Fredag...

Ytterligare en arbetsvecka till handlingarna.. Kan väl lugnt säga att jag hade behövt ett gäng timmar till för att det skulle kännas helt okej att gå hem men det fick räcka med +5 timmar till timbanken idag :(

Väl hemma möttes jag av två trötta och småkrassliga killar. Mannen som varit hemma med killarna idag, for iväg på hockey och A bröt ihop. Storgråtandes förklarar han att han saknar sin pappa så himla mycket. 
- Lilla hjärtat, mamma är ju hemma med dig nu.
Lätt uppgiven A svarar:
- Ja ja, jag tycker om dig oxå men mest pappa..
Min lilla sötnöt :)

Nu har vi avslutat kvällen i soffan med Träd fu Tom. Tandborstning och läsa bok återstår. Finns stor risk att denna mamma somnar in för kvällen ihop med småtrollen!

Lite bak har det faktiskt hunnits med i veckan oxå. En kollega byter arbetsplats och fick en liten tårthälsning på vägen.


Ljusa bottnar, hallonsylt, hallonmousse, mjölkchokladkräm, täckt med marängsmörkräm.

En omgång cupcakes bakades till kvinnliga nätverkets årsmöte men de fastnade aldrig på bild. Var lite smart och använde resterna av tårtfyllningarna till att fylla och spritsa cupcakesen med :)

Gott!

Bjuder på en bild på våran Toker! 



Hoppas ni alla får en skön helg! Här laddar vi för att alla ska vara pigga och friska på måndag när mamman lämnar hemmet för några sprängfulla veckor med olika kurser på olika platser..
Kram

Härlig helg och lite sol :)

Haft en super bra helg! 
Den började med fredagsmys hos syster och svåger, fick både god mat och fina naglar :))


I lördags delade vi upp oss lite grann. Albin, jag o moster var på Disney on ICE medan resten av grabbarna passade på att besöka kusin Petter.


Laddade i väntan på Blixten :)

Lördagskvällen tillbringades hos nya vänner som vi mer än gärna träffar fler gånger :)

Efter allt detta hann vi dessutom hem till både OS final i hockey och Albins simning. Summerat så har vi haft en riktig toppen helg!! ( Hann till och med slänga ihop en tårtbotten såhär på kvällen) Känner mig sjukt duktig ;))
 

Kram och sov gott

Underbara lediga måndag!

Godmorgon härliga måndag! Jag älskar dessa lediga vardagar när barnen och jag kan sova ut... Slippa stressa iväg till jobb och förskola. A har varit uppe sedan M åkte till jobbet, vore fullständigt katastrof för honom om han inte får vinka hejdå till sin pappi! Lilleman sov däremot nästan till halv åtta.
Ute fortsätter regnet att strömma ner så vi får se vad dagen har att erbjuda. Så skönt att ta det som det kommer!
Önskar er alla en härlig vecka!!

Sista snöleken?

Helgens väder, snö, regn och plusgrader... Ingen favorit direkt.
Vi kom ut en stund, byggde en snögubbe och rullade stora snöbollar i bäcken. 


Sedan blev det lördagsgodis i soffan :)


Kram!






Alla hjärtans dag 2014


Bland det absolut bästa jag vet!
Sikrom och bubbel avnjuts i soffan med älsklingen.
Småtrollen snusar lugnt i sina sängar.
Hoppas ni alla har en mysig kväll!
Kram



Alla hjärtans cupcakes

Precis som jag trodde gick det inte många dagar innan bakabstinensen satte in..

Så igår kväll var jag bara tvungen att slänga ihop några one bowl chocolate cupcakes. Provade en ny vaniljfrosting men den blev både för lös och för söt så den gör jag inte om. Resultatet blev en rätt sötsliskig alla hjärtans dag cupcake.



Tog med dem till jobbet så att mina fina kollegor fick fira Alla hjärtans dag en dag för tidigt :)



De gick åt och när jag kom tillbaka till kontoret önskades det påfyllning :)


Sov gott!




Söndag

 Sitter och njuter lugnet i vårt "nya" vardagsrum. Mysigt att tända ljus och hänga i soffan framför en film:)
Igår fick vi upp tavellisterna som var sista steget i förvandlingen. Roligt att det äntligen finns foton uppe på båda Småtrollen. Riktigt nöjd med helheten i rummet!
 
 
Igår gick vi en sväng till pulkabacken, inte mycket snö kvar där.. Får hoppas det kommer lite ny snö och blir lite kallare. Är ju bara februari och slaskblask är som bekant det absolut värsta jag vet! Mer vinter till folket!!
 
 
Imorse lät min fina familj mig få sovmorgon. Gudomligt skönt att vakna av sig själv! Ytterligare en vinst med nya rummet, familjen kan gå ut och se på tv och plattor utan att väcka den som ska sova :)
 
Resten av dagen har vi sett Hellner ta OS silver, varit på kalas och M har eldat upp rishögen som växt på tomten i flera år!
 
Lite sova på det så är det snart ny vecka, vilken jag börjar med ledig dag :))
Kram
 
 
 
 

Tårtor, tårtor och några tårtor...

Sista två veckorna har det bakats i högervarv. En bunt barntårtor till både mitt eget lilla hjärta och några vänners små godingar. Dessutom har det varit fullt upp på jobbet, denna vecka har jag stått på två yrkesmässor vilket medfört lite senare kvällar än vanligt. Så nu ska det bli ganska skönt med en liten tårtpaus. Fast jag vet ju att jag kommer sakna bakandet fortare än kvickt, men blir det så kan jag ju alltid producera något till fikat på jobbet ;)
 
 
Denna ska följa med till A:s bästa kompis kalas imorgon. 
Ljusa bottnar fylld med hallonmousse och chokladkräm. Spacklad med chokladsmörkräm, täckt med marsipan och dekorerad med sockerpasta.
 
 
Spindelmannen nummer två blev lite lätt vindögd..
Ljusa bottnar fylld med jordgubbsmousse och choklad kräm, spacklad med chokladsmörkräm, täckt med marsipan och dekorerad med sockerpasta.
 
 
Gluten och laktosfri Monster High tårta. 
Då jag bakat väldigt lite "allergivänliga" bakverk var denna lite nervig.. Alltid svårt att veta om produkterna smakar och beter sig som de vanliga råvarorna jag är van att använda. I detta fallet gick det bra och jag lär mig ju hela tiden så det är superroligt. Dessutom är jag riktigt nöjd med utseendet. Blev några veck ner mot kanten men de gick att trolla bort med zebraränderna :)
 
Ljusa bottnar, jordgubbsmousse, glasskräm, färska jordgubbar, spacklad med jordgubbssmörkräm och täckt med sockerpasta och marsipan.
 
 
Irma fyller sex år, älskar Monster high och blått.  
 
Samma innehåll som ovan fast denna är inte gluten eller laktosfri.
 
 
Melvins traktortårta har ni redan sett. 
Det är svårt och tar mycket tid att täcka och dekorera med marsipan och sockerpasta. Vissa sena kvällar har jag svurit högt och saknat min sprits.. Tänk om alla ville ha spritsade rosor på tårtan :)) När jag sedan är klar med tårtan har jag lärt mig massa nytt och känner mig oftast glad igen :) Kul att variera sig lite. Framförallt är det fantastiskt roligt att se ett barn lysa upp och verkligen bli glad över sin tårta!
 
 
 

Melvin 2 år!

Idag fyller vårt lilla hjärta två år! Kan som vanligt inte förstå var tiden tar vägen. Han börjar bli stor på riktigt nu.. Leker med sina leksaker, pratar med två ords meningar, vill göra precis allt själv och blir riktigt arg när det inte går som han vill.
 
 
Två år går fort..
 
Mormor och morfar har varit här hela helgen. Förutom firande av Melvin har vi åkt pulka, fått hjälp med massa fix i vardagsrummet, ätit gomiddag och myst.
Härligt!
 
Middagen igår missade jag att fota men oj vad gott det var :) Helstekt oxfilé, potatispuré med parmesan och konjakssås. 
 
Då veckan gått i 110 och Magnus varit borta söndag- fredag har det inte funnits tid att förbereda någon tårta till lilleman. Gissa om jag haft lite ångest för det.. Bestämnde mig för att göra en Pinoccihotårta som inte behöver förberedas utan kunde fixas på lördagsförmiddagen. Dock hade jag egentligen velat modellera en traktor att ställa på tårtan. Tiden gick inte ihop men i fredagskväll satte jag mig ändå ner och plitade ihop en caketopper som blev helt ok även om den fick bli tvådimensionell..
 
 
 
Recept och inspiration till själva tårtan finns här:
 
http://mariasbakgladje.blogg.se/2013/september/pinocchiotarta-a-la-banoffee-pie.html#comment
 
Minst sagt lite svårt att lägga "marsipanlocket" på en ojämn marängtårta men det blev helt okej. God var den oxå då jag fyllde tårtan med kolakräm, banan och vispgrädde.
 
Helgen toppades med att Melvins gudmor med finaste lilla Axel kom förbi på fika:)
 
 
 Pippi och herr Nilsson dockor, flygplan och en blå traktor är nya tillskott i lekrummet efter helgen och tvååringen är hur nöjd som helst :)
 
Nu hög tid att sova lite, veckan bjuder på två kvällstjänster och en hel del tårtfix..
Kram

RSS 2.0