The Batmobile cake

A hade beställt en Batmobiltårta till sitt sexårskalas. Så det var bara att börja googla och se hur jag möjligen skulle få ihop denna skapelse.
Fixade en tårtbotten men kom på att det inte skulle räcka, dessutom behövdes en rulltårta för designens skull. Helt mot alla mina principer insåg jag att det inte fanns varken tid eller lust att baka rulltårta så det blev en tripp till Ica, för att inhandla en rulltårta och en extra botten..
 
Nu har jag ju bakat till ett gäng barnkalas och hur mycket energi jag än lägger ner på att tårtan ska vara supergod så äter barnen oftast väldigt begränsat av tårtan. Därav tog jag återigen helt mot mina principer beslutet att för stabilitetens skull bara göra tunna lager med fyllning emellan bottnarna. dock penslade jag alla bottnar med sockerlag för att det inte skulle bli för torrt! 
Tårtan fylldes med fluff gjord på Marabou jappchokladkaka.
 
Spacklad med vaniljsmörkräm.
 
Täckt med svart marsipan.
 
Jag är riktigt nöjd !
 
 Även A var nöjd, dock hade han gärna sett att bilen stog på sina hjul så man kunde köra lite med den..
 
Nu har jag och barnen tagit helg! Sov gott alla fina!
'
 

Veckans tårtor :)

 I söndags var det familjekalas då både jag, bror min och A fyller år i maj. Tyvärr blev det som det blir ibland att herr magsjuka gjorde en kort visit.. Så vi blev inte riktigt så många som det var tänkt. Hade beställt en smörgåstårta till 9 personer från Ica Kvantum. Den var så fantastiskt god att 6 vuxna istort sett tömde fatet :) Absolut inte sista gången jag beställer därifrån!! 
 
Själv hade jag fixat en tårta såklart. Provade ett recept i Buffé nr 4 2015, men då det receptet var till cirka 40-50 personer så modifierade jag det lite grann. Nu blev det ju rätt mycket över och kollegorna var mer än nöjda efter nio fikat i tisdags.
Tanken var att det skulle bli en fin vårtårta med hallonsås lite snyggt rinnande nedför kanten.. På bild såg det mer ut som en Haloweentårta med blod på.. Absolut inte tanken men den var helt ok.
Jag kommer inte göra den ljusa tårtbotten som ingick i receptet igen, den kändes mjölig i konsistensen och var inte god! Håller mig till "tre lika" i fortsättningen. Chokladbotten med kolakrämen var dock riktigt bra och kan rekommenderas. Dock är den väldigt mäktig!
 
 
Igår tackade vi av en kollega som gick i pension. Hon önskade en tårta med bär i gelé och gärna med smak av citron. Bär i gelé var en ny erfarenhet för mig men det gick bra. Lite synd att gräddkanten blev ojämn men jag spritsar helt enkelt för lite nu för tiden..
Ljusa bottnar, citronmousse, jordgubbs och rabarbermousse och täckte med grädde.
Den blev god och kändes vårfräch :)
 
Nu är det hög tid att påbörja söndagens barnkalastårta.. Utmaning lär det bli! Batmobiltårta är beställt av blivande sexåringen!!
 
Kram och trevlig helg på er!

Skåne levererar...

Ni som reser mycket i jobbet känner säkert igen sega kvällar när man lider hotelldöden, saknar sin familj och bara vill åka hem! Just nu upplever jag raka motsatsen :) Jag har inte alls haft speciellt mycket resande på sista tiden, snarare varit den som roddat allt hemma då kära maken måste resa. Denna kortvecka tjänstgör jag på TRM i Kristianstad. Slutade 1630 idag, strosade runt på stan i lugn och ro och hittade en fin klänning till vårens kalas. Solen skiner, lite blåsigt men jätteskönt i lä. Tänkte först äta min Kesomiddag på balkongen men flyttade in till tv:n istället.
Givetvis saknar jag finaste killarna o mannen med stort M, men när det bara är för några dagar väljer jag att se detta som "husmorssemester". Njuter av lugnet och egentiden. Skönt att veta att jag kommer hem pigg, glad och laddad för fem lediga dagar med mina finaste, kalas och massor av bus!
 
Del av tiden går till tårtplanering, då jag är på väg in i högsäsongen av bakandet :) Samtidigt blir jag lätt skitsofren av att läsa mitt Facebook-flöde just nu.. Hälften av inläggen är från någon bakgrupp med härliga tårtbilder och fantastiska recept, andra halvan är från Viktväktarna online med massor av pepp och bra tips i hur man äter rätt :))
Har kört Vv fullt ut sedan slutet av mars och hittills -7 kg.. Känns helt okej och det bästa är att det är inte ens speciellt jobbigt!! Så det är bara att köra på, finns många överflödiga kilon att bli av med :)
 
Hoppas solen visar sig även imorgon då det är en morgonjogg inplanerad innan arbetet tar vid. Nu ska jag snart krypa ner och se till att få ordentligt med sömn, finns lite av den varan att ta igen..
 
Kram på er!!
 
 

Långhelg del 2..

När Mel får välja pose själv..
 
Om mamma ber riktigt snällt kanske jag kan stå rakt och se glad ut en sekund el två :)
 
Ett av mina jobb idag var att stapla in all ved som klövs under fredagen, passade på under dagens VM hockey match, då fick jag jobba ostört :))
 
Avslutade kvällen med att tillaga veckans lunchlådor.
Köttfärsgratäng med squash. Förra veckans lådor var små och jag var hungrig efter typ en timme.. Denna veckans ser bättre ut :) Inte så konstigt kanske då det skiljer 4 propoints på måltiderna..
 
Nu går vi in i maj och för mig innebär det bakmånad :) Så snart hoppas jag kunna bjuda på lite roliga tårtbilder igen :)
 
Långhelger är nice och det är bara knappa två veckor till nästa :))
Sov gott alla fina!

Härlig långhelg med snöblandad sol :))

Alltså långhelger är ju bara bäst :) Känns som om vi hunnit med hur mycket som helst denna helg, dessutom har vi upplevt allt från sol, hällregn, snö till sol igen :))
 
Barnen och jag började ledigheten i torsdags med en mysig förmiddag och lunch i Kringelen hos bästa J&S.
 
Många djur finns det att mysa med i Kringelen :) 
 
Torsdagen fortsatte med diverse shoppingbestyr på stan och avslutades med en härlig Valborgskväll med fina vänner. Tog fram grillen för första gången iår och det skulle jag inte gjort för i och med det började regnet att falla.. Maten blev klar, dock med lite hjälp från spisen och alla blev mätta och glada :)
 
1:a maj bjöd på ihållande hällregn, mestadels på tvären.. Barnen och jag for till Östergötland och årets första familjesammankomst på landet :) Kan väl säga att det blev lite småtrångt inne med 7 vuxna och 4 barn :) Men vad gör väl det när man tycker om varandra :) M hade det inte lika mysigt då rengöringa av tak och vedklyvning stod på programmet.. Blött och kallt, men han fick ju se hockeyn i lugn och ro som bonus på kvällen :)
 
Vatten är roligt.. Tills man är genomblöt och kall :)
 
 
Lördagen bjöd på uppehåll men ganska gråmulen himmel, tills solen började titta fram på eftermiddagen. Efter lite fix och lunch på landet styrde vi bilen mot Höglandet igen. Väl hemma möttes vi av nästa väderomslag..
Här låg snön tjock på morgonen... 
 
Tur det smälte bort fort..
 
Svårt att tro på att allt var täckt av snö igår, då jag stapplat ved och rensat rabatter i kortärmat ute i solen idag :)
Vårt vackra blomträd blommar för fullt och årets bild på barnen under det rosa täcket är fixad.
 
Spexarkillarna är inne i en period där det nästan är stört omöjligt att få dem att ställa upp på bild utan diverse grimaser och poser :))
 
Fortsättning följer...
 

RSS 2.0