Några bilder på mina finaste!

Barnen uppskattar den nya möbleringen i vardagsrummet och framförallt den nya tv:n! Jag uppskattar att kunna slå på bolibompa, laga mat och ha koll så att de inte somnar :)
 
Liten är mer än nöjd med sitt nya åk som moster och morbror gav honom i födelsedagspresent!
 
Han gillar den så mycket att favoritpandan fick följa med på en tur,
 
Inte alla ögonblick är så här stillsamma och kärleksfulla :)
 
Ikväll skulle jag verkligen bara skriva in februaris förskoleschema, duscha och komma isäng.. Kan någon förklara hur det då plötsligt står tre nya sorters glass på infrysning i källaren...
Är väl bäst att ta sig i kragen och komma isäng nu då!!
Kram
 

Återhämtning :)

Vi har haft en härligt mysig helg. Lyxigt med lite egentid på lördagsspa! Mysigt att få ha syster och svåger här hela helgen! Trevlig kväll med dem, god mat och fina vänner i lördags. Lycklig blivande tvååring som fick finfin present. Tyvärr blev söndagens kalas inställt på grund av sjukdom men det gjorde att A kunde gå på Miniplask istället. Framförallt är vi mycket nöjda över att magsjukorna än så länge hållit sig på avstånd från oss! (Hoppas det fortsätter så)
 
 
M åkte mot Arlanda igårkväll, här blir en vecka utan Pappi då han ska på kurs med jobbet. Jag och småtrollen börjar veckan med ledig dag!Det blir en lugn dag med lite utelek och nödvändiga matinköp ;) 
 
Torsdag, fredag och söndagkväll har jag jobbat med två tårtor till A:s bästa kompis som fyller fem. Det tog tid och var ganska roligt men frågan är om jag inte ska hålla mig till spritsning.. Eller åtminstone göra motiv som det går att använda utstickare till, som blommor..
Jag blev väldigt nöjd med spackling och marsipantäcket! Första gången med riktig marisipan. Nu vet jag att jag kan göra relativt släta och fina tårtor men den stackars figuren ovanpå är lite lätt vindögd ;))
 
 
 
Resultatet får ni se efter födelsedagsbarnet! Nu ska vi slå av Bolibompa, fixa lite frukost och fortsätta njuta av dagen :)
 
Ha det fint därute!
 
 
 

Myshelg på ingång!

Har oroat mig för magsjuka hela veckan.. Lappen har varit uppe på förskolan och barnens kompisar varit dåliga. Än så länge är alla friska och pigga vilket jag är mycket glad för! 
Idag är det Lördagsspa på schemat med fina tjejer! Till kvällen middag och mys med samma tjejer och deras familjer. Imorgon lite för tidigt firande av vår blivande tvååring och sedan femårskalas hos A:s bästa kompis! Lite tårtbak på det. Bäst att sätta fart med andra ord 😍
Ha en fin helg vänner😘

Ljusmys

Småtrollen har slumrat in och mannen är på resande fot. Sitter en stund i soffan med en kopp te. Innan jag fick barn tände jag mellan 30-50 värmeljus varje kväll. De senaste åren har av förklarliga skäl varit ganska ljusfattiga. Men nu, efter vår lilla ommöblering och byte av accentfärg i vardagsrummet så har det dykt upp lite ljus igen 😍
Så mysigt! Vi får väl se om lilltrollet kan låta dem vara. Risken är att jag kommer hitta värmeljushållare i halva huset..


Kram o sov gott!



Söndag

Tjoff, så har ännu en vecka passerat.. Lite vab, mycket jobb, en myskväll med tjejerna, en hockeymatch för mannen och vips är det söndag eftermiddag.
Vi är lite småkrassliga och just nu är det M som är värst drabbad. Dock lyckades vi komma ut en sväng på förmiddagen och fick lite frisk luft samtidigt som flaggstångsgranen och julstjärnan i lilla huset blev bortplockade. 
 
Efter lite våfflor till lunch så är det nu sagostund i soffan.
 
 
För min del blir det till att ta tag i veckostädningen som vi ligger hjälplöst efter med.. Inte kul men skönt 
när det är klart! Lite planering inför kommande tårtbak står oxå på schemat.
 
Hoppas ni har en fin helg!
Kram
 

Banan och Kola Cupcakes

Den här veckan har bara varit jobb, jobb och jobb.. Fick sota för att jag tog ledigt förra veckan samt att jag nu jobbar 90% och är ledig på måndag igen. Förhoppningsvis lyckades jag åtminstone få undan det mest akuta så kanske jag kan få in mina två träningspass nästa vecka! Årets första joggingpass blev iallafall gjort i torsdags och det känns ordentligt i benen kan jag lova!!
 
Gjorde en bunt banancupcakes med kolafrosting som jag bjöd mina kollegor på, tänkte att de ville ha lite gott så här efter ledigheten. Kanske lite feltänkt då de flesta precis som jag börjat ta tag i sina liv igen efter allt gott i helgerna.. De blev i vilket fall som helst supergoda. 
 
 
 
Receptet hittade jag hos Ester och de blev verkligen precis sådär saftigt fluffiga som bananmuffinsar ska vara!
 
http://www.ettkreativtliv.se/2013/03/ett-recept-pa-riktigt-saftiga.html
 
Frostingen gjorde jag lite på känn.. Blandade 250g mascarponeost, med 200g philadefiaost och en burk karamelliserad mjölk. Lite lite vaniljsocker.
Vispade 3 dl grädde riktigt hårt (lägg i en nypa bakpulver så blir det inte smör). Blanda sedan allt försiktigt och skeda ner i spritspåsen. Vill du ha den fastare och sötare vispa i 1-2 dl florsocker. Personligen tycker jag frostingar är lenare och mycket godare utan florsocker.
Nu gjorde jag dubbel sats muffins så det här är massor av frosting! Räckte till ca 40 muffins, samt blev lite över.
 
 
Ha ha en skön lördag!
Kramis
 

Oj oj, snart vardag igen!

Tiden går som bekant fort när man har roligt! Roligt, lugnt och stressfritt får sammanfatta denna ledighet :)
 
Sista veckan har vi varit i Linköping där vi firade nyår och en jul nummer två! Tackar fina syster och svåger för att vi fick tak över huvudet under hela vistelsen! Alltid lika trevligt att få komma till er! Hoppas ni hunnit ladda batterierna idag:)
 
Fem minuter efter att vi landat in här hemma byggdes det lego av både liten och stor :)
 
Väl hemma har det packats upp, tvättats och fixats kläder av alla slag till förskolan. Dessutom har vi idag tömt våra stora köksskåp, slängt det gamla vardagsporslinet som verkligen sett sina bästa dagar ( fanns knappt en enda tallrik som ej var kantstött!), sorterat ut sådant som vi använder tillräckligt sällan för att förvara någonannanstans och fyllt på med det vi ska använda istället :) 
Har några skåp kvar att fixa men det känns nästan som att vi just flyttat in! Rent och snyggt:)
 
Mattips har det som vanligt varit ont om här på bloggen.. Idag gjorde jag en riktigt god fajitaslasagne som gick hem hos hela familjen! Glömde såklart fota men receptet hittar ni på Jennys matblogg.
 
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2011/01/13/fajitaslasagne/
 
 
Lyckliga killar med sina nya leksaker :)
Tack kära familj för allt fint vi fått!
 
 
Nu är det bara att leta upp uniformen, ta bort glitterlacket från naglarna och komma isäng! 0530 ringer visst klockan..
Sovgott alla fina!
 
 
 
 
 
 
 

Nyårstårtorna!

 
Salt Karamelltårta 
 
http://www.louisespis.com/2012/08/salty-caramel-chocolate-cake.html
 
 
Citron och vaniljtårta
 
http://sockerrus.se/recept/pasktarta/
 
 
Banan och kolatårta
 
http://bakministeriet.blogspot.se/2012/12/nyarstarta-sprinkle-cake.html
 
Ville ju såklart baka lite till nyår.. Kanske lite overkill med tre tårtor till 12 personer efter en suverän trerätters middag. Vi hade tårtorna till vickningen efter tolvslaget. deblev goda och vinkar njuta av dem även idag. Banan och kolatårtan var riktigt god och passade mina smaklökar mycket bra:)
 
 

Gott nytt år!!

Oj vilken härlig dag och kväll vi hade igår! 
 
Mina finaste pjyamasnissar började dagen med Tess & Ubbe :)
 
Sedan blev det lunchpicknick på köksgolvet med bästa Moster Ia. (Köksbordet behövdes i nyårsdukningen) Därefter åkte Mel till mormor och morfar för att fira in det nya året med dem och kusinen.
 
Svart och guld var kvällens temafärger:)
 
Systers fina dukning!
 
Fina blommor!
 
Maten missade jag helt att ta bilder på.. Hade fullt upp med att äta allt gott :)
 
Meny
 
Hummersoppa med löjrom och parmesansticks
 
Svamp och parmesanöverbakad oxfilé med potatisterrin och balsamicosky
 
Brownietårta med Hallonmousse och färska hallon
 
 
Tack kära familj och vänner för en toppenkväll med massor av gott att äta, dricka och härliga skratt!
 
Gott Nytt År till er alla därute!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0