Tårta i pastell

Kände att jag ville baka en tårta till personalen på barnens förskola. A slutar ju helt efter 5 år och börjar förskoleklass och fritids i höst. För Mel blir det byte till storbarnsavdelningen. Vi har verkligen trivts så bra på båda avdelningarna och det känns tryggt att lillebror ska till samma avd som A lämnar. Härlig personal som gör underverk med de små medel de har till sitt förfogande.
 
Jag såg en tårta i mjuka pastellfärger och spritsade rosor framför mig, så det fick det bli. 
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, mjölkchokladkräm med chokladhack, täckt med whipped creamcheese frosting.
Tunt lager hallonsylt på båda bottnarna gör att tårtan håller sig lagom saftig.
 
Färgade frostingen med pastafärg i blått, grönt och rosa.
Tårtan gick hem. Många positiva omdömen och tack. Alltid roligt när folk säger att det nog var den godaste tårtan de ätit eller att "jag tycker igentligen inte om tårta, men åt två bitar" :)
Visst är det roligt när tårtan blir fin men det viktigaste är att den är riktigt riktigt god!
 
Imorgon arbetar jag sista dagen innan en sex veckor lång härlig semester tar vid, så skönt ska det bli!
Kram på er!

Juni - bakmånad :)

Jag inledde juni med att baka studenttårtor och den goda marängtårtan till Nationaldagen. Efter det har det rullat på med diverse grillkvällar, jobbfika och midsommartårtor. De här tårtorna har haft fokus på smak, utseendet har kommit i andra hand och ofta på grund av tidsbrist kanske helt fått stå tillbaka.. Men tårtorna har fått enormt mycket lovord för sin smak och för mig är det absolut viktigast att det smakar gott!!
 
Vi börjar med Sockerrus Chokladtårta med salt kolasås och nutellaganache! Fantastiskt goda chokladbottnar som verkligen lyfts av den salta kolasåsen. Dekorerad med lakrids kulor.
 
Receptet finns här:
http://sockerrus.se/recept/chokladtarta-nutellaganache/
 
Himmels jordgubbstårta från Fridas bakblogg.
Denna bjöds det på till fikat på jobbet som tack för lite av varje :)
 
Jag använde mig av min vanliga tårtbotten (enl. Tre lika receptet) sedan lade jag ett tunnt lager jordgubbssylt på ena botten och ett tunnt lager lemoncurd på andra. Fyllde och spacklade med den himmelska jordgubbsfyllningen, som är fantastisk god. Nästa gång jag gör denna blir det lemoncurd på under båda lagren, sylten behövs inte! Detta är en tårta som till skillnad från många andra går jättebra att göra samma dag som den ska ätas. 
 
Receptet finns här:
 http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/05/07/himmelsk-jordgubbstarta/
 
Till midsommar blev det två olika tårtor. Vi firade hos mamma och pappa på landet och är det midsommar så är det jordgubbstårta som gäller. Det blev en egenkomponerad och en helt kopierad från Bakverk och fikastunder.
 
Enkel jordgubbstårta
Denna behöver inte många minuter i förberedelse och ingen tid i ugnen! Goda smaker!
Recept finns här:
http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2015/06/09/enkel-jordgubbstarta/
 
Midsommartårta med rabarbergrädde och jordgubbar!
Min egenkomponerade tårta blev kanske inte så vacker men smakerna satt! 
Här gjorde jag en vanlig ljus tårtbotten (tre lika), den fick bli botten platta. Sedan kokade jag en enkel rabarberkompott, blandade med vispad grädde och bredde över. Sedan blev det en marängbotten ( jag gjorde min farmors glömda maräng, men det funkar nog med vilken marängbotten som helst). Över marängbotten blev det ett lager glasskräm( 50/50 vaniljkräm/vispad grädde) täckt med vispad grädde och jordgubbar!
Mums!!
 
Slutligen skickar jag med receptet på en fantastisk god rabarbercheesecake jag gjorde till mina fina tjejer i Vilande Nålen, den är oxå från Bakverk och fikastunder men jag valde att lägga ett lager Italiensk maräng ovanpå, vilket verkligen höjde både utseende och smak :)
 
Tyvärr lyckades jag inte få med den på bild men här kommer receptet:
http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2015/05/13/frusen-rabarber-cheesecake/
 
Mycket bakning blir det i maj och juni, fantastiskt roligt men det tar på krafterna :) Har två planerade bak kvar sedan blir det nog lite sommarlugn här ett tag.
 
Kram på er!

Studenttårta och gipsad arm.

Vi har haft en händelserik helg på Karlslund :)
Det började i fredags med ett fall från en klätterställning, då vi var bjudna på trevlig altaninvigning hos vänner. A som föll, landade illa på armbågen och fick åka till doktorn med pappa. Då jag hade lovat bort två studenttårtor till lördagen så försökte jag få Mel att sova för att kunna börja med arbetet. Gick såklart inte :)
 
A hade en spricka i armen och kom hem gipsad. Dessutom smärtpåverkad och helt ur fas vad gäller mat, då det hände precis innan middagen.. Det blev en lång natt för oss alla. Kan meddela att det är fullt dagsljus ute 0415.. 
 
Med tanke på omständigheterna är jag ändå nöjd med tårtorna! De blev fina och jag har fått höra att de även var mycket goda! Alltid skönt att det blir bra när jag lagt ner massor av tid och energi på dem.
Ljusa bottnar fylld med hallonmousse och glasskräm, spacklad med marängsmörkräm, täckt och dekorerad med marsipan.
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, mjölkchokladkräm, marängsmörkräm och marsipan.
 
 
 
I lördags fick vi besök av finaste familjen E. Vi passade på att fira både Sverige och våra stora killar som fyllt år med en härlig marängtårta.
Marängbottnar, rabarbermousse, glasskräm, vispgrädde, svenska jordgubbar och lite marsipanblommor :) Blev mycket god om jag får säga det själv... O det får jag ju i min egen blogg ;)) !!!
 
'
Vilken tur det är ok att välja färg på gipset...
 
Nu hög tid att säga godnatt alla fina!!

Olika intressen :)

När jag kom hem idag efter några dagar på resande fot hade M äntligen kunnat klippa gräset, vilket verkligen behövdes efter nästan två veckor av regn. Barnen hade varit ute och lekt, fått mat och somnade fort. 
Då jag tog tag i helgens studenttårtprojekt försvann M ut i garaget. 
 
Nästan fyra timmar senare är kylen full med tårtfyllningar och en botten står i ugnen :)
Mycket hallonmousse blir det :)
 
Börjar fundera på om M somnat i garaget.. Så jag går ut för att se efter vad han pysslar med. Möter en lycklig man som skruvat på ett nytt objekt hela kvällen och fått den att fungera.
Jag åker bort några dagar och plötsligt står det nya leksaker i garaget..
 
Som sagt, lite olika intressen har vi, men båda somnar vi trötta och glada efter ett gott dags(kvälls)verke :)
 
Sov gott alla fina!

RSS 2.0