Lite julbilder :)

Tiden är upp och ner :) Hela familjen har lyckats vända på dygnet.. A somnar mellan 21-22, Mel mellan 22-23, jag o M mellan 01-02.. Alla sover till bortåt 09! Blir lagom kul om någon vecka när klockan återigen börjar ringa 0530 på morgonen :(
 
Julhelgen rusade förbi men vi har haft det väldigt mysigt, lugnt och skönt. 
 
Smånissarna tittar på Kalle Anka :)
 
Även jag lyckades fastna på bild för en gångs skull..
 
A väntar på snön!
 
 
Lilltrollet kollar in sin nya Byggare Bob film :)
 
Vädret är verkligen allt annat än jullikt! Så uteleken har tyvärr fått stå tillbaka lite.
 
Hög tid att sova lite!
kram 
 
 
 
 
 
 
 
 

Litet avbrott i Julefriden :)

Vi har haft en lugn dag, mycket lek, lite pyssel och mys i allmänhet :)
Tvättat lite över tiden och helt plötsligt på eftermiddagen så är det insjö i tvättstugan.. Kul! Som tur är finns det folk som har jour, så slambilen sladdade in på uppfarten vid 1900 tiden. Knappa timmen senare var stoppet i avloppet åtgärdat och vi kunde återgå till att förbereda morgondagen! 
 
Liten jultårta är bakad :)
 
 
 
Fullt medveten att jag har mycket kvar att lära vad gäller dekorering men jag är riktigt nöjd med formen och själva Sugarpaste locket! Under gömmer sig en Very Cherry Chocolate Cake :))
 
 
Tänkte sova lite nu. Känns som det mesta är förberett och vi kan ta det lugnt imorgon oxå :) Har till och med påbörjat dukningen.. 
 
 
God Jul alla fina !!
 
 
 
 
 

Julefrid..

Precis som vanligt springer tiden iväg.. Jobbade igentligen sista dagen i onsdags men det blev en del jobb gjort i torsdags oxå. Fredagen blev mest mys med barnen, hann även med ett läkarbesök och en lekdejt. Igårkväll hade vi bjudit ut våra nygifta vänner på middag, farmor och farfar såg efter småtrollen. Det blev en jättelyckad kväll med riktigt god mat och härligt sällskap. Kan varmt rekommendera restaurang Aqua i Jönköping. Åt en helt ljuvlig lammfilé!
 
Idag skulle granen kläs, jag sitter och tittar på den nu och är sådär barnsligt nöjd! Det blev en glitterfri gran i rött och guld :) Inser att det förmodligen är sista året jag får styra utseendet som jag vill. Nästa år är det nog fler intressenter som vill hänga upp allt från smällkarameller till egengjorda tomtar. Det kommer såklart bli jättefint det med.., men iår är den bara så fin!! Båda småtrollen hjälpte till och var jätteduktiga, men de reflekterade inte över att vissa kulor bytte plats efter att de hängt upp dem :)
 
 
Riktigt imponerad av julgransljusen, köpta i Linköping 1953.. Har fått slingan av min far någon gång för länge sedan. Den ligger i orginalkartong och har världens finaste små ljus. Vi får hoppas den vill fortsätta fungera i många år till!
 
 
Ikväll skulle vi slagit in julklapparna och myst med lite glögg men lilltrollet har slutat upp med att sova och ville ha min uppmärksamhet till 2230.. Samtidigt gräddades det tårtbottnar och fixades en Rockey road fudge (omgång 2, har nästan ätit upp första omgången..)
Kan varmt rekommendera detta receptet om ni gillar Rockey road men tycker att den kan bli väl mastig med all mörk choklad. Denna är mjuk, len och helt underbar :)
 
 
http://sweet-and-simple.se/2013/december/len-rocky-roadfudgde-2.html#comment
 
Nästa julgodis jag oxå hunnit med att göra i två omgångar är skumtomtefudgen från Louisespis. Så god! Superenkel att göra, har ni inte gjort den så testa!!
 
 
http://www.louisespis.com/2013/12/santa-fudge-skumtomtefudge.html
 
Så julklappsinslagningen får helt enkelt vänta till imorgon. 
 
 
Färdigstädat och pyntat :)
 
Önskar er alla en lugn och rofylld jul!
Kram och sov gott!
 
 
 
 
 

Pepparkakscupcakes


Gjorde pepparkakscupcakes till måndagens tjejträff. Goda men på gränsen till övergräddade. Ska försöka hitta ett recept med olja i till nästa gång!

Det här receptet hittar ni hos härliga Sabina!
http://sweet-and-simple.se/2013/november/pepparkakscupcakes-med-smorkola-och-branda-mandlar-2.html#comment

Kram!


Tredje Barbietårtan, Monster high ;)

Födelsedagstårta till en liten tjej som gillar Monster High dockorna stod på programmet denna veckan :) Hade varit kul att göra den med en riktig Monster High docka men det fanns inte tid att leta rätt på en sådan som inte kostade multum.. Tack vare nätet hittade jag endel inspiration och sedan blev det en väldigt fri tolkning med hjälp av det jag hade hemma samt en ny kakpress med en dödskalle på, som jag hittade på Åhléns i Stockholm i helgen.
 
 
 
 Riktigt nöjd med proportionerna denna gång, kul att det går åt rätt håll. Den här är helt klart den bästa hittills. Dock focuserade jag lite fel när jag satte dit romberna med dödskallarna på. Som tur är så lär man ju så länge man lever, ska jag göra ett sådant mönster igen så vet jag hur jag inte ska göra :)) Hade gärna fått det rosa i kjolen lite mer cerise/neonrosa men jag hade för snäll färg hemma. Får bättra på lagret helt enkelt :)
 
 
Ljusa bottnar, chokladbollsfyllning a'la Sockerrus (www.sockerrus.se), hallonmousse med tunt lager hallonsylt under, mjölkchokladfluff. Spritsad med marängsmörkräm, detaljerna är i sockerpasta.
 
 
Som vanligt blev det lite rester över som jag la ihop till en provsmakstårta. A:s utlåtande vid mellis var:
- Mamma, det här var jättegott!! Allt utom det rosa..
Han tycker inte om min Hallonmousse då den är rätt syrlig för att väga upp det söta :)
 
Nu ska här sovas! Måste börja fundera på jul och nyårs tårtorna snart.. Vet inte alls vad jag vill göra ännu.
Sovgott!!
 
 

Ledig, tårta och lucia.

Var visst ledig idag igen :) Vilket nog var tur då jag kommit isäng vid 01 två kvällar irad. Har pysslat med veckans tårtprojekt som kommer i ett eget inlägg snart :) Då lilltrollet är inne i en fas där han är vaken till framåt 22 och kräver min närvaro (sitter i skrivande stund bredvid hans säng medan han lever rullan..) så blir bakandet ganska sent.. M har dessutom varit på resande fot sedan i måndags. Med andra ord var jag rätt seg imorse. 
 
Förmiddagen gick till att färdigställa tårtan. Trollen var helt underbara och tog en mysförmiddag med lite tv och lek. Jag kände mig som vanligt som världens sämsta mamma.. Men lovade mig själv att vi skulle leka ute i snön på eftermiddagen. Tänkte att jag inte skulle låta lilltrollet sova så länge efter lunch, så kanske han somnar ikväll.. Väckte honom efter en timme, vilket medförde att han tjurade, grät och vägrade gå själv i ytterligare en timme.. Ut kom vi tillslut, skottade lite, lekte och matade fåglarna. 
 
Fick lite hjälp med tvätten! 
 
 
Lite Mellis på det och sen tomteluvor på, iväg till lussefirande på förskolan, några pepparkakor i magen, fort hem för att få i oss lite fläskpannkaka och träffa den efterlängtade pappan. 
 
Tomtenissar på väg till lussefirandet!
 
Känns som att jag inte tjänade på att väcka Mel tidigare.. Han står fortfarande och sjunger i sin säng, klockan är nu 2130! Timmen direkt efter väckningen hade jag mer än gärna sluppit. Hoppas det vänder snart! 
 
4 dagars jobb kvar innan julledigheten tar vid :))

Doptårta till Birger!

Ligger lite efter i bloggandet :) Förstår som vanligt inte vart tiden tar vägen. För några veckor sedan skulle lilla Birger döpas. Jag fick äran att baka hans Doptårta.
 
 
Ljusa bottnar, fylld med två lager passionsfruktsmousse och ett lager hallonmousse. Spritsad med vitchokladmarängsmörkräm :)
 
 
Nallen är gjord i sockerpasta.
 
 

Tur vi har underbara vänner!!

Det var inte alls så jobbigt att komma hem! En fin vän hade kört med slungan igår!
Tack Anders!!

Myshelg i Stockholm!

Det händer inte så ofta men någon gång om året känns det som om vi behöver göra något tillsammans M och jag utan barnen. Det var ett år sedan vi tog oss i kragen och kom iväg sist! Så nu var det verkligen hög tid.
 
 
Stockholm fick bli vårt resmål. Barnen har haft en mysig helg med mormor, morfar och moster. Naturligtvis blev det snökaos och inställda tåg när vi skulle iväg men det fungerade fint att köra istället.
 
 
 
Hotell, god mat, lite shopping, Spök på Cirkus, mer god mat, ABBA museum, julmarknad på Skansen och en kort tur förbi Armemuseet. Skönt att hinna prata med varandra i lugn och ro. 2 dygn är precis lagom, bilresan hem i nästa snöoväder saknade jag mina kära småtroll hur mycket som helst! Härligt att bli välkomnad med pussar och kramar. 
 
 
Vid den här tiden för 10 år sedan kom jag och M hem från vår första mission på Balkan, vilket blev starten på vår gemensamma resa :) Idag passade vi på att ta en sväng förbi Armemuseet och titta på utställningen "Fredssoldat" lite roligt att de både ställt in en bostadscontainer och delar av Muddy Mess :)
 
Ska sova lite nu och ladda inför morgondagens hemkomst.. Kör själv hem med småtrollen då M jobbar på annat håll, enligt rycktet ligger det nog runt en meter snö i drivor på uppfarten. Kan bli en uppfriskande eftermiddag och kväll. Dessutom ska jag svänga ihop en liten tårta :))
 
Sov gott <3
 

Adventsfint :)

Det tog en och en halv vecka men nu är det både rent och adventsfint här hemma :)
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla får en fin vecka!
 

Mysig advent och 2 års tårtor :)

Igår hoppade jag upp först härhemma och fick några timmars lugn och ro i köket medan familjen låg och drog sig och tittade på Bompa. Två tårtor fixades och ett kalljäst bröd bakades ut. En Kitkat tårta med minimarschmallows och en Sprinkle Cake (Strösseltårta). 
 
Ljusa bottnar, jordgubbssylt, jordgubbsmousse och dumlefluff, spacklad med glasskräm.
 
Ljusa bottnar, hallonsylt, hallonmousse, vitchokladmousse ( med vitchokladbitar i), passionsfruktsmousse, spacklad med vitchokladmarängsmörkräm och täckt med strössel.
 
 
Efter lunch fick tårtorna följa med mig och barnen på 2 årskalas. Tårtfyllningarna var goda men på något sätt kändes tårtorna lite torra.. Något jag är fullkomligt allergisk mot, så det måste åtgärdas till framtida tårtor! Det kanske måste till någon saftigare fyllning, inte bara olika mousser. Annars får det bli till att safta bottnarna ännu bättre.
 
Efter kalaset fick det bli lite pepparkaksbak :) Det fina med pepparkaksdeg är ju att den håller länge i kylen så vi bakade bara så länge barnen tyckte det var roligt sen åkte degen in i kylen i väntan på nästa tillfälle :) Vågar knappt erkänna det men egen pepparkaksdeg har jag varken orkat eller hunnit med att göra.. Den vi använde köpte jag på Thimons bageri!
 
Roligast var att välja vilka formar som skulle användas!
 
Söta förkläden som killarna fått av våra vänner! En plåt blev det tillslut, mest bilar, tåg och flygplansmotiv..
 
 
Utöver detta så hann A förbi frisören och bli julfin och Hondan fick dubbdäcken pålagda.
 
Idag började vi dagen med mysig adventsfrukost! A o M var på sista Bamsegympan för terminen medan Mel och jag fortsatte med städningen och pyntningen härhemma. På eftermiddagen blev det adventsfika hos fina vänner och en sväng till stan och titta på julskyltningen. A vann en chokladkartong och M en hel hink med mat.. Bra utdelning på lotter för ca 40kr :))
 
En riktigt bra helg med mycket mys, blandat med nyttigheter. Dessutom är jag och barnen lediga imorgon oxå :)) 
Saknar bara en fungerande diskmaskin..
 
 
 
 
 

RSS 2.0