Abstinens..

Igår när vi åt middag sa jag till familjen att vet ni vad, jag ska inte baka något i helgen! M såg lite lätt skeptisk på mig och sa typ, jo jo vi får väl se..

Faktum var att jag det kändes väldigt skönt att inte ha något måste bak denna helg. Efter första veckan på jobb och febriga barn känner jag mig lite småsliten.

Vad händer tror ni? Jo jag vaknar såklart idag med värsta bakabstinensen.. Får bli att förbereda lite tårtbotten inför nästa helgs prinsesstårta :)

Kram o härlig lördag på er!


Vab..

I måndags var det dax att gå upp 0540 och komma iväg till jobbet. Om några av er kände er lite vilsna efter semestern kan jag lova att efter 20 månader var det minst sagt lite motstridiga känslor inom mig! Själva tjänstgörandet stör mig egentligen inte, det ska bli riktigt roligt att komma igång. Får helt enkelt bära med mig de här underbara månaderna inom mig att ta fram och tänka på då och då! Den här veckan har mest gått åt till kontorsflytt och massor av fix. Har mycket jag behöver läsa in mig på då det mesta hunnit ändra sig sen sist :)

Idag skulle jag gå på mitt första möte men igår kväll hade A över 39 graders feber. Trist med Vab redan efter 3 dagar :/ Hoppas det inte blir alltför många sådana dagar under hösten!! A mår iallafall mycket bättre och imorgon är det ju mysdag med pappa så då blir det lite jobb igen!

Nya livet går oxå bra! I måndags åt jag frukost, lunch och middag. Inte nåt endaste litet annat kom ner i magen. Tisdag och idag har jag fastat. Tycker jag klarar mig riktigt bra på de 500 Kcal jag får äta. Dricker mycket vatten och lite te. Visst är jag hungrig i magen men det är inga problem att klara i en dag, bara jag slipper huvudvärk och den har hållit sig borta!

Träningen kopplar vi på nu till helgen och nästa vecka ska även portionerna de vanliga dagarna krympas och fyllas ut med sallad! Blir nog bra det här! Har en utmaning med två andra tjejer där vinsten är ett lördagsspa :) Alltid peppande att vara flera och kunna sporra varandra när det känns tungt!

På eftermiddagen var vi ute lite. A var som sagt riktigt pigg och bäst att passa på medan sommaren fortfarande visar sig! A cyklar nästan helt obehindrat nu. Lite svårt att komma igång själv om det är uppför men annars går det fint.

 

 



Mel ser lite rolig ut då han i helgen försökte knuffa sin bror men A flyttade på sig vilket gjorde att Mel landade på näsan.. Så kan det gå, tänk om han kunde lära sig att ta det lite lugnt :)

 

 



Just nu kopplar M in nya diskmaskinen! Känns väldigt skönt att få en fungerande sådan igen!!

Kram och sovgott!!

 

 

 


Lördag

Förmiddagen gick åt till tårtfixet :) Sedan skulle tårtan och A vara på kalaset klockan 11. A ville inte bli lämnad utan tänkte inte gå på kalas om jag inte stannade kvar med honom. Vet inte varför han resonerar så för han leker och är med fullt ut utan att bekymra sig om vad jag gör.. Jag hjälpte till med korven och tårtan, kan ju behövas ett extra par händer när det är cirka tio fyraåringar på samma ställe :)

 

 



Efter kalaset for vi iväg till Jönköping och Kinnarps arena. Hockeysäsongen närmar sig och M hade fått biljetter till dagens match mot något Tjeckiskt lag. HV71 vann med 6-1! Mel och jag såg en period sen sprang vi rundor inne och ute.

 

Helt fantastiskt väder har vi!
 



Avslutade med middag på Sibylla och två sockerpigga barn höll högljud låda i bilen på vägen hem :)

Tyvärr verkar vår diskmaskin ha gett upp idag :(( Trist att behöva köpa en ny nu när vi köpte ny tvättmaskin för bara några veckor sedan.. Men men utan vill jag inte vara!!

Dax att sova, imorgon lär väl Söndagsångesten sätta in ordentligt!!

Sovgott alla fina!!

 

 

 


Prinsesstårta!

 
 
De senaste dagarna har jag pysslat med mitt lilla prinsessprojekt! Har länge velat göra en prinsesstårta, även kallad Barbietårta. Äntligen fick jag chansen då Prinsessan Thea fyllde 4 år och skulle ha kalas!
 
 


På nätet, olika bloggar och youtube finns tonvis med inspiration. Egentligen alldeles för mycket. Det svåraste var att bestämma mig för vilket tillvägagångssätt jag skulle använda då det såklart finns flera vägar att gå..

Det är inte svårt att göra en sådan här tårta, men det tar tid och energi. Jag hade gott om tid denna veckan då vi hade inskolning på förskolan och jag fick några timmar över. I torsdags bakade jag tårtbottnar vilket gick uruselt. Om det berodde på för färska ägg, dålig ugn eller någon helt annat vet jag inte men då bottnarna kollapsade en efter en behövdes det 4 stycken istället för beräknat 2 :( Det innebar att det tog hela dagen att baka bottnar. Jag gjorde även lite dekorationer iform av blommor, fjärilar och bokstäver.

 

 



Fredag vaknade jag vid 0615 när M gjorde sig iordning för jobb. Gick upp, gjorde fyllningar och lade ihop tårtan. Då tårtan i huvudsak bara skulle ätas av barn och födelsedagsbarnet helst ville ha choklad men även gillar Zoo,  fick det bli Chokladbollsfyllning, Zoofluff och glasskräm som fyllningar.

 

 


Fredagkväll vispade jag ihop en chokladsmörkräm. Skar till formen på tårtan och spacklade den med krämen.

 

 


Kalaset var redan 1100 idag så imorse ringde klockan 0630. Ville hinna göra så mycket som möjligt innan barnen vaknade.. Gick sådär då A kom vid 0700 och ville sitta i köket och kolla på plattan.

Min grundtanke var att hon skulle ha en vit underkjol med volangkant och en rosa kjol över med några enstaka blommor på. Allt för att hon inte skulle bli för plåttrig och för mycket. Tyvärr fungerade inte min idé då det färdigkavlade rosa marsipanlocket jag köpt inte gick att arbeta med.. Det sprack och såg hemskt ut! Nödlösningen fick bli mina älskade spritstyllar och en ordentlig sats marängsmörkräm. Resultatet en alldeles "för mycket" prinsessa, men hon gick hem hos både 4 åringarna och föräldrarna.

 

 


Klockan 1000 var hon klar! Så nej det är inget du slänger ihop på en kvart men oj så roligt det är att skapa :)
Jag har lärt mig massor av detta försöket och när nästa tillfälle kommer, är jag supertaggad :))

 


Tisdag!

Fortsatt inskolning och idag var Mel där själv från nio till två. Han blev lite ledsen när jag gick, men det hade gått över fort. Sen lekte, åt och sov han :)

Jag hann skura av väggarna i duschen och hela badkaret.. Mycket välbehövligt!!

Efter hämtning var det fikadax med grannarna. Hade bakat lite cupcakes och kokoskakor :)

 

Chokladcupcakes med passionsfruktsmousse och vitchokladfrosting
 

 

 
 M kom hem efter ännu en natt borta. A fick en vält som han nu sover med..




 
 Killarna har lekt i sandlådan på eftermiddagen = lika med två små sandtroll som fick ta av kläderna utomhus. Här väntar de på pappas köttbullar och spagetti :)

 

 

Jag åkte till Karin på Me &I party, mysigt men blev visst lite dyrt..

Sov gott!


Höstkittad fyraåring

Finaste A i nya höstjackan och gummistövlarna. Jackan fanns inte i 110 utan fick bli en 116, förhoppningsvis tröttnar han inte på den lilla röda bilen i vinter heller för storleksmässigt kan han nog ha jackan nästa år oxå :)

Lycklig och glad blev han iallafall och stövlarna är redan fulla med sand :)


Lite bak :)

Albin ville gärna baka muffins till farmor och farfar idag.

Han var mycket bestämd om vilka smaker det skulle vara.. Choklad, choklad, choklad och lite hallon.. Så vi började med att plocka lite hallon medan Mel sov middag. Sen rörde vi ihop en sats One Bowl chocolate cupcakes. Tryckte ner lite färska hallon och toppade med enklaste frostingen!

 

 
 A valde även piratformarna till denna gång!


http://www.dagensmuffin.se/sv/recept/one-bowl-chocolate-cupcakes-med-chocolate-cream-cheese-frosting/

Frosting:
En ask Philadefiaost Marabou
2 dl grädde
1,5 tsk vaniljsocker

Vispa grädde o vaniljsocker fluffigt. Tillsätt osten och vispa snabbt ihop.

Märkligt nog gick de hem hos alla, även M som normalt inte vill ha det så chokladigt.. Får jag säga det själv var de riktigt goda!!

Mitt minsta sockertroll var mer än nöjd :)

 


Inskolning

Skulle blivit en mjukstart för Lilltrollet med endast en timme på förskolan igår. Jag trodde nog att vi skulle möta en utsedd pedagog som skulle ta emot honom och visa runt och sen låta honom börja leka och bekanta sig med omgivningen.
När vi kom på utsatt tid var alla ute, på gården fanns tre avdelningar vilket innebär ett stort antal barn och vuxna. Blev lite mycket på en gång, vilket ledde till skrik och panik under i stort sett hela timmen.

Idag gick allt mycket bättre. Lek både ute och inne mestadels en bra bit bort från mamma :) Imorgon provar vi att lämna honom en liten stund. Blir spännande.

Det finns mycket roliga prylar att leka med på förskolan!

 

I morse när vi stressat i oss frukosten och jag lyckats få på både mig och barnen kläder. Vi var ganska precis i tid och skulle bara få på skor och komma iväg.. Då hittar jag den här lille killen sittande i duschen, där jag nyss duschat.. Ja men då börjar vi väl om då, tänkte jag. Vet inte hur han lyckades men som tur var behövdes bara torra strumpor! = vi kom i tid :))

 

Vardagen närmar sig..

Snart, snart kommer mitt fantastiska hemmaliv återgå till det som för de flesta är normal vardag.. Det vill säga stressa upp på morgonen, åka till jobb, jobba, hämta barn, fixa middag, sova..
Idag är första natten ensam med barnen efter M:s semester och imorgon börjar lilltrolls inskolning.

Känner mig helt klart lite tudelad inför detta. Jag kommer verkligen att sakna att få lulla runt härhemma, umgås med barnen och göra det vi vill i vår takt. Att vara den som finns hos dem största delen av deras vakna dag. Se utvecklingsstegen först av alla! Vara deras trygghet.

Jag kommer att sakna friheten att packa in mig och barnen i bilen och bo en vecka hos mamma eller åka några dagar till vänner som bor på håll!

Jag kommer sakna att få handla på Ica klockan 1000 när där är så lugnt att det inte gör något att fyraårigen kör sin egen vagn i egen takt.

Idag på eftermiddagen gick vi ut trots att skurarna kom och gick, vad gör lite vatten? Tog på en regnjacka och gick ner till vinbärsbuskarna, jag plockade och småtrollen åt :) Resultatet blev bara två små burkar gelé men vad gör väl det. Vi kom ut och vi producerade något tillsammans. Måtte jag ha ork och energi att göra sånt med dem trots jobb och vardagspussel!!

Nu är det ju ett helt naturligt steg att återgå till någon form av arbete. De allra flesta familjer behöver åtminstone lite mer än en lön för att gå runt. Jag känner mig oerhört privilegierad som fått vara hemma i 20 månader!

Det finns såklart även positiva saker oxå. Framförallt ser jag måndag v 35 som en nystart vad gäller kost och träning. Jag har en väl genomtänkt plan på hur jag ska göra med både kost och träning. Upplägget får vi ta i ett eget inlägg men det känns jättebra att ha det klart!

På jobbet väntar nygamla uppgifter i en ny miljö och organisation, vilket oxå känns väldigt inspirerande. Så visst blir det bra det här! Ska bara komma ifrån separationsångesten och komma in i matchen. Sen blir det spännande att se om vi får ihop vardagspusslet. M reser mycket, vilket inte varit några problem medan jag varit hemma men även jag har kvällar och resor som ett inslag i mitt arbete så det kan bli en spännande utmaning som vi får se på med ödmjukhet!

Hösten blir en provtid för oss alla. Då barnen skall vara på förskolan tre dagar i veckan och vi har varsin ledig dag med dem!

Nej nu är det hög tid att diska efter gelékoket och förbereda morgonens förskolestart!

Sovgott alla fina!


Bröllopsdag!

Så här fina var vi när det begav sig.. Den 9 augusti 2008. Det är fem hela år sedan. Lite svårt att förstå då jag minns det som igår :) En helt underbar dag!

 

 


Självklart en dag att fira :) Ni som känner mig vet ju vid det här laget att kopplingen mellan att fira något och mat i överflöd är given i det Nilssonska hemmet. Funderade först på att skaffa barnvakt och få gå ut och äta på tu man hand. Dock var vi på bröllop förra helgen och ska på fest nästa helg.. Dessutom föll det sig så att det äntligen fanns tid att träffa våra fina vänner som det var allt för länge sen vi såg. Så vi tar middag utan barn en annan gång :)

En weekend i någon mysig stad finns oxå på höstens agenda :)

 

Dagen till ära åkte finporslinet och bröllopsljusen fram:)
 


Våra gäster hade med sig en underbart god kräftsoppa till förrätt (som jag såklart missade att fota..)

 

 

Huvudrätten bestod av älgstek, potatisbakelse med västerbottenost, kantarellsås och grillad tomat. Provade att steka älgen i stekpåse i ugnen och det föll helt klart väl ut :) Alla åt och oj så mätt jag blev! Riktigt gott blev det :)

 

Vinet fick vi i bröllopspresent och var ämnat just för denna dagen. Passade perfekt till älgen :) Tack Peter och Pernilla!!
 
 
 



Till efterrätt hade jag komponerat ihop en glasstårta efter massa olika inspiration på nätet. En brownie botten med lite Marabou daimchoklad i. Louise spis vaniljglass smaksatt med en blåbär och limecurd från Carolina. Mäktig som bara den men oj så god den blev. Finns massor kvar att kalasa på under helgen :))

http://www.louisespis.com/2013/07/easy-condensed-milk-vanilla-ice-cream.html

http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kladdig-brownie-med-mjoelkchokladglasyr/


http://krafla.blogg.se/2013/august/minipavlova-med-blabarscurd.html

Jag bakade botten, men hoppade över glasyren. Gjorde curden och lät svalna. Vispade upp glassen och smaksatte med mycket curd. Bredde ett lager curd över botten, hällde på glassen och in i frysen! Dekorerade med bär och lite överblivna sockerblommor!

 

 

Tack familjen Olsson/Eliasson för en mysig kväll!

Nu har gästerna gått hem och småtrollen sover, hög tid att diska och komma isäng.

Kram och sov gott!

 

 

 

 

 

 


Bröllopscupcakes 2013-08-03

I lördags var det så dax för Jennie och Johan att efter 15 år tillsammans bli herr och fru! En underbart vacker vigsel, ute i den av solen gyllene parken. Den efterföljande festen var bara så härlig. Vackert brudpar, härligt trevliga gäster, god mat och massor av skratt. Precis som det ska vara!
 
 
Jag hade fått den stora äran att baka bröllopscupcakes då brudparet inte ville ha tårta. 
 
 
 Vaniljcupcakes med hallonmousse och vitchokladmarängsmörkräm. 
 
 
Dekoren var ljust rosa frosting, små blommor gjorda i flower paste (sockermassa anpassad för modellering) samt lite pärlemorskimrande strösselkulor. Blommorna har jag gjort med hjälp av utstickare och silikonform, låtit torka, målat med pulverfärg, en strösselkula i mitten och sist lite löst glitter på bladen. Allt är såklart helt ätbart. Wrapsen (kragarna) är Wiltons "Cupcake wrap swirls pearl white". Underst en helt vanlig vit muffinsform från Städter.
 
 
Ni kan tro att jag var dödligt nervös fram till att jag såg dem försvinna från tallrikarna :)
 
 
Försvann gjorde de och många fina ord om både smak och utseende fick jag höra. Jag vill ju alltid att det jag bakar ska vara perfekt men till en sådan här tillställning är det ju extra viktigt att det blir helt perfekt! Det blir en hel del tid jag lägger ner både för att hitta bästa smak och utseende och sedan för att genomföra det hela. Så det är underbart skönt efteråt när allt gått bara och det blivit uppskattat. Jag lär mig av erfarenheterna och för varje större bak jag gör så går det smidigare och smidigare. Fantastiskt roligt är det att göra och de älskade barnen får dubbelt så mycket uppmärksamhet veckan efter, dessutom vill de gärna äta upp resterna så alla vinner i längden :)
Tack Jennie och Johan för en underbar bröllopsfest och för att jag fick förtroendet att baka till er!
 
 
 

Oj oj ibland rusar tiden iväg :)

Här har det varit minst sagt fullt upp senaste veckan! Först hade vi goda vänner från norr här i mitten på förra veckan. Blev ännu ett härligt besök på Astrid Lindgrens Värld!

I fredags kom mamma och pappa. Pappa fyllde 65 igår så det firade vi lite i förskott med en riktigt god middag. Gazpacho på vattenmelon till förrätt. Grillad entrecote med potatisbakelse, rödlökssmör och kantarellstuvning. Avslutade med Hallontårta. Glömde ju såklart ta bilder på maten men tårtan fastnade :)

 

 



Vaniljbottnar, hallonmousse, Lemoncurd, vaniljbavoraise, grädde och färska hallon! Riktigt gott och väldigt uppskattad av pappa som älskar hallon.

 

 



Lördagens bröllop och bröllopsbak får bli ett eget inlägg :)

I söndags packade vi in killarna i bilen och drog till Halmstad. Lite lekparkslek och sen otroligt god Fiskgryta hos Frigge och Kee.

 

 



Tyvärr lyckades Mel bli lite lätt övertrött så vår mysiga hotellnatt blev ganska livad :)

 

 



Trots lite sömn hade vi en härlig och solig dag hos familjen Lyckekil på måndagen. Picknickgrill, bad och mys hela dagen lång.

 

 
 


Vi har haft en härlig semester med underbart väder och massor av roligt! Träffat många härliga vänner och även våra familjer. Nu är den tyvärr slut. M har jobbat idag, jag och barnen ska försöka införa lite vardagsrutiner i vårt liv :) Struntade i alla måsten idag, tog en tur till Sara o Algot och fick golunch istället :))

Snart måste vi dock ta tag i tvätt och städ! Lite roligt blir det iallafall då vi har en helt ny tvättmaskin att studera instruktionsboken till, ha ha!!

 


RSS 2.0