Frost och prinsesstårta :)

 
Sådär då var vardagen ett faktum igen, jobbat två veckor nu. Under dessa två veckor har det varit strålande väder. Tänk att allt är så mycket lättare när solen skinner och jag känner mig så mycket gladare om dagarna. Helgen har varit fantastisk, strålande sol och 25 grader varmt, Me like :))
 
Denna helg var det äntligen dax att öppna tårtverkstaden igen! Har inte bakat en tårta ( och inget annat heller ) på två månader...
 
Till lördagseftermiddagen levererades en Frosttårta till fina Thea som fyllde 6 år. Födelsedagsbarnet hade önskat blåbär och hallon som smak.
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, blåbärskompott, glasskräm, färska blåbär och grädde.
 
Det är faktiskt min första oblattårta. Lite trixit att få dit oblaten, den ville gärna böja upp sig i kanterna men man får trycka ner den mot grädden så att den mjuknar och sedan spritsa kanten.
Sedan gäller det att arbeta fort som tusan med grädden då det var riktigt varmt i köket.
 
Födelsedagsbarnet såg mycket nöjd och glad ut när tårtan kom, det är de där glada, förväntansfulla barnansiktena som gör det så roligt att göra dessa tårtor!
 
Under lördagskvällen tog nästa uppgift vid. Äntligen skulle jag få göra en rosa flicktårta:))
Lilla Emelie fyllde ett år och önskan var en rosa tårta med vita dekorationer och jag hade väldigt fria händer! Har länge velat prova att göra en prinsesskrona och nu var det dax!
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, mjölkchokladkräm, hackad mörk choklad, spacklad med smörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i flowerpaste.
 
Det är inte ofta jag klagar på att det är för varmt eftersom jag verkligen älskar sol och värme, men när det är så varmt i köket fastän timmen är sen att marsipanen blir som tuggummi.. Jag fick kämpa lite kan jag lova :) Dock är jag nöjd med resultatet. Fick vimplarna lite för nära kronan men så är det ibland..
Även här mottogs tårtan med glada miner och lilltjejen själv hade oxå fått smaka :)
 
Nu dax att rocka igång veckan och få iväg min skolkille till skolan :)
Kram 

Snart vardag igen..

Då var sjätte semesterveckan snart slut och på tisdag åker jobbkläderna på och barnen måste väckas för att hinna till fritids och förskola. 
Det var helt rätt beslut att ta sex veckor ledigt denna sommar! Jag har verkligen hunnit ner i varv och vi har hunnit med massor av roligt trots det trista vädret. Riktigt lycklig är jag över att solen kom denna sista vecka eftersom det är det jag kommer ihåg när hösten knackar på. Riktigt nöjd är jag även med att ha skött både träning och kost i fem av sex veckor. 
Finaste killarna har vuxit och blivit både långa och stora. Liten klarar sig nu helt utan blöjor på dagen och storebror  simmar klart bättre än innan sommaren :)
Familjen har haft massor av fina, mysiga och roliga stunder, givetvis uppblandat med en del syskonkärlek, trots och brist på öron.. 
 
Regnig fisketur i Pinnarp.
 
Mer regn, men bada i Mälaren går bra ändå :)
 
Sol och glass i Gränna.
 
Bamsekram..
 
..och Lilleskuttkram :)
 
Om jag gömmer mig bakom stolpen kanske katten ligger kvar..
 
Slutligen lite sol och bad även i Småland!
 
Semester är härligt och jag hade gärna fortsatt ett par veckor till ;)
Så blir det såklart inte utan vardagen kallar på oss. A ska börja förskoleklass och fritids och Mel byter till storbarnsavdelningen på förskolan. Nya rutiner med hämtning och lämning på olika platser. Ny tjänst för min del, M jobbar och reser som vanligt :)
Känner mig laddad med energi och hoppas på en fin höst!
Om två veckor drar även tårtsäsongen igång :))
 
Kram och godnatt!
 
 

RSS 2.0