Påskfirandet fortsätter.

Påskafton bjöd på sol. Barnen tog en lugn förmiddag inne med farmor. M och jag fick möjlighet att ta en lite längre skotertur i denna underbara fjällvärld. Blev tre timmars körning :) Det är så otroligt vackert när solen skiner på vit snö, fjäll mot blå himmel och stillhet!
 
 
Påskdagen tog vi en tur allihop och hälsade på vänner som flyttat ut i sina arkar över påskhelgen. ( Ark = husvagn på medar som du drar ut på fjället med skotern och ställer upp vid någon bra fiskesjö)
Här grillas maten ute på en murika men påskduken och fjädrarna är framme. Vi åt och pratade så länge att vi inte hann med att fiska.. Men det hinner vi en annan dag :)
 
 
Kram på er!

Lång långfredag :)

Hur tillser man att Långfredagen blir extra lång?
Boa in hela familjen i en friggebod, detta säkerställer att alla vaknar 0530 när barnen tycker att det är morgon :)
 
Efter frukosten fixade vi iordning skotrarna och tog en tur till Swegge. Där roade vi oss med offpist snowraceråkning, korvgrillning och kokkaffe. Efter ett par timmar märktes att tröttheten kom krypande på lilleman så vi vände hemåt, mycket riktigt sommade han framför mig på skotern.
Väl hemma kändes som om det snart borde vara kväll.. Hm klockan var 1330..
Eftermiddagen ägnades åt hålupptagning i isen för nätfiske och mamman hann med ett träningspass :)
 
 
 
Skoterspåret från gårdsplanen ner på älven blir bästa bobbanan om man tar fart uppifrån med sowracern. När man dessutom har en privat lift i bästa farfar som drar upp en med skotern så orkar man åka många många gånger :)
 
 
Glad Påsk från Laisdalen!

Ninjagotårta

Äntligen lite tårtbak igen!
Tiden rusar på med mycket jobb varvat med semesterveckor. Ja, livet helt enkelt..
I helgen var vi iallafall hemma och tvättade, fixade inne och tog hand om bilen!
 
Bästa lilla H fyllde 6 år i veckan och i går var det barnkalas. Ninjagotårta var beställt och det kändes riktigt roligt att ta tag i projektet. Det blir så när det går lite tid emellan tårtorna, då känns det så kul att fixa samtidigt som jag känner mig lite ringrostig.
 
Resultatet blev helt ok!
Chokladbotten, hallonmousse och aftereight fluff. Spacklad med chokladsmörkräm och täkt med marsipan. Födelsedagsbarnet gav omdömet "utsökt" :) Känns extra roligt när huvudpersonen även uppskattar smaken!
 
Medan storebror var på kalas så passade jag och lilleman på att ta en promenad i vårsolen. Perfekt tid att fylla på stensamlingen då snön börjar försvinna och det finns stenar överallt :)
 
 
Glad Påsk alla fina <3

Äntligen skidor!

 
 
 
Ha en fin dag! Det ska vi :)
Kram❤️
 
 
 
 

Semester :)

La familija behövde en paus i ekorrhjulet och drog till fjälls!
Så härligt! Tyvärr lite ont om sol men gott om snö och fina pister :)
 
A älskar att åka skidor, bränner ner för röda backar utan att blicka men får han välja själv befinner han sig helst i guppen utanför backen :)
Mel jobbar på, hoppas snart det lossnar för honom, just nu tycker han inte att alpin skidåkning är speciellt kul :)
 
 
Kram på er!

RSS 2.0