!!

Nu är den äntligen här! Snö och minusgrader! Hoppas det får vara så här till i mars, vore helt perfekt!!

M var hemma några timmar på fm innan han for iväg till huvudstaden. Perfekt för då hann jag handla mat till veckan! Sen har jag och barnen fortsatt adventspyntandet här hemma. Varit ute och fixat igång ljusen på tomten. Skottat lite och lekt i snön såklart!

M

Är det -10 ute så är det skönt med ullunderställ och bästa Houdinin under overallen!! Jag fyndade lite på uteungar.se. Gillar man dem på Facebook så kan man vara med på roliga Auktioner :) 

 

Ja, jag vet, borde haft energi, tålamod och ork att slå in 24 paket istället för att A ska äta choklad varjedag.. Men vad glad A blev!! Både Blixten och choklad = Lyckad kombo!

J

 

 

 

 


Tårta!!

Höll ju på att glömma att jag fixade en tårta i fredags! Syster med man var bjudna på middag och skulle ha med efterrätten!

Då den inte fick innehålla choklad så blev det vaniljbottnar, hallonmousse och kolagrädde. Spritsad med Wipped cream cheese frosting ( smulansbakblogg) Fick ju inte smaka på tårtan själv men de var nöjda och smakkombinationen gick hem!

Jag själv var inte lika nöjd med spritsningen.. Uppifrån såg den helt okej ut men från sidan kunde nästan A gjort det bättre.. Men ju mer jag övar desto bättre hoppas jag det blir!



Ännu en helg som försvann i 120..

Hemma igen!
Julmarknaden gick fint, stod ute i kylan och sålde bröd i många timmar.. Mel sov skönt i vagnen rejält påpälsad.
På kvällen var det mysmiddag med hela storfamiljen :) fläskfilé gryta och marängswiss, gott!! Längesen vi sågs nu så det fanns gott om samtalsämnen då det genomförts husköp, bröllopsresa, semesterresa och mycket mer! Lite planering inför den stundande julen hann vi oxå med!
Kusinerna hade pusskalas så vattkopporna borde vara överförda nu!
Hittade första prickarna på Mel igår kväll och några till idag. Han är trött och var lite hängig nu på kvällen men sover lugnt! Bara hoppas han får en lika lätt variant som A!

På vägen hem idag tog vi lunchpaus på Hamnkrogen i Gränna. Jag åt en jättegod lax! Fyllde på polkagrisförrådet så att det finns resurser till den kommande julgodis tillverkningen :)

Väl hemma avslutades helgen med Tupperware party hos finaste T! Gott fika, lite nya plastinköp och mysigt att ses en liten stund! Tack vännen!!

Nu blir det lite sova, ladda inför en vecka ensam med barnen och vattkopporna.. M är nog hemma lite mitt i veckan så jag kan åka på lite Julmys med jobbet.

Hoppas ni haft en fin helg!



RSS 2.0