Trädgårdsfix

I fredags var min vän Sara som driver Saras Trädgårdsrestaurering här och klippte våra fruktträd. Något som verkligen behövdes!! 


Lördag förmiddag ägnade vi åt att ta hand om äpplen, dra bort grenar, kratta upp löv och fallfrukt. Trodde det skulle ta hela dagen men icke. Helt klart till lunch! Riktigt skönt! 






Ifall någon därute behöver äpplen till sina djur eller att lägga ut på jaktmarken, vet jag var det finns...



Sovgott!!

Test..




Chokladmoussetårta

Har just uppdaterat min IPad, så det ska bli spännande att se hur inlägget blir! Den senaste veckan har bilderna blivit "skurna" lite hur som helst..

Igår var jag på mysig tjejmiddag och fick mycket god mat. Först en Gazpacho som var precis lagom mycket hetta i! Därefter en riktigt god pajvariant med kyckling och mycket ost i. Pajen var så god att den får följa med på en annan liten träff jag har framöver.

Jag hade fixat en chokladmoussetårta. Den fick  godkänt :) Tårtan var från LouiseSpis och hennes tårtor är både vackra och goda. Mina vänner tyckte den såg ut som en "köpetårta" :))


Receptet hittar du här: 
http://www.louisespis.com/2012/01/chocolate-mousse-cake-underbar.html


Tack för en mysig kväll tjejer!!

Solig söndag på er!!

Traktortårta

Finaste Alexander fyller 2 år idag! Stort Grattis!!
Alexander älskar traktorer och ballerinafyllning :) Tog mig äntligen tid att modellera en ätbar traktor, som tur var fanns det en i plast om modelleringsförsöket hade gått i stöpet. Lite sne och vind men nog tycker jag det ser ut som en traktor alltid :)

Jag har mycket kvar att lära och öva innan resultaten blir så fina som på andra bakbloggar men för att vara första försöket både med ricekrispies och fondant är jag nöjd.

Tårtan bestod av vaniljbottnar, hallonmousse, nougatkräm, ballerinafyllningar (urplockade ur kexen), vispgrädde. Täckt med vaniljmarängsmörkräm.








Tiden rusar..

Jo nog är det viss skillnad att jobba gentemot att vara hemma hela dagarna, tiden rusar förbi och det känns som om jag inte hinner något alls.
Riktigt så är det nog inte..
Sista veckan har bestått av jobb ända in på lördagskvällen, en heldag på Astrid Lindgrens Värld, en vandring i Skurugata och en traktortårta till fina Alexander som fyller 2 år idag.



Albin har byggt ihop sitt första smålego, pappan hade fullt sjå att inte bygga klart åt honom :)



Melvin kastar barkbitar vid Kvarnen.



Johanna, Saga och grabbarna i läskiga skogen.



Utsikt från Skuruhatt!




Frilufsmys i Kåken!

Har massor jag vill skriva men med förkylningen dunkande i hela huvudet så blir det ett bildrace från helgen! Vi har haft en fantastiskt mysig hösthelg, tillsammans med några av de bästa! Mycket korvgrillning, lite fiske och segling. Kräftor, mera grille, tårta. Frukost i det gröna. Tur med vädret! Paket till födelsedagsbarnet.

Tyvärr är vi lite risiga.. Mel har fortfarande ögoninflammation, vilken han även smittat sin far med. Båda är tokförkylda och det är även jag. Lite trist när man planerat en sån här helg men vi gjorde det bästa av det och hoppas bara vi inte smittat ner varenda kotte som var med oss! 









Recept finns på 
http://www.louisespis.com/2011/11/lemon-blueberry-cake.html

Min är inte så snyggt spacklad då den både varit frusen och är fraktad 
inslagen i plast :) God var den ändå!





Tack alla inblandade för en toppenmysig helg!!
Kram och sovgott!!

Långhelg :)

Helgen blev lång.. Jobbade i lördags för att sedan avsluta kvällen på Ing 2:s Garden party. Hade toppentrevligt hela kvällen och det kändes när småtrollen vaknade vid sex.

Söndagen var seg men en liten prinsesstårta till fina Maja fick jag till. 


Albin äter tårtrester :)


M roade sig med att byta några murkna paneler på altanen, vilket fick till följd att han var tvungen att måla hela räcket.




Ledig måndag och tisdag. Igår var vi på lunch och lekdejt hos vänner i Bodafors. 

Tisdagen fick bli nyttodag. Städ, tvätt, veckohandling och bak av helgens tårta :) Barnen har varit lediga sen i fredags och det märktes.. Vi hade även en kort lekdejt på eftermiddagen.



Inte ofta jag fastnar på bild, men måste visa min klänning jag hade i lördagskväll. Blir så glad av den :)

Ha en skön vecka!!

Ännu en prinsessa!

Lilla Maja firade sin femårsdag igår. Det gjorde hon med en Hallonbomb till prinsesstårta :)

Prinsessan var fylld med Hallonmousse, hallonbåtsfluff, glasskräm, geléhallonfluff och spritsad med vaniljmarängsmörkräm.

Lite rädd att den blev i sötaste laget men mina troll åt gladeligen upp resterna från tillverkningen så den borde åtminstone gå hem hos barnen.

Den här gången visste jag att tiden var knapp och jag skulle inte hinna experimentera på morgonen. Därav inga nya marsipanförsök utan spritsen fick göra jobbet.

Grattis Maja!


Lite mera skryt..

I maj bakade jag till en väns bröllop. Det var en riktig nervpers att få allt klart i tid. Det var jättevarmt i köket och frostingen ville inte stelna. Men tillslut efter några omtag så fick jag till det.

Idag fick jag några fina bilder på hur det såg ut när de väl var på plats. Bilderna är så fina så jag måste faktiskt visa er dem!



Lite skryt..

Dagen började bra, sjönk på mitten och kvällen är jag riktigt nöjd med :)

Imorse var första vardagsmorgonen själv med barnen. Vi kom upp, välling och yoghurt i barnen, kläder på och iväg. 0729 satte jag mig på min stol på jobbet! 1 minut till godo! Bra jobbat!!

Arbetsdagen försvann i ett töcken, det är redan mycket att göra och tyvärr drack jag inte ordentligt på förmiddagen. Innebar att eftersom det är fastedag så kände jag mig rätt groggy vid lunch.. Ingen bra kombination med att hjärnan inte strukturerat sig riktigt än och massor att ta tag i. Kan bara bli bättre!

Kvällen gick däremot prima. Barnen var trötta så det blev middag, dusch, Bompamys, lite sagoläsning och sen sov de klockan åtta.

Min kväll fortsatte med ett riktigt karaktärstest! Har gjort en tårtbotten och tre fyllningar utan så mycket som en slick. Två av fyllningarna var godisfluff vilket innebär att jag stått och klippt ner hallonbåtar och gelehallon i grädde. Håller jag i detta så finns ju chansen att jag blir smal igen :))

Sovgott!


Nyttigare Äppelmuffins

Det blev en spännande ledig dag.. Jag är varken i synk med min egen hjärna eller med barnen. Fast vi har haft rätt mysigt ändå :)

Handlat och fixat lite ärenden på förmiddagen. Eftermiddagen spenderades i simhallen med bästa Johanna o Saga. Som vi längtat efter dem denna sommar då Johanna varit ute på sin vandring! https://130mil.wordpress.com/ 

Slängde ihop en lite nyttigare mellanmålsmuffin med äpple från trädgården. de blev goda och med bara 3 matskedar råsocker i så kändes det rätt okej att äta en till mellanmål på eftermiddagen.

Receptet hittar ni här:
http://www.nadjaskitchen.se/?p=2460

 

Börjat förbereda helgens tårta och bakade botten nummer två ikväll. Nu sovdags, fortfarande inte helt bekväm med att klockan ringer 0530.. Imorgon är det dessutom premiär att klara morgonbestyren helt själv och vara på förskolan innan sju :)

 

Tro det eller ej men idag har jag varit ute med mina fina killar och inte ett ända Blixtenplagg!! Vet ärligt talat inte när det hände senast :))

 

Sovgott alla fina!


Härliga lediga onsdag!

Vaknade till precis 0500.. Tittade på klockan och hann tänka: Yes, jag får sova 30 min till innan klockan ringer!! Klockan ringde inte :)) Det är ju ledig onsdag. Väldigt skönt att slippa stressa upp. Visserligen var båda barnen vakna innan 06 men så blir det nu när de väcks vid den tiden övriga dagar.

För första natten på över en vecka har Mel sovit lugnt i egen säng utan att vakna skrikandes. Tror jag knäckte koden igår. Han fryser! Det är ju höst nu och inte alls lika varmt på nätterna. Letade fram vår trotjänare, Ikeas sovpåse! Vips så sov han hela natten, skönt för honom att slippa frysa och vakna otroligt skönt för mamman att ta igen lite sömn!

Alla barn är inte små kaminer båda mina killar har sovit otroligt mycket bättre under vinterhalvåret med dessa på! Dagens tips till er med lite frusna barn som vägrar att ha täcke på sig!!

Nu ska vi mysa hela dagen! Kram på er!


Lugn hemmahelg :)

Kändes skönt att helgen efter första jobbveckan var helt tom i kalendern. Vår plan var att börja höstfixa i trädgården.

 
 
A tyckte kalsonger och stövlar var en bra kombination..
 



Mel tyckte det var en bra helg att skaffa sig feber så vi har haft två oroliga nätter men idag har han varit feberfri hela dagen och verkar må mycket bättre. Skönt! Aldrig kul när de små inte mår bra, även om detta troligen var reaktion på 18 månaders sprutan.



Utefixet blev att hämta stockar hos grannen, såga upp och klyva till ved. Såga ner syrenhäcken som tagit massor av ljus från altanen, blev kanon!
Sedan fick en klätterväxt på andra sidan altanen oxå ge vika.

 

 
 



I år är det tydligen äppelår för våra äppelträd håller nästan på att gå av på grund av all frukt. Ett träd är lite tidigare än de andra så det fick bli en omgång äppelmos som nu ligger tryggt i frysen.

 

 
11 burkar :)
 

Idag kom jag ut på första joggingrundan på en månad. Kommer kännas imorgon kan jag lova men otroligt skönt att vara igång igen! Matplanen har i stort sett följts denna vecka och det blir spännande att ställa mig på vågen imorgon. Nu kör vi!!

 

Kvällsmys!
 


Nu ska här sovas! Kommande vecka består av 3 kvällar ensam med småtrollen och tjänstgöring på lördag.. Så vi hörs väl om en vecka :))

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0