Minicupcakes

Igår kom det hem ett litet paket från Lyckas med mat :) Det innehöll bland annat en efterlängtad minimuffinsplåt!!

Då vi skulle få besök idag så var det bara att provbaka direkt! Chokladminisar med dumlefluff, gott!!



Vi kom iväg till frisören på förmiddagen och jag är nöjd med klippningen! A själv var mest nöjd med klubban.. Som vanligt :)

Mycket trevligt med fika och lekdejt på eftermiddagen. Alla barnen lekte på bra och mammorna fick prata lite!! Gillas :)

Eftermiddagen fick jag ett högst ovanligt ryck! Strax efter 20 snörade jag på mig löparskorna och joggade mina första 20 minuter på 2 år!!! Kändes helt ok men gick såklart inte speciellt fort! Blir till att försöka komma ut några gånger till då jag lovat att springa Vårruset om cirka 3 veckor...

Sovgott alla fina!

 


Fredag

Igår blev det promenad till stan och blomsterhandling på torget! Myslunch med J&O och promenad hem igen. Blommorna kom ner i krukorna på framsidan. Hittade jättesöta Ranunkel, en blomma som jag inte har nån som helst erfarenhet av. Med tanke på mina inte ens gröna fingertoppar får vi väl se hur länge de överlever :)

Nu har vi just avslutat frukosten och jag gör vad jag kan för att övertala A om att vi ska åka ner på stan och försöka få honom klippt.. I samma sekund som jag sa att vi skulle prova en ny frisör tvärvägrade han och verkar inte ge med sig! Vår 4 åring gillar inte förändringar, undrar vem han brås på..

Annars så är detta en väldigt efterlängtad fredag! I eftermiddag ska nämligen bästa förskolekompisen komma och leka! Vädret verkar inte riktigt lika härligt som igår men vi får säkert en mysig stund härinne!

Ha en skön Fredag!!


Sprinkle Cake

I söndags skulle Lilla fina H ha sitt kalas för familjen! Vilket innebar en möjlighet för mig att få baka en tårta till honom!

Efter att sett olika Sprinkle Cakes på bakbloggarna den senaste tiden var jag lite sugen på att prova själv :) Med inspiration från framförallt Bagerskan och DeJo design blev resultatet faktiskt en tårta, till och med jag själv är riktigt nöjd med :))



13 centimer hög och nästan rak! Ljusa bottnar med jordgubbsmousse och lemoncurdgrädde / mousse. Ville ha fyllningen lite stabilare än fluff så jag gjorde en egen variant med lemoncurdgrädde och gelatin.

Spacklad med marängsmörkräm, ska det stå under bilden ;) (med vaniljsmak)



Lemoncurdmousse

160g Lemoncurd (halv burk)
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad

Värm curden och smält gelatinbladen ( som legat i blöt 5 min)
Ta av från plattan och häll i grädden under omrörning.
In i kylen över natten.
Ta ut och vispa upp moussen.

Lite tam i smaken blev den om man gillar mycket citronsmak, men med ett tunt lager ren Lemoncurd under blev det riktigt smarrigt :)


Nu under vår och försommar fyller halva familjen år så förhoppningsvis blir det endel bakning framöver :)

 

 


Äntligen..

.. Fungerar bloggappen igen! Så trist när det finns att skriva om, men tekniken inte fungerar :(

Helgen bjöd på strålande väder och vi hann med en hel del av punkterna på att göra listan!
Vårstädat i trädgården, bytt de sista däcken, satt upp studsmattan, påbörjat städning av altanen, städat inne, förberett för morgondagens fönsterputsning och lite tårtbak ( kommer i ett eget inlägg)

Alla barnen har lekt! A har hoppat studsmatta som en tok :)

 



Mel hittade sandlådan och satt still och lekte i över 1,5 timme!!



M fick igång moppen..



Vi skruvade ihop Mel:s trehjuling som stått på vinden sedan hans födelsedag! Den gick hem hos båda barnen, milt sagt :)



Igår var jag och barnen på landet hos bästa J & S. Härligt med både inne och utelek. Katt, kanin och hästklappning och A fick även rida lite!



Tack för en mysig dag!!


 

 

 

 

 

 


Godmorgon härliga lördag

Gick upp med Mel efter vällingen vid 07, hade lite tårtfyllningar inför morgondagens tårta att fixa med :)


Kunde inte låta bli att baka några frukostmuffins med ost till familjens frukost!
Hittade receptet hos härliga Jenny, Jennys Matblogg på Femme.

http://www.femme.se/jennysmatblogg/?s=Frukostmuffins&submit=SÖK

De blev jättegoda, väldigt enkla att göra! Klart på en halvtimme!! Lite mastiga så till familjen räcker det gott med halva receptet. Gissar att de är som andra scones, godast nybakade :)

Denna helg har vi hemmafix och familjemys på agendan. Framförallt ska det börja städas på tomten och altanen! Även inne behövs en rejäl städomgång. Dessutom får jag baka lite och fixa en tårta, som jag har längtat!!


Lillebilen ska få sommardäck och fixas till inför försäljningen! Någon som behöver en Hondai I10 är det bara att hojta!

Ha en härlig lördag alla fina!!


Kycklingtortilla

Igår hade jag total idetorka när det var dax för middagsmat.. Då gjorde jag som jag oftast gör, tittar vad jag har hemma och söker lite i appen Kokaihop.se! Resultatet blev lättlagade wraps!

Kycklingtortilla: 4p

8 st tortillabröd
2 st kycklingfiléer
2 dl crème fraîche
100 g konserverad champinjoner, skivade (jag tog färska som jag stekte på lite)
0,5 påse tacokrydda
1 klyfta vitlök
1 knivsudd samtal oelek ( hoppade jag över)
1 msk basilika
2 dl riven ost

1. Ugn 200 grader

2. Stek kycklingfiléerna och skär dem i mindre bitar ( jag stekte även svampen i lite smör)

3. Rör ihop crème fraîche med kryddor, vitlök, kyckling och champinjoner. ( jag smakade av med lite salt och peppar)

4. Fördela röran på bröden och rulla ihop dem.

5. Lägg i ugnsfast form och strö över osten

6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills osten fått fin färg.

Servera med en god sallad!!


Nya färdigheter..

 

Liten blir stor..

Mel går inte helt och fullt än men han släpper mer naturligt och går iväg tills han tappar balansen. Väljer inte krypningen som första alternativ lika ofta.

 


Klättra är oxå kul!

 


Favoritsysselsättningen är att stå i vardagsrumsfönstret och titta på tågen. Han kommer inte upp i soffan själv men hans snälla bror hjälper honom gärna och sen är han i fönstret på två röda..

 


Ska det ätas så gäller äta själv principen. Han ser ut som ett kladdmonster och behöver nästan bada efter varje måltid, även köksgolvet är i behov av konstant svabbning :) Mel är dock mät och nöjd så det är bra!

 


I övrigt visar sig Trotsmonstret var och varannan minut, han är rejält högljudd när han inte får som han vill! Av den tysta lilla bebisen som fann sig i det mesta finns nu inte ett spår kvar. Han river och biter för att freda sig, men när jag ber om en kram kommer han och lägger armarna om halsen på mig! Sötisen!!

Åh, vad jag måste ta vara på den här tiden med trollen medan de fortfarande vill kramas!

 

 

Lite mera Norrland

De sista dagarna i Hällbacken såg ganska lika ut. Ut med barnen på förmiddagen, pulka och "snobben" åkning ( farfar sa snowraser och farmor bob, Albin döpte den snabbt till snobben )

 


Korvgrillning till lunch och sen när Mel sovit och A busat med farmor och farfar så har jag och M kört lite skoter. I fredags övergav vi fartåkningen för teknik och terrängkörning.. Det slutade precis som det alltid gör!! Jag fegar lite på nåt ställe och sedan får VI gräva :))

 



Vi tackar farmor och farfar för en riktigt mysig och skön vecka! Som vanligt är det skönt att komma hem. Kommande vecka blir fullspäckad! Måste packa upp, städa och tvätta :(

Till helgen blir det förhoppningsvis lite bakning!! Längtar och har abstinens!!

Sov gott!!

 

 




Error

Av någon anledning kommer jag inte in i bloggappen just nu :( Vilket innebär att jag inte kommer åt mina bilder. Så nästa inlägg får vänta tills tekniken fungerar igen. Känns rätt tråkigt med inlägg utan bilder..

Kram o fin lördagkväll på er!!

Kramp i "gastummen"

Ännu en strålande dag!! Inte så mycket sol på näsan dock.. Förmiddagen spenderades inne då Mel tyckte vi skulle vara vakna mellan 03 och 05 inatt var vi lite sega i starten.. Sedan tog M och jag en tur utan barnen på eftermiddagen och ska jag ha någon chans att hänga med min fartdåre till man så får visiret vara nere :)
Lite lätt kramp i tummen får man på köpet :)
Det blev en fin tur upp över fjället, naturen häromkring är helt otroligt vacker! Sen tog vi en repa på autobahn (Kungsleden) passade på att reka en lite övernattningskoja till Fina J som skall ut och vandra i sommar. Efter ett kort fikastopp i Adolfström tog vi Laisan hem igen! Vädret är och har varit super för spåren, det är bara att blåsa på :)
Kram!


En dag på Rabna!

Sol, sol och mera sol! Härligt kalla nätter och lagom kalla soliga dagar gör livet skönt att leva!
Idag åkte vi upp till Rabna och grillade korv i bakvalen :) A provade att fiska lite men tyckte det var roligare att mata fiskarna med bulle..
Mel var nöjdast när någon drog runt honom i pulkan och skrattade gott när han fick fart nerför slänten!


Norrländsk vårvinter :)

Tar en paus från mat, bak och vardag. Njuter av solen i Laisdalen. Har världens finaste killar som älskar snön, pulkor och skotrar :)
Ganska skönt att stanna tiden ibland..


Slut på lugnet :))


Soool

Inte så synd om mig! Efter en promenad till Willys sover båda trollen i vagnen! Passar på att njuta lite av vårsolen!


Sol på näsan och snart friska :)

Efter nästan två veckor fyllda med diverse sjukdomar fördelade på oss alla fyra börjar jag äntligen se ljuset i tunneln :) Visserligen hade Mel fortfarande feber igår på morgonen men den släppte under dagen! Inatt har vi haft en väldigt övertrött och arg ettåring som totalvägrat att sova! Mycket skrik blev det. Börjar misstänka att han ger igen :) Mel har istortsett inte skrikit alls under hela sitt första år, sovit bra, hängt med på allt utan att "störa" någon. Den tiden är förbi och just nu sker ganska mycket på hans villkor..

Idag är det ännu en strålande dag! Så fort vi pillat i oss lunchen blir det en tur ut i solen. Ska se om vi hittar några fåglar som vill äta upp påskens överblivna brödbitar!

Efter middagen igår kunde vi leka en stund på altanen utan ytterkläder! = Vårtecken!!

Ha en fin fredag!!








Bakdag

Idag har Aiden fått jobba :))
Resultatet blev två sorters muffins, tre olika fyllningar och tre olika frostingar!!
Lika med 3 olika sorters Cupcakes :)

Sen bar det iväg på en liten provsmakning!

Resten garnerades med överblivet påskgodis och får följa med M till jobbet imorgon!

Kom nyss på att det visst är vardag imorgon igen, jag måste ställa klockan och se till att komma i tid till förskolan.. A var sjuk hela förra veckan så det var en stund sen vi var där senast.

Just nu verkar större delen av familjen må bra iallafall! M är lite förkyld men barnen och jag har piggat på oss, skönt!

Kram och sov gott!


Inget ont...

... som inte för något gott med sig!!
-3 kg på vågen imorse :)) Inte det vanligaste efter en påskhelg! Tänk om jag kunde låta bli att äta upp mig..
Går väl sådär med hela ugnen full med Cupcakes :))

Kram!


Påskpyssel utan bilder :(

 
Eftersom Påskafton försvann i lite sjukdimma så missade jag att fota mycket av det jag gjort i mat och bakväg :(
Ris och blommor har kommit med på bild men ingen mat.
 
Måste ändå tipsa om de söta chokladäggen jag gjorde till efterrätt. Tycker personligen att äta kokt ägg tillhör frukost så därför bjöds det inte på vanliga kokta ägg. Albin och jag ville ju ändå måla ägg såklart. Fick inspiration härifrån 
http://imabakeaholic.blogg.se/2013/march/egengjorda-choklad-agg.html
Men ändrade lite..
 
Du tar ett ägg, gör ett hål i botten om cirka en centimeter och ett litet hål i toppen ( tex med en nål) blås ut innehållet.
Skölj ur skalen och låt dem torka.
Smält choklad och häll i äggen, snurra äggen så det blir choklad på hela insidan. Ställ kallt så de stelnar och upprepa 
Sen kan man fylla äggen med något gott och "gult" tex passionsfruktsmousse.
Jag gjorde en äggtoddy på 8 äggulor , 1,5dl florsocker som vispas fluffigt. Sen smaksatte jag med 1,5 msk mörk rom. Spritsade fyllningen i äggen och frös dem!(minst4 timmar) Servera dem i äggkopp och skala ägget som vanligt! Lite pIlligt att få av skalet men gott var det!
 
Påsktårtan blev en pavlova med citron och limekräm, vispgrädde, toppad med lite färsk passionsfrukt. Friskt och gott.
 
De små fågelboen hade en vän sett tips om på Nyhetsmorgon. Smält choklad, rör i tex cornflakes och lägg i muffinsformar. Jag hade rispuffar och saltapinnar i mina :)
Dekorera med små ägg. Påskpyssel på 5 minuter :))
 
Idag verkar vi äntligen må bättre så går allt bra ska det bakas lite cupisar till en provning och till M:s jobb :))
Ha en fin dag!!
 

Påskafton

Igår var det påskafton och vi fick besök av mormor, morfar, moster o morbror :) en mysig dag med massor av mat stod på agendan.

Tyvärr så fick Mel feber på natten så han och jag var vakna mellan 00 och 03, vilket gjorde att vi var lite trötta redan när gästerna kom. Dessutom kom febern tillbaka med besked på eftermiddagen och även idag. Så nu har han haft 40 graders feber i två dagar :( Hoppas verkligen det släpper imorgon! Även jag är risig och A har rejäl hosta.

Så lite vingklippt blev det, men mysigt ändå.
Idag fick bli en ren återhämtningsdag! Jättetrist då vi sett fram emot en mysig utedag i solen!

Nu hoppas vi på fortsatt solsken och att alla är pigga och glada imorgon!!


RSS 2.0