Avrundar helgen med ledig måndag :)

I grunden en mysig helg där vi fått både nyttiga saker gjorda blandat med nöje. Tyvärr kantat av en hel del trots och en lätt sur mamma som lider av sockerabstinens.. ( välbehövlig avgiftning inne på andra veckan nu! )
 
I lördags blev det en tur till tippen och några varv på isen. A tyckte det var halare denna gång men han tyckte fortfarande att det var roligt att åka. Jag hade väldigt mycket lättare att mig fram då skridskorna nu var nyslipade :)
 
Dessutom rensades det ut gamla leksaker. Konstaterade att skallror mm inte längre används.. Efter det och lite omgruppering av övriga saker så har A nu ett legoskåp! Behövdes då han jobbar hårt på att bygga ihop alla julklapparna.
 
 
Söndagen inleddes som vanligt i simhallen med efterföljande pannkakslunch :)
 
Badpojkar <3
 
Lite soffmys framför vinterstudion hann jag och killarna med när pappan fysade i trädgården. Allt ris från den stormfällda tallen finns nu i en ny fin brännhög..
 
Söndagsmys i soffan.
 
En skön promenad med världens bästa T fick tråkhumöret att blåsa bort och kvällen avslutades med en ny god och jätteenkel fiskrätt!! 
 
Fisk i ugn med kaviar:
Salta och peppra någon vitfisk (vi hade hajmal denna gång men funkar säkert hur bra som helst med torsk el sej)
Lägg i ugnsfast form
Finhacka en gul lök och blanda försiktigt med en burk creamefraise och 4 msk kaviar. Bred över fisken.
In i ugnen på 225 grader i ca 20 min ( tills fisken är klar)
 
Servera med kokt potatis och grönsaker. Blev riktigt gott och väldigt enkelt!
Receptet hittade jag på Arlas hemsida.
 

Lediga dagen bjuder på nytt simhallsbesök, idag i Eksjö med fina J&S!
 
I övrigt börjar jag bygga upp en svår tårtabstinens.. Inte gjort en riktig tårta sen i början av december! Så planeringen för firandet av vår fina och lätt trotsiga blivande treåring är i full gång!! 
Kram på er!

Egon på besök.

Inatt passerade stormen Egon.. Kändes rätt lugnt när vi körde hem från Eksjö efter gårdagens mysiga julgransplundring. Fika, dans runt granen, tomte med godispåsar, pizza och film till barnen och gomiddag till mammor och pappor! En mycket trevlig och välbesökt tradition på mässen.
 
I väntan på tomten!
 
Vi var hemma vid 20:00, då var det fortfarande ganska lugnt men nog började det blåsa under kvällen och mitt i natten ven det rätt bra runt knutarna.
Gick ut en sväng innan vi skulle åka till simhallen imorse, mest för att se att vägen var farbar, vilket den var. Dock hade tomtens största tall gett vika under natten.. Märkligt att vi inte hörde något!
 
Lycklig make som fick använda motorsågen och lyckliga barn som äntligen fick åka pulka i riktiga pulkabacken! Mamman fick ett smygfyspass av att dra barnen fram och tillbaka till backen.
 
Imorgon drar vardagen igång på riktigt, fullt på jobb och make på resande fot. Gött att komma igång. Sorgligt att det fina vita ska regna bort bara.. Vill ha riktig vinter!!
 
Kram!
 

Slut på ledigheten...

... för denna gången. Nästan tre veckors ledighet har passerat och så här sista dagen känner jag mig bättre till mods och fylld med ny energi! Visst går ledigheter oftast fort men vi har hunnit med mycket. Träffat både familj och vänner, tillbringat mycket tid med barnen och hunnit vila. 
 
Vi avslutade med en härlig utedag, korvgrillning och bus med delar av fam W. Mysigt och precis lagom "söndagsaktivitet"
 
Härligt med "naturtomt" när frilufsandan faller på. Grilla korv och äta ute men utan att överanstränga sig :) Passar mig perfekt :)
 
På eftermiddagen blev det test av nya Bamsespelet ocH pannkaksmiddag!
= glada barn!!
 
Nu hög tid att sova, misstänker att väckningen kommer ta lite kraft och energi imorgon..
 
Kram!

Andra gången på is :)

Jag och A tillbringade förmiddagen i bandyhallen tillsammans med familjen S. A åkte skridskor en gång för två vintrar sedan så vi kan väl lugnt säga att det nästan var premiär. Jag var rätt övertygad om att det skulle bli cirka 15 minuters istid och sedan skulle han tröttna på att ramla runt. Tji fick jag! A tyckte det var superroligt och ville helst inte åka hem alls. Jätteduktig var han oxå, började med att hålla i en kälke men kom snabbt på att han kunde skjuta iväg den framför sig och åka ifatt den. Visst gå/springer han mer än åker men han tar sig fram och framförallt kommer han upp utan hjälp eller något att hålla sig i när han ramlar. 
 
 
 
 
Jag själv kan inte komma ihåg när jag åkte skridskor förra gången men det är säkert 15 år sedan.. Hittade ett par på loppis i höstas som jag nu skulle testa. Kan väll säga att de nog ska lämnas in på slipning innan jag provar igen, lite obehagligt när skenorna försvinner i sidled..
 
 
Men min gamla Jofa satt som en smäck :))
 
Eftermiddagen har ägnats åt att säga hejdå till julen! Grabbarna fixade ute och jag har plockat härinne. Lite skidor hann vi med att se och nu JVM semi såklart!
 
 
Jag tycker inte vi har så mycket pynt men när det samlas på ett ställe så blir det visst endel iallafall..
 
Nu dax att heja på småkronorna i sista perioden, ser inte helt bra ut just nu..
 
Två lediga dagar kvar innan vardagen tar vid..
 
Kram och sovgott!!

Effektfull servering av kladdkaka :)

Ytterligare en härlig dag på ledigheten har passerat.. (Börjar så smått känna av "Söndagsångesten" )
Dagen började inte förrän vid nio, måste nog börja vända tillbaka dygnet på småtrollen snart!!
Lugn förmiddag här hemma med bak, lek, legobygge och urstädning av barngarderob!
På eftermiddagen körde vi lite "rasta barn i gympasal" med fina vänner :) Alltid lika roligt att få springa gärnet ett par timmar!
 
Sedan drog papporna på hockey och vi körde mamma /barn mys med hämtmat och "tårta" :)
 
Ingen bra bild men tänkte bara tipsa om hur du pimpar en vanlig kladdkaka. Istället för att lägga grädden i en skål bredvid så spritsa lite rosor uppepå och sätt fast chokladplattor på kanterna så har fixat en tårta på minimal tid!!
 
Just denna var en  After eight tårta som jag hittade recept på här:
http://madame-edith.blogspot.se/2014/12/after-eight-tarta.html
 
Den var riktigt god!!
Sov gott Vänner!!

Mysdag med familjen!

Idag kände vi att det var hög tid att prioritera barnen en hel dag! Vi började dagen med bio. Väldigt spännande då det var första gången för Mel. Därav valde vi Flyg Alfons typ 40 minuter lång :) Det gick jättebra, barnen var helt inne i filmen och åt massa popcorn..
 
Sedan blev det lunch på Jensen's bufhaus. Har aldrig varit där med barnen men de hade en juste barnmeny och ett stort plus för pysselbok och kritor som vi fick direkt när vi satte oss. Höll dem sysselsatta ända tills maten kom!
 
Mätta och glada fortsatte vi till Leos lekland, vilket var premiär för oss alla fyra. Oj vad vi klättrat, åkt kana, studsat och skjutit bollar! Finns viss risk att mamman som haft en riktig dipp i träningen under december har träningsvärk imorgon :))
 
Klockan gick och kvällen avslutades med pannkakor Och lite mer film på Ikea. Toppen tyckte mamman som hann med att köpa hem lite prylar som saknades eller behövde bytas ut härhemma! Bland annat kastruller och skärbrädor!
Mel fortsatte sova efter hemresan och sussar nu skönt i sin säng, A sov sig pigg i bilen och avrundar kvällen i soffan framför hockeyn tillsammans med sin far. Själv har jag ätit en stor bit av nyårsefterrätten och ska nog faktiskt ta igen lite sömn :)
Det är så otroligt skönt att vara ledig och det känns så bra att det finns ytterligare några dagar att göra vad vi vill på :)
 
Sovgott alla fina!
 
 
 

2014 blev 2015

Första dagen på nya året kräver en kort reflektion av året som gått och en liten titt framåt. Vad har vi lärt oss, vad tar vi med oss och vad ska vi sluta lägga energi på?? Har inte riktigt landat i någon av frågorna ännu men dagen är ju inte slut riktigt än :)
 
Sista dagen 2014 blev en toppen dag, kväll och natt :)
Vi firade nyåret härhemma med fina vänner och massor av god mat och bubblande dricka!
 
Mina söta tomtar förbereder kvällens avfyrningsramp :)
 
 
Kvällens dukning gick i guld och silver med lysande inslag :) Både finporslinet och silverbestiken fick komma ut och lufta sig!!
 
Förrätten bestod av gravad älgfile med äppelsallad och vinigrette. En av mina julfavoriter som i år fick flytta till nyårsafton!
 
Huvudrätten kunde absolut ha lagts vackrare på tallriken men det blev lite bråttom att få ihop allt och vi ville gärna äta innan det kallande..
Gratinerad hummer. Risotto med räkor och sparris, toppad med pilgrimsmussla, Baguette med hummerklo och limeaioli :)
Första gången jag själv gav mig på att servera hummer och riktigt nöjd blev jag. Finns naturligtvis förbättringspunkter men alla blev mätta och det var väldigt gott!
 
Efterrätten blev en chokladtryffelbotten med ett lager tobleroneparfait och ett lager lingonparfait. Alla delarna varför sig var toppengoda med lingonen tog över lite om man åt allt blandat..
 
Till de första två rätterna drack vi Prosecco och till efterrätten en Moscato de Asti.. Mycket bubblor, precis som det ska vara på nyår. Fördrinken smakade rabarber och även den bubblade, snittarna fick jag ej på bild men det var grissini, utbakade som plattor med creme fraise, rödök och löjrom :)
 
Sju stycken Goa grabbar mellan 1 och 7 år kalasade på köttbullar, prinskorv, pasta, massor av glass med sås och maränger. Lekte sedan hur bra som helst och skålade i Blixtenbubbel vid den något tidigarelagda raketuppskjutningen :)
 
En riktig toppenkväll blev det! Tack bästa familjerna V och W :)
Dessutom fick vi ju sova till efter åtta imorse!!
 
Dagen idag har varit lugn och skön, plockat iordning hemmet, handlat lite och levererat mat till den som behöver den bättre än vi! 
Till kvällen kokade jag soppa på hummerskalen och M och jag avnjöt en nyårsdags supé med hummersoppa och löjromstoast. Fanns som tur var lite slattar med bubbel kvar att dricka oxå!
Barnen blev överlyckliga över ett berg pannkakor och lite färska jordgubbar till efterrätt!
 
Efter all god jul och nyårsmat är det nu hög tid att börja planera 2015:s kost och träningsupplägg.. Vet inte alls hur detta ska gå till, men helt klart är att det är krafttag som behövs!! 2014 har varit en kostkatastrof men gått hjälpligt bra med träningen, åtminstone i perioder.. Så det kan bara bli bättre!! Avser dock inte börja det sunda tänket riktigt än, sålänge vi är lediga fortsätter jag stoppa huvudet i sanden ;)
 
Nu hög tid att gå och sova, reflektera klart över 2014 och se fram emot en riktig familjedag imorgon. Vi hoppas både hinna med bio och lekland, får se hur det går..
 
Önskar er alla ett underbart 2015!
Kram och sovgott!
 
 
 

RSS 2.0