Langos

När jag på någon marknad eller festival känner lukten av Langos kan jag oftast inte låta bli att äta en, oavsett hur lång kö det är eller att jag igentligen redan är mätt. Det är så otroligt gott!!
 
För ett tag sedan hittade jag ett Langosrecept att göra hemma!!
Jag har lurat på det ett tag och velat testa, men när.. Kanske inte direkt någon supernyttig middag att ge barnen..
 
Igår var det dax! Finaste T och hennes småtroll kom på lördagsmiddag. (Vi har båda våra stora troll under en gran i skogen denna helg :)
Tanken var att vi skulle äta fiskgratäng, men det kändes inte riktigt lördagslyxigt.. Så det fick bli en liten fisk och räkbuffe :)
 
Langos med tillbehören handskalade räkor, aioli, rödlök, rom, citron. 
Så goda!!
Barnen satte glatt i sig brödet utan tillbehör.
 
Det blev även två sorters fiskgratäng, potatis och goda grönsaker.
 
Avslutade med en Maltesercheescake (recept finns på Jennys matblogg) som stog kvar i frysen efter förra tjejkvällen.
 
Alla blev mätta och glada och jag somnade först med barnen vid 2030, sedan borstade jag tänderna och somnade om vid 22 :)
 
Langosarna var superenkla att göra och tog ingen tid att fritera. Jag ska ärligt säga att jag aldrig vågat fritera något hemma förut men detta blir fler gånger!
 
Receptet hittade jag här: http://cookiesandsweets.se/2014/april/langos-en-doft-av-barndomen-i-mitt-eget-kok-2.html
 
Önskar er en härlig söndag! Här blir det ett besök på Emåns Ekomuseum, hoppas på lite sol idag :)
Kram på er!

Mimmitårta

 
Tycker själv att det är lite lite tårtbakning i mitt liv just nu.. Men tur är kanske det eftersom klockan alltid verkar bli 0230 innan jag somnar efter ett tårtbak..
Så oxå inatt!
 
Resultatet blev en Mimmitårta till lilla Siri som fyller tre.
 
 
Ljusa bottnar
hallonsylt
hallonmousse
blåbärssylt
glasskräm
marsipan
 
 
Känner mig nöjd med resultatet, dock måste jag öva upp hastigheten i arbetet. Håller inte att tårtfixa till två på nätterna.. Inatt släckte jag 0230, 0630 väcktes jag av mina älskade småtroll! Nu är klockan 2200 och jag är övertygad om att ja sover inom 5 minuter :)
 
Sovgott alla fina!
 
 

Nostalgitripp, fest och pilotbrillor :)

När jag var 14 år åkte jag på mitt första scoutläger på Marsbäcken och det blev många fler. Nu är det dock cirka 15 år sedan jag var där senast. Extra roligt att våra vänner valde att fira sitt bröllop just här! 
Det var riktigt roligt att komma tillbaka och se hur det ser ut idag. Tyvärr har stiftelsens ekonomi inte varit så bra så underhållet ligger lite efter.. Några eldsjälar har bestämt sig för att få det på fötter igen och sakta har man börjat att rusta upp :)
 
Som vanligt inte helt lätt att få hela familjen på bild :))
 
Tack H &A för en jättetrevlig bröllopsfest!
Det serverades finfin paella i cirkustält? Mums!
 
Brännboll, tipspromenad och kanotrace ingick i schemat och dessutom hann vi med att bada både igår och idag. Supermysigt att träffa massor av fina vänner och timmen blev sen innan jag gjorde övriga familjen sällskap på rummet. 
 
På hemvägen blev det lunch på Sibylla och coolaste killarna valde solbrillor som leksak i funboxen :)
 
Imorgon är det jobb igen! Går in i ännu en  hektisk period.. Bara be till högre makter att förskolesjukorna håller sig borta från både mig och barnen då M jobbar borta ett tag framöver. 
Dessutom ska jag äntligen få baka lite tårta till helgen.
Kram och sov gott!

Sockerbröllop :)

Igår firade vi sex år som herr och fru :) Vi hade möjligheten att gå ut och äta på tu man hand förra lördagen då farmor och farfar var på besök Och kunde vara med barnen under tiden. Jag jobbade igår och var inte hemma föraren vid 1830 tiden. Men lite löjrom och vitt vin och ett avsnitt Morden i Midsommer unnade vi oss efter att barnen somnat in :))
 
Mm, bland det bästa vi vet :)
 
Idag blev en riktig hemfixdag.. Jag har städat tvättat, handlat och lagat mat. M har målat och barnen har lekt ganska mycket tillsammans. Blir lätt så när alla måsten ska hinnas med och jag har endagshelg..
 
Under kvällen hann jag baka en omgång minicupcakes till jobbet då jag hittat ett recept jag ville prova. Tyckte de vart lite slätstrukna, vi får se vad de tycker i fikarummet imon! Blev en cheesecake till tjejerna på tisdag också. Fota glömde jag helt bort då timmen blev sen, jag hann lyssna igenom tre stycken sommarpratare under kvällen!
 

Slut semester :(

Tror inte det varit under 25 grader en enda dag på fyra veckor men idag när det var dags att avrunda semestern då har vi haft strilande regn och 12 grader. Förutom det så tyckte A att det var en bra dag att vara lite krasslig på så istället för att skynda upp i ottan och hinna massor av saker, strosade vi runt i pyjamas till lunch :)
 
Kan inte sluta säga det men oj vad jag älskat vädret denna sommar. En riktig sommar som verkligen gjort att jag kunnat ladda batterierna. Vilket verkligen behövdes! Nu drar det igång igen och jag har just haft lite "Söndagsångest" till Morden i Midsommer.. Ätit upp sista godispåsen så att träning och bättre kosthållning kan börja till nästa vecka :/
 
Bäst att hoppa in i duschen och komma isäng så att jag är pigg inför morgondagens prövningar :)
 
Mycket vattenlek har det blivit :)
 
Mels standardpose denna sommar :) A har varit mer under än över vatten samt hoppat från alla bryggor han kunnat hitta :)
 
Sovgott!

Mera sommar..

Semestern börjar lida mot sitt slut och "Söndagsångesten" börjar krypa på..
Vi har haft en härlig vecka på landet med hela storfamiljen. Underbart väder även denna vecka, så mycket sol, bad och mat förstås :)
Treårskalas för barnens kusin, massor av bus och lite småbråk mellan barnen men mest massor av skratt och lek:))
 
25 grader i vattnet och en egen liten båt att flyta runt i gjorde att även familjens största lilla badkruka gärna badade. Väldigt tydligt vem han brås på :) Sista två dagarna vägrade han gå i vattnet då det var flera grader kallare än i början på veckan..
 
A har varit på Moster Mias salong och fått finfina naglar :)
 
Då och då behövs det en paus från all vattenlek, varför inte producera några fina konstverk?!
 
Den mesta tiden gick dock till någon form av vattenlek. Här provas krokodilsprutorna som fanns vid krysset på Moster Mias skattkarta :)
 
Nu är vi hemma och laddar inför en hektisk augusti med heltidsjobb för mamman och jobb samt krigsförbandsövning för pappan..
 
Sovgott alla fina!

RSS 2.0