Det är dagar som dessa...

.. Jag lever för :)
Två härligt lediga oplanerade dagar med min fina familj. Igår var vi här hemma och bara myste. Vi lekta och spelade med de flesta av A:s födelsedagspresenter, yatsy, vattenbanan, kastade boll, spelade fotboll, dessutom är det en viss plastorm och en spindelmannendocka som figurerar i alla möjliga lekar :)
Fick tänka till lite innan jag fick till slussandet :))
 
Finaste lilltrollet!
 
"Handboll"
 
Mitt på dagen kom finaste vännen förbi för en pratstund och till kvällen blev det grillat och ett glas rött. Otroligt skön och avslappnad dag, vi borde verkligen ha sådana lite oftare! På kvällen for jag runt och fixade på altanen samt inne i vardagsrummet där fönsterbrädorna nu kommit på plats. 
 
Ganska nöjd med "utematsalen"
 
Idag blev det en sväng till Jönköping. Lite shopping, lek, lunch och marknad. Två dagar med härligt väder och lugnt tempo, med de finaste jag har, var som balsam för själen efter ett par tuffa veckor. 
 Tar med mig all kärlek när jag åker till jobbet imorgon. Blir jobb lördag/söndag på annan ort, men på måndag får jag mysa med de två småtrollen igen. Blir utan mannen dock, då det är hans tur att dra in lite pengar till hushållet :))
 
Önskar er alla en fortsatt härlig helg!
Själv hoppas jag på sol i Blekinge!
Kram på er!
 
 

Kalashelg :)

Igår fyllde världens bästa Albin 5 år! Dagen firades med mormor, morfar och moster. Blåa pannkakor, marängswiss och roliga presenter.
 
Toppenroligt vattensystem med sluss, båtar och massa annat kul!
 
Kickbiken var oxå mycket populär!
 
Söndagen har även den gått i kalasandes tecken! Vi passade på att rösta på förmiddagen när vi ändå behövde fixa lite ärenden. På eftermiddagen var det dax för kalas med vännerna, 13 barn och 9 vuxna kalasade på femåringens eget val av tårta.
 
Tårta med favoritgodiset på var beställt, fylld med chokladbollsfyllning och päronmousse :)
 
Tack alla fina vänner som kom hit och myste med oss i solen. Tack för alla fina presenter!
 
Efter kalaset stannade jag kvar ute i solen och oljade in hela trädgårdsmöbeln.
En tripp till Willys på det så somnar jag strax med huvudet på plattan.
 
Morsdag firades med flaggning, En stor blombukett och lite choklad!
Fina blommor :)
 
Sovgott alla fina!
    
Kram
 

Mer saft åt folket :)

Årets första saftomgång är på G!
Sök här i bloggen på rabarbersaft så hittar ni receptet på världens absolut godaste saft!!!
Behöver ni råvara är det bara att komma o hämta!!




Sommar :)

Idag har det varit sommarvärme och strålande sol! Så skönt. Jag hade äran att tjänstgöra hela dagen.. Event i Skillingaryd i samband med Fredsbaskrarnas 30 års jubileum. 
 
Väl hemma skulle jag lägga lilltrollet.. Som vanligt var han inte det minsta intresserad av att sova. Tömde sängen på allt innehåll och sedan ville han bara komma därifrån. Pekade på bilmattan och ville sova där. Visst bara du lägger dig ner och sover, klockan är nästan nio, blev mitt svar.
Sagt och gjort, somnade på tio minuter :)
 
 

Effektiv måndag :)

Har haft en lugn och skön helg ensam med småtrollen :) Vi har uträttat lite ärenden på stan, planterat blomlådor, rensat rabatter och myst! Igår deltog vi i Bockhultsdagen, en trevlig liten sammankomst i mässföreningens stuga. Korvätning och tipspromenad! 
Barnen hittade sin favoritplats och A var blöt upp till knäna efter knappa fem minuter..
 
Måndagen rusade förbi och nu är det läge att sova. M har varit ledig med barnen, A fick följa med förskolan till en bondgård på förmiddagen. Jag har jobbat och eftersom jag inte behövde passa någon hämtningstid på förskolan var jag lite effektiv på vägen hem. Tvättade och tankade bilen, handlade mat, shoppade lite måsten till barnen för att sedan åka hem och slänga in en plåt vaniljrutor i ugnen och göra min första egengjorda sugarpaste (SP)
Kladdig SP, hoppas den stelnar till sig tills det är provmodelleringsdags :)
 
Hög tid att stänga de små blå    Ååå
 

Trist bakblogg..

Inser att detta nog är Sveriges tristaste bakblogg just nu.. Tiden räcker tyvärr inte till. Idag har jag faktiskt bjudit på cupcakes men de var spritsade med citronmousse och spritsad mousse är defenitivt inte vackert så någon bild blev det inte!
 
Ni får en bild på dagens middag istället.
Lillebror beställde blåa pannkakor till middag, vilket resulterade i att storebror vill ha röda pannkakor imorgon.. Mamman hade dock tänkt laga kyckling imorgon :))
 
Nu tänker jag stoppa trollen i vagnen och ta en kvällspromenad för vi måste få luft, har jag tur kanske de somnar :)
 
Kram på er!
 

Långhelg :)

Då jag är inne i en period med ganska mycket helgjobb så kändes det extra skönt att både M och jag var lediga hela denna långhelg på 4 dagar! (Min enda denna vår, då jag jobbade del av påsken och kommer jobba del av Kristi himmelsfärd oxå)
 
Man kunde ju tro att vi skulle varit hemma och iordningställt vårt hem efter fönsterbytet men det tar vi någon annan gång. Denna helg prioriterade vi våra familjer och diverse födelsedagsbarn!
 
Vi började med en tur till farmor och farfar som befann sig med husvagnen i Uppland. Där firade vi farfar på hans rätta dag :) Vi stannade och myste runt i ett soligt men kallt Östhammar under fredagen. 
 
På farmors berg :)
 
Korvmiddag hos farfar :)
 
Sedan drog vi söderut för ytterligare födelsedagsfirande i Östergötland!
 
Då jag själv är ett av alla födelsedagsbarn i maj så fick jag en efterlängtad bok i present! Så nu måste det snart hinnas med lite bakning :))
 
Vem behöver en sandlåda när morfar skaffat fram en hel grushög :))
 
 Solen har lyst på oss i stort sett hela helgen vilket vi är väldigt glada för, då vi förutom timmarna i bilen varit ute i stort sett hela tiden. Visserligen kallt i luften men vad gör det när vi slapp regn ( och snö)!
 
Lilltrollet på rymmen i bara strumpor. Inte intresserad av att ta på pyjamas och borsta tänderna!
 
 Nu är vi hemma och laddar vi för ännu en "high five i dörren" vecka..
Kram på er!

RSS 2.0