Fläskfile och semlecupcakes!

Igår hade Mel och jag mysigt lunch och promenadbesök!

Då jag redan handlat för denna vecka innan vi bestämde att ses, fick det bli lite man tager vad man haver princip över lunchen. Lite chansning. Chansningen gick hem, var superenkel och jättegod!

Fläskfile m färskost

Putsa en fläskfile
Skär ett snitt och fyll den med färskost.
( jag hade crème bonjour soltorkad tomat.)
Salta o peppra, linda in den i bacon.
Ugnstek den i 200 grader 20-30 min. ( blir ännu bättre i 150 grader i 40 min, men jag hade inte tid ;)

Låt den vila lite medan du gör såsen.

Gör sås på resten av osten, Stekskyn från köttet och vad du har hemma. Jag rörde i en slatt vispgrädde och lite överbliven mascarponeost. Salt, peppar och lite basilika!

Servera med tagiatelle ( eller kanske pommes om det inte är tisdag lunch utan fredagskväll ;)

Gott gott

Till efterrätt fick vi varsin Semlecupcake! Kan varmt rekommenderas till alla Semleälskare! Muffin med kardemumma, mandelmassa och grädde. Receptet finns här:

http://kaksmulan.se/2011/02/01/semle-cupcakes-sa-klart/

 

 

Det var tur vi hann med en promenad efter den lunchen :))


Blaskig måndag :(

Jag hatar blask och plusgrader så här års!! Fick ett rejält skottningspass dock eftersom snön var sjukt tung idag! Visst kan det vara mysigt när våren är på G, men det är inte ens februari än! Så mer snö och kyla till folket tack!!


Jag hade igentligen lovat A en tur till pulkabacken idag, kändes inte lönt i detta föret! Vi gjorde en snögubbe och en snölyckta istället. Bara att anpassa sig efter omständigheterna :)

 



Annars har bakningen inför lördagens kalas börjat, 2 sorters muffins i frysen varav båda kändes som riktigt bra recept! Gillas!! Kom ett nytt litet paket med roliga saker häromdagen :))


Kvällens träningspass fick stryka på foten då småtrollen inte sov förrän 2130. Efter att ha varit igång sen ca 0600 så tog energin slut. Får försöka ta igen det imorgon istället.

 

 

Finaste ettåringen älskar att bada. Så fort han hamnar på skötbordet pekar han ner på badkaret och hojtar som bara den. Blir riktigt sur när jag bara vill byta blöjan :))

 

Sov gott därute :))


Cupcakeslek!

Var tvungen att göra av med lite rester från gårdagens bak.. Ville dessutom prova min nya grästyll.
Resultatet blev färgglatt och lite sommarlängtan :)
Fjärilarna skulle varit lila men min infärgning av marsipanen gick sådär..


Dopcupcakes till fina fina Olle!!

Idag fick jag äran att baka cupcakes till lilla Olles dop! Så roligt att få hjälpa till lite!
Vaniljcupcakes med hallonmousse och vitchokladsmörkräm.
Färgtemat skulle vara grönt så det fick bli grönprickiga formar och små hjärtan som jag tryckte ut ur grön figurmarsipan. De små babyfötterna som jag stansade in på hjärtat blev jättesöta!! (lite svåra att se på bilderna dock)


Lite av varje


Planering och husstök

Om 1,5 vecka fyller världens finaste Melvin 1 år!! Har mycket svårt att förstå att det är ett helt år sedan jag gick här och väntade.. Undrar vad jag gjort hela året :))



Jag har lovat mig själv att han ska ha ett eget rum att leka i till sin födelsedag, vilket jag lyckats med! Så skönt att ännu en dörr kan stå öppen och att barnen kan röra sig och leka var de vill!



Annars är planeringen inför vad som skall bakas i full gång! Kom ett litet paket från Klara Form igår med detaljer till Dessertbordet :)) Så roligt!! Temat blir vinter..



Övriga huset ska ju helst oxå se okej ut! Fick ett ryck när jag dammade i vardagsrummet och putsade upp ekmöblerna med lite polish! Välbehövligt kan jag lova, sådana saker får lätt stå tillbaka när jag tycker annat är viktigare/ roligare. Fint blev det!!

 

 

Ha en fin vinterdag!!

 

 


Mera vinter!

Idag är det helt sjukt vackert ute!!
Så nu blir det PW innan hämtning av A!


Här kommer bilden..

Inte kul att ta med dessa på lördagens middagsbjudning :( Vet inte riktigt varför det gick så illa med spritsningen.

Smakkombon var iallafall helt okej även om själva muffinsen borde tagits ut ur ugnen 1-2 minuter tidigare..

Ja ja, kan ju inte lyckas jämt. Bättre lycka nästa gång!!


Misslyckade cupisar

Sjukt tråkigt tycker jag det är när jag misslyckas och det inte alls blir som bilden i mitt huvud :(

Bakade en ny testomgång choklad cupcakes igår. Denna gång blev det Esters vaniljmuffins (grundrecept, finns på bloggen Esters Hörna)fast jag hade i 2 msk kakao, 100 g 60% choklad och minskade mjölken till 0,5 dl.

Tyvärr blev de precis övergräddade :(
Idag har jag fyllt och spritsat dem, återkommer med smak och foto. Tyvärr blev de som sagt inte som jag tänkt mig utan ganska fula.. Får testa en till fikat så jag vet om de går att ta med ikväll eller om jag ska fixa något annat!! Finns väl alltid nån Vienetta glasstårta i frusen...


Härliga underbara vinter!!

 

 

Strålande sol, minus sju grader och nästan ingen vind! Vinter på Höglandet när den är som bäst!

Som upplagt för att vara ute hela dagen, tyvärr fanns inte tiden till det då i stort sett hela huset behöver fixas och städas mm.

 
En timmes promenad fick jag in i programmet iallafall!
Hinner inte mer än ut innan jag hör från vagnen:
- Jag hatar solen, dumma dumma sol, Mamma ta bort solen..
A är inte lika förtjust i solen som jag är, fick hänga en tunn filt framför precis som på sommaren. Fem minuter senare sov båda småtrollen! 
En timmes PW, i vinterväglag, med monstervagn. Skönt!
 
 

Tre barn..

Idag har jag provat på livet som trebarnsmor.. För säkerhets skull så är " lånebarnet" född emellan mina troll :))

Det gick hur bra som helst! Finaste H hoppade upp i vagnen och följde med från förskolan utan protester! A går ju i stort sett alltid hem därifrån så det funkade fint även idag.

Snöbus, mellis, billek, middag och Bolibompa hann vi med innan mamma T kom. Även hon fick i sig lite middag innan de åkte hemåt.

Så mysigt att se grabbarna leka, de har verkligen riktigt roligt ihop. Lilltroll satt mitt på golvet och bara tittade på dem med stora ögon:)

Nu är klockan som vanligt jättemycket eftersom jag var tvungen att "fixa " lite innan sängdags! ( bland annat att se på farmen....)


Veckan rullar på..

Här försvinner tiden i ett huj som vanligt och jag har knappt hunnit påbörja veckans projekt..

I måndags eftermiddag blev det pulka åkning. Bra före och ny pulka höll på att sluta i förskräckelse.. Allt gick dock bra och A hade hur kul som helst.

Igår hade Mel och jag en bunt olika ärenden att fixa och kom hem från stan lagom till förskolehämtningen, efter det fanns det rejält med snö att skotta. Lite middag, läggning av småtroll och träning på det så somnade jag gott bredvid A :) Han sover gärna i pappas säng när pappan inte själv behöver den :)

Idag har det stått socialt umgänge på schemat och vi har blivit bjudna på mysig lunch i Tenhult och lika mysig hustitt i Målen :) Tack fina vänner!!

Nu väntar jag bara på att A ska somna in så jag kan ta veckans andra pass på crossen :)) Känner mig riktigt duktig och håller fortsatt tummarna för att vi får vara friska!!


Måndagshäng :)

Jag har aldrig varit en måndagsmänniska, alltid tyckt det varit lite extra jobbigt att gå upp den där första dagen efter helgen..
Det har ändrat sig under 2012 :)) Måndagen är nu en av de bästa dagarna i veckan, förlängningen på helgen där jag och barnen bara är och laddar inför veckans uppgifter! Jag vaknar av att M säger hejdå och åker till jobbet, alltid lika skönt att vända sig om och slumra till igen. Strax därefter brukar Mel vakna och få sin välling och runt halv åtta kommer A och vill se på Bolibompa. Det är så skönt att inte behöva stressa upp, äta, klä på och skynda iväg! Nu myser vi i sängen till A vill ha frukost och sen lullar vi på i vår takt! Extra skönt om det varit massa inbokat under helgen!

Därav springer barnen fortfarande omkring i sina pyjamasar, ska strax ta tag i det :)
Ute är det 6 grader kallt och trillar ner lite mer fin snö. Efter lunch blir det pulkabacken med A:s kompis Thea.

Veckans projekt blir att få upp den nedplockade julen på vinden samt börja fixa i ordning Mel:s rum! Ser ut som han bor i en lagerlokal, vilket inte känns helt okej!

Ha en skön vecka allihop!!


Slut på veckan igen..

Fortfarande vinter :)) -6 grader och ytterligare lite mer vitt på marken!

På förmiddagen färdigställdes de cupcakes som A och jag bakade igår.

Kan inte förstå att alla frostingar ska innehålla så grymt mycket florsocker.. Lovar härmed att aldrig mer följa ett frostingrecept rakt av. Utan från och med nu tänker jag bara ta i lite florsocker i taget och smaka av så det inte blir för sött!!

Chokladcupisar med hallonmousse och vitchokladfrosting!

Efter lunch hände något ovanligt!! Hela familjen gick på söndagspromenad.. Blev inte så långt och gick inte så fort, men riktigt skönt med frisk luft och snöknarr under fötterna!



På eftermiddagen blev det en sväng till Lilla Trästaden och Tupperware party hos Karin! Tog med cupisarna så jag slapp äta upp dem själv :))


Utvärderingen av denna omgången blev: Ganska saftiga men trist chokladsmak! Det var ingen riktig choklad i dessa utan bara kakao och det funkar inte!

Imorgon inleder vi veckan med lite pulkaåkning! Härligt, hoppas vintern håller i sig nu!!

Sov gott!!

 

 

 


Julgransplundring

Idag har A och jag varit på julgransplundring på mässen. Fika, dans runt granen, besök av tomten och sist ut med granen!! Vill man kan man sedan stanna på middag och barnen tas om hand av barnvakter och får pizza. Men A och jag åkte hem och åt med M och Mel istället. Mysigt att komma ut en stund och träffa fina vänner!!


Äntligen vinter igen!!

Finns inget väder jag tycker sämre om än blask, regn och lera.. Rått och kallt. Det går inte att klä bort fuktig råkyla och allting blir extremt smutsigt!

Så här hemma jublade vi idag när vi åter vaknade till ett vitt landskap och fyra minusgrader! För min del får det gärna snöa varje dag och vara runt fem minus ända till i mars nångång! Snöskottning gör mig bara gott och sålänge det är kallsnö är det inte så tungt!

Tyvärr vet vi ju att det inte kommer bli så även om vi de senaste åren haft fina vintrar här på Höglandet ( förra året undantaget)

För att ta vara på åtminstone denna vinterdag kastade vi oss iväg till pulkabacken på förmiddagen! Härligt med lite luft och trevligt sällskap fick vi oxå!


Redan torsdag..

Tiden rusar på som vanligt! Hittills har veckan fyllts av lek/fikadejter, bak, träning, lek och bus.. Gissa om tomtarna fortfarande står kvar på matsalsbordet?? Det positiva är att de kommit dit iallafall. Nu är det dock hög tid att förpassa dem till vinden =)

Tröttigt lilltroll efter lunch. Då han inte sover på förmiddagen längre blir det ingen långdragen läggning vid den tiden på dagen :)

Riktigt trist väder har vi denna vecka! Till förskolan går jag på cirka 7 minuter. Hem tar det väl sådär 37 minuter.. Alla snöberg på vägen skall bestigas och är man 3,5 år så måste man faktiskt gå i de hårda snövallarna! Men vad gör väl det, skönt med luft och vi har ju oftast inte bråttom till något :))

Lilltroll har upptäckt att vi andra äter saker som inte han får smaka!! Inte poppis kan jag lova! Desto lyckligare min är han fick smaka en liten liten smula muffins.

Legobygge!

Liten börjar bli stor.. Lilltroll blir 1 år om 3 veckor.. Min bebis är ingen bebis längre.. 


Chokladcupcakes

Har inte bakat många chokladmuffins i mina dagar men nu är min plan att hitta ett riktigt gott recept!

Först ut är Leilas chokladcupcakes! ( recept finns på recept.nu, sök på Leilas chokladcupcakes)

Jag har lite svårt för chokladcupcakes då de har en förmåga att bli lite torra. De här blev inte torra men ganska tunga och mastiga! De hade en riktigt god chokadsmak. Jag använde en 60 procentig mörk choklad från Lidl, Amazonas heter den.

 

 

Hade en hallonmarängsmörkräm i frysen som fick bli fyllning. Inga problem att använda fryst smörkräm! Låt den Tina i kylen över natten. Ta ut den så den blir rumstempererad och vispa om den så blir det kanonbra!

I kylen hade jag en Philadelfia Marabou som jag ännu inte provat! Den vispade jag upp med 2 dl grädde, knappt en msk florsocker och en msk kakao. Blev en riktigt god, luftig frosting som var fullt spritsbar! 

Gott!


Älskade ungar!

Vardag igen..
Inte så stor skillnad för mig och barnen då vi alltid är lediga måndagar!
Vi tillbringade dagen hos Johanna och Saga! Pastalunch och snöbus :) Inte mycket snö kvar nu men skaren var så hård att det gick prima att åka både cykel och pulka :)

Imorgon är det förskoledax för A, första träningspasset på ca 3 månader för mig och första natten iår för M på hotell..
( gissar att det inte är den sista..)

Lite bilder på finaste kidsen!!



Myshelg med fina vänner!

Söndag och slut på julledigheten, imorgon är det vardag med jobb för M och på tisdag är det förskola för A.
Vi har haft en välbehövlig och härlig julledighet, skönt att fått ut sjukorna ur huset! Har inte mått så här bra sedan i början på oktober! Hoppas det håller i sig trots förskolestart!!

Imorgon är det återigen tid att fokusera på kost och träning. Vill inget hellre än att komma igång och få må bra! Samtidigt har jag fått ett nytt spännande bakprojekt som kommer kräva en del provbakning men får helt enkelt hitta andra som hjälper till med provsmakningen!!

Under helgen har vi haft härliga gäster så igår blev det finmiddag :)) tyvärr glömde jag helt att fota både för och varmrätt men gott var det!

Råraka med löjrom, rödlök, crème fraîche och citron.

Risotto med getost och sparris, helstekt fläskfile med tomater och örtolja.

Vi avslutade med födelsedagstårta då vår gäst just fyllt år.

Moussetårta med kladdkakebotten, jordgubbsmousse och vitchoklad/limemousse.
Tyvärr vart jordgubbsmoussen för lös så den orkade inte hålla upp den andra moussen, hade jag bara bytt plats på dem hade det gått att klä tårtan med chokladgallret som det var tänkt. Nu fick chokladen ligga lite fint bredvid istället. Synd då det blir klart mer effektfullt med chokladen på tårtan!

Smakmässigt var den klart godkänd och med lite mer gelatin blir den perfekt nästa gång!

Mysigt att avsluta ledigheten med fina gäster och mys! Idag blir det lek och bus, pannkakor och Tour de ski upplösning!!

Ha en fin söndag!!


Det blir inte alltid som det är tänkt..

Idag skulle Albin göra skridskopremiär, var tanken.. Vi skulle träffa vänner i hockeyhallen på förmiddagen. Samtidigt som M skulle köra till Brusaholm för att hämta ett blocket-inpulsköp.

Då M tillbringade natten i badrummet och på soffan med magsjuka så vågade vi oss inte iväg för att eventuellt smitta ner någon. Som tur är verkar det dock som det bara är M som är drabbad.

Jag och barnen mår ännu bara fint och fick roa oss på egen hand med inne och utelek, tvätt, mat och bak.

Till helgen får vi besök av en kär vän med nytt sällskap, så lite planering inför lördagens middag hann jag med oxå! Avslöjar inte menyn ännu men den kommer ( om det blir bra:)

Måste rekommendera Isadoras magnetiska nagellack!! Gillar verkligen både färg och effekt ! Blir nog ett till i annan färg :)

Nu tid att ta igen lite sömn!



Gott Nytt 2013!!

Vi hade en jättemysig nyårsafton här igår med fina vänner, god mat och gott att dricka :)
6 vuxna och 7 grabbar mellan 0 och 5 år, full fart med andra ord :))

Gästerna hade med sig för och efterrätt och jag fixade huvudrätten.

Bellini till fördrink
Butternutsoup
Oxfile provencale
Lingonglass med kolasås

Allt var verkligen jättegott!!

Barnen fick figurkorvar (bil och tåg, uttagna med pepparkaksformar), pasta och glasstårta!

Imponerad av alla killarna som åt, lekte, tittade på raketer och slutligen somnade! Visst var det livat mellan varven men härligt att de har så kul ihop!

Vi hade dessutom så trevligt att när kudden kallade vid 0330 hade vi inte ens diskat :) Så jag visste vad jag hade att göra när Mel vaknade vid 0730..

Lugn dag idag, fixat till hemmet, pannkakslunch innan gästerna begav sig hemmåt och nu lite Tour de ski :)

Tack kära vänner för ett supertrevligt nyårsfirande!!

Gott nytt till er alla därute :))


( Missade tyvärr fota efterrätten, den var oxå jättefin och GOD! )


RSS 2.0