Julefrid..

Precis som vanligt springer tiden iväg.. Jobbade igentligen sista dagen i onsdags men det blev en del jobb gjort i torsdags oxå. Fredagen blev mest mys med barnen, hann även med ett läkarbesök och en lekdejt. Igårkväll hade vi bjudit ut våra nygifta vänner på middag, farmor och farfar såg efter småtrollen. Det blev en jättelyckad kväll med riktigt god mat och härligt sällskap. Kan varmt rekommendera restaurang Aqua i Jönköping. Åt en helt ljuvlig lammfilé!
 
Idag skulle granen kläs, jag sitter och tittar på den nu och är sådär barnsligt nöjd! Det blev en glitterfri gran i rött och guld :) Inser att det förmodligen är sista året jag får styra utseendet som jag vill. Nästa år är det nog fler intressenter som vill hänga upp allt från smällkarameller till egengjorda tomtar. Det kommer såklart bli jättefint det med.., men iår är den bara så fin!! Båda småtrollen hjälpte till och var jätteduktiga, men de reflekterade inte över att vissa kulor bytte plats efter att de hängt upp dem :)
 
 
Riktigt imponerad av julgransljusen, köpta i Linköping 1953.. Har fått slingan av min far någon gång för länge sedan. Den ligger i orginalkartong och har världens finaste små ljus. Vi får hoppas den vill fortsätta fungera i många år till!
 
 
Ikväll skulle vi slagit in julklapparna och myst med lite glögg men lilltrollet har slutat upp med att sova och ville ha min uppmärksamhet till 2230.. Samtidigt gräddades det tårtbottnar och fixades en Rockey road fudge (omgång 2, har nästan ätit upp första omgången..)
Kan varmt rekommendera detta receptet om ni gillar Rockey road men tycker att den kan bli väl mastig med all mörk choklad. Denna är mjuk, len och helt underbar :)
 
 
http://sweet-and-simple.se/2013/december/len-rocky-roadfudgde-2.html#comment
 
Nästa julgodis jag oxå hunnit med att göra i två omgångar är skumtomtefudgen från Louisespis. Så god! Superenkel att göra, har ni inte gjort den så testa!!
 
 
http://www.louisespis.com/2013/12/santa-fudge-skumtomtefudge.html
 
Så julklappsinslagningen får helt enkelt vänta till imorgon. 
 
 
Färdigstädat och pyntat :)
 
Önskar er alla en lugn och rofylld jul!
Kram och sov gott!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida - Militärmamman

ÅH så vackert! Och gott! Mysigt med de vackra gamla ljusen.f

Svar: Tack! Önskar dig o familjen en riktigt mysig jul! Kram!
Anna

2013-12-23 @ 12:57:44
URL: http://militarmamman.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0