Bröllopsdag!

Så här fina var vi när det begav sig.. Den 9 augusti 2008. Det är fem hela år sedan. Lite svårt att förstå då jag minns det som igår :) En helt underbar dag!

 

 


Självklart en dag att fira :) Ni som känner mig vet ju vid det här laget att kopplingen mellan att fira något och mat i överflöd är given i det Nilssonska hemmet. Funderade först på att skaffa barnvakt och få gå ut och äta på tu man hand. Dock var vi på bröllop förra helgen och ska på fest nästa helg.. Dessutom föll det sig så att det äntligen fanns tid att träffa våra fina vänner som det var allt för länge sen vi såg. Så vi tar middag utan barn en annan gång :)

En weekend i någon mysig stad finns oxå på höstens agenda :)

 

Dagen till ära åkte finporslinet och bröllopsljusen fram:)
 


Våra gäster hade med sig en underbart god kräftsoppa till förrätt (som jag såklart missade att fota..)

 

 

Huvudrätten bestod av älgstek, potatisbakelse med västerbottenost, kantarellsås och grillad tomat. Provade att steka älgen i stekpåse i ugnen och det föll helt klart väl ut :) Alla åt och oj så mätt jag blev! Riktigt gott blev det :)

 

Vinet fick vi i bröllopspresent och var ämnat just för denna dagen. Passade perfekt till älgen :) Tack Peter och Pernilla!!
 
 
 



Till efterrätt hade jag komponerat ihop en glasstårta efter massa olika inspiration på nätet. En brownie botten med lite Marabou daimchoklad i. Louise spis vaniljglass smaksatt med en blåbär och limecurd från Carolina. Mäktig som bara den men oj så god den blev. Finns massor kvar att kalasa på under helgen :))

http://www.louisespis.com/2013/07/easy-condensed-milk-vanilla-ice-cream.html

http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kladdig-brownie-med-mjoelkchokladglasyr/


http://krafla.blogg.se/2013/august/minipavlova-med-blabarscurd.html

Jag bakade botten, men hoppade över glasyren. Gjorde curden och lät svalna. Vispade upp glassen och smaksatte med mycket curd. Bredde ett lager curd över botten, hällde på glassen och in i frysen! Dekorerade med bär och lite överblivna sockerblommor!

 

 

Tack familjen Olsson/Eliasson för en mysig kväll!

Nu har gästerna gått hem och småtrollen sover, hög tid att diska och komma isäng.

Kram och sov gott!

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0