Övat lite..

Har inte bakat tårta på länge och tog tillfället i akt att öva lite.. Helt nya recept och nya verktyg. Blev inte den vackraste tårtan jag sett men övning ger färdighet.. Så här i efterhand så är det kanske lite onödigt att öva fram till 0230 på natten men men.. Kul var det:)
Får väl hoppas att den är god:)

Ha en skön dag!
Kram

Hemma!

Som alltid väldigt skönt att komma hem! Efter 14 dagar stannade trippmätaren på 302 mil, A har sett 93 lyftkranar ( igentligen /2 då vi räknat dem på både vägen upp och ner..) Det har gått jättebra och barnen har varit fantastiska. Blev ett bra upplägg på resan med besök hos vänner på vägen upp, en vecka på plats hos farmor och farfar och på vägen ner hotell och Furuviksdjurpark :) Knappt jag tror det men vi klarade oss stort sett helt undan bilkräkor! En liten liten i påse bara. Så himla skönt att slippa fler sådana :))
 
Furuviksparken bjöd på en heldag med djur och åkattraktioner på tivolit. Vi hoppade över baddelen och fortet denna gång. Det blev många varv i barnkarusellerna då det bara är jag av oss vuxna som uppskattar åkandet :)
Roligt att åka med brorsan :)
 
I en tunna på Amazonas floden..
 
Mina finaste, åker "riktig karusell"
 
Glass och slushpaus i solen, bara minuter innan himmlen öppnade sig för en femminuters störtskur.. Som tur är hann vi in under tak hos Kängrurna :)
Sov gott alla fina.

Dax för hemfärd..

Veckan har fortsatt med sol och värme, massor av bad, lite lite fiske och mycket god mat :)
 
Vi tänkte att det var hög tid att börja vandra lite med barnen och sova i tält.. Finns ju ett litet problem dock, lilltrollet behagar allt som oftast inte att gå längre än 10 meter..
Skam den som ger sig, vi packade in tält och fiskespö i bilen och åkte en sväng utmed Laisan. Stannade i Handelsbon i Adolfström och åt Våfflor och Bubbies till lunch samt fyllde på förråden lite :)
Kan varmt rekommendera ett stopp hos Marianne om ni har vägarna förbi Adolfström :)) (Vägen tar dock slut här så ni får vända tillbaka eller fortsätta till fots:)
 
Hittade en fin tältplats precis vid vattnet ( inte allt för långt från bilen :) Ägnade eftermiddagen åt att fiska lite och bada mycket sen blev det såklart korvgrillning för att hålla humöret uppe på alla grabbarna Nilsson när mygg och knot började göra närmanden.
 
Vi sov gott på natten men oj vad varmt det blev när solen kom upp..
 
Igår for vi till Laisvik och familjen Viklund. Där bjöds på älgstek med underbar sås, A fick styra traktorn och vi hann med ett dopp i Hornavan, Svergies djupaste sjö! Stort tack för en härlig eftermiddag/kväll!
 
 
Dagen idag började som övriga veckan med sol och bad, jag hann även med att baka en kaka :)
På eftermiddagen kom det i fjällvärlden så vanliga väderomslaget och helt plötsligt gick åskan och regnet vräkte ner, så har det fortsatt. Strömmen kommer och går men farmor lyckades laga till älgfile mellan avbrotten. Nu är det tid att packa väskan och dra oss söderut igen. Hoppas solen möter oss på vägen :)
 
Avslutar kvällen med att titta på firandet av vår fina Kronprinsessa!
Grattis!
 

Dagen i bilder..

Liten busunge :)
 
Även maken badar i älven :)
 
Åktur med farfar, idag hann vi med både fyrhjulingen och Grållen!
 
Lilltrollet har åkt fyrhjuling med mig och baklastare med Pappi :)
 
Fortfarande närmare 30 grader varmt och sol :)
Kram!

Hällbacken badar i sol :)

Då är vi på plats hos farmor och farfar, 140 mil avverkade i bilen och det har gått jättebra!
När vi var här förra sommaren åkte vi till en badplats och badade, det var andra gången på ca 10 sommarbesök häruppe som jag badade i älven! Idag orkade vi inte ens åka till badet, utan gick rakt ner till båthuset och hoppade i!
Jag och barnen hann med ett dopp redan innan lunch och hela eftermiddagen tillbringades vid vattnet. Solen strålar från klarblå himmel, nästa 30 grader i skuggan och inte allt för mycket av de små odjuren till mygg och knott! Love it :)
 
Inte helt vanlig bild över Laisan :)
 
Lyckliga killar! Fick inte med det på bild men även familjens badkruka (pappan) insåg att han behövde ett dopp för att överleva dagen!! Det händer inte ofta.
 
Farmor och farfar har skaffat bebis! Bisse 9v.
 
Liten och söt Bisse i farfars knä. Inte helt lätt att vara 2,5 år och förstå att den lilla söta hunden inte orkar leka hela tiden :)
 
Efter en heldag ute i finvädret med massor av bad såg det nyss ut såhär i soffan. Skillnaden just nu är att även A somnat.. 
Innebär att båda barnen sov vid 1800.. Kan bli en tidig morgon :/
 
Nu ska det bli gott med lite mat!
Kram på er!

Mera sol :)

Rullar vidare på vår resa och Tackar familjen F/E i Ås för ännu en riktigt mysig lat sommardag! God mat, logi och härligt sällskap!
 
Liten är helt ur sömnrytm just nu och har hållit igång till 2330 två kvällar i följd. Kan säga att det är väldigt lugnt i bilen just nu..
 
Varför sova på madrassen när man kan sova på golvet bredvid.. Får nog behålla spjälsängen därhemma ett tag till :)
 
Inatt passerade det ett rejält regn och åskväder men nu strålar återigen solen från en blå himmel!
Gissar att internetteckningen dör ut snart i detta vackra Norrland.. Så när barnen vaknar blir det skönsång resten av dagens resa.
Hoppas ni alla har en fin dag!
Kramar från norr!

Äntligen sommar!

För oss som inte tycker det är sommar på riktigt innan man badat och ätit glass en hel dag kan jag nu meddela att sommaren är här!
Igår myste vi i solen i Krägga med bästa familjen V.
Picknick och bad med grillavslutning! Så härligt! 


Idag är vi på väg mot nya äventyr och har just ätit glass!



Asfaltsklister :)

Här kommer ett litet tips till alla er som avser att börja semestern med ett besök på en verkstad för asfaltsmaskiner alt en plats där de just nu lägger asfalt.
Asfaltsklister är svart som olja, kladdigare än något annat jag sett och sitter som det bästa Karlssonsklister..
Är bedömt inte att rekommendera att låta ditt barn halka i!
När du försöker rädda ditt barn från denna lilla pöl, se till att du själv inte bär på handväskor eller annan vital pryl som du gärna vill fortsätta att ha med dig på semestern!
Fördelen med denna start på semestern är att någon form av shopping kommer genomföras i det närmaste, då familjen just nu saknar 2 par byxor, två par skor, 1 par strumpor och en handväska..
Solen skiner, alla är glada, mätta och njuter av ledigheten :))
Önskar er alla en härlig helg!
Kram!


Besök i Älgparken!

Idag har vi varit på besök i Skullaryds Älgpark! Vilket jag varmt kan rekommendera till alla som har vägarna förbi Eksjö!!
Älgparken ligger utmed v 32 i Skullaryd, mellan Eksjö och Aneby. Jag och barnen tog med oss vännerna S&A och åkte dit. De har öppet alla dagar 10-16 med Safaritur 11 och 14 samt kvällstur på onsdagar.
Safarituren går genom både hjort och älghägnet och vi fick lära oss mycket om dessa ståtliga djur som iallafall inte jag hade koll på. 
Barnen tyckte det var kul att åka i safarivagnen bakom traktorn men även att djuren kom så nära. 
Det finns fika att köpa oxå :)
 
Kronhjorten Göte!
 
Häftiga horn!
 
Älgmamman med kalvarna Saga och Sune :)
 
Pappa Älg!
 
Spännande tur!
 
Åk och titta du med!!

Mysdagar med småtrollen :)

Det är skönt att äntligen få vara ledig, ta dagen som den kommer och njuta av mina fina barn! Ena stunden känns det verkligen precis så!! Sedan tar det fem minuter, regnet öser ner och de små änglarna gör allt för att reta gallfeber på både varandra och sin mor.. Tur jag älskar dem mest av allt!!
 
 Det som fungerar allra bäst för oss är att hitta på mysiga saker tillsammans, så vi trotsar vädret och ger oss ut på äventyr! I måndags blev det en sväng till Astrid Lindgrens värld. Vi har årskort så därför gjorde inte vädret så mycket, kan ju helt enkelt åka hem om det blir för blött och kallt. Regnet i sig gjorde inte så mycket men detta på och av med regnställen är ju lätt frustrerande :) Vi hann med massa lek, pannkaksbuffe och glass. 
 
Kasta sten i vatten är som alltid en riktig favorit :)
 
Lite sol mellan varven och då vill man ju såklart äta glass!
 
Igår var vi på landet hos bästa J&S! För mina barn som lever utan husdjur är det rena himmelriket att få komma ut till hästar, katter och kaniner. Speciellt Mel vill absolut inte missa minsta tillfälle att klappa och bära.. Djuren tröttnar långt före honom :)
Även denna dag blandades sköna solstunder med åskskurar.. Vid en stunds innelek blev lilleman själv på övervåningen och hittade en tuschpenna, ghaaa mardröm. Får ont i magen bara jag tänker på det men det verkar som det mesta av det tilltaget gick bort, pjuhh!
 
Ridtur på söta Zettan.
 
Lilltrollet kan oxå!
 
Kaningos med spår av brun tuschpenna i ansiktet..
 
Tack finaste för en härlig dag!
 
Onsdag idag, vaknar till regnets strilande och tvättmaskinens surrande. Trollen sover fortfarande.. Dagen idag bjuder på mer djur och fler fina vänner. Då vi tänkte ta en tur till Skullaryds älgsafari och kolla in älgar och hjortar! 
Blir säkert ännu en härlig dag, även om det är verkar vara mer nytta att packa regnkläder än badkläder..
 
Sommarkramar från oss!

RSS 2.0