Liten update på tårtfronten :)

Maj och juni brukar vara en av årets högsäsonger i mitt tårtbakarliv :)
Just i år är det ganska lugnt, beror delvis på att det är mycket annat... Jag laddar för ett bröllopstårtebak, midsommar och några jobbsommarfester så det blir nog lagom mycket innan semestern!
 
På min egen födelsedag lyckades jag jobba hela dagen, trots att det var lördag.. Så det fick bli en fryst variant till kvällens gäster. 
 
Blondiebotten med hackade salta mandlar i, täckt med rabarberparfait och rabarberkompott. Gjord på årets första rabarber. Blev äggvita över när jag gjorde parfait så det fick bli lite maränger oxå. Lagom syrlig och uppfriskande "tårta" efter grillmiddag.
 
 
I förra veckan hade vi avtackning av min fina kollega Louise som älskar nutella!
Blev en naked, overloade chocolatecake :)
Saftiga chokladbottnar (a'la very cherry chocolatecake), marängsmörkräm med nutella, toppad med lite av varje :)
 
Den skulle igentligen varit fylld med nutellafluff men det går inte alltid som jag vill och en burk nutella tillsammans med 5 dl grädde gick i soporna som en skuren gröt :( 
Gjorde inte så mycket, den blev god iallafall, dock rätt mäktig :)
 
Min fina Albin har blivit 7 år, men sötungen ville inte ha tårta i år utan beställde glassbar till kalaset. Vilket jag var rätt nöjd med då tiden för att modellera någon häftig 3D tårta inte riktigt fanns just nu. Sedan ändrade han sig dagen innan kalaset, Albin älskar nämligen choklad.. Efter lite diskussion fram och tillbaka enades vi om chokladcupcakes (som jag glömde fota) och glass i strut!
Blev toppen bra :)
 
Finaste kalaskillarna <3
Lilleman vägrade skjorta, tyckte pirat var mer passande #gårminegenväg#älskadeunge
 
Hög tid att dra igång helgen! Nya badrummet ska inredas :)
Ha det bäst alla fina!

Semester feeling

Oj vad tiden går.. Insåg att här inte skrivits något på länge!
livet rullar på, massor av jobb och konstigheter att fundera på. Våren har lyst med sin frånvaro och fram till för en vecka sedan var det mössa och vantar på. Hemma är badrummet under renovering och det ser ut att bli toppenfint :)
 
Över 1:A maj var vi i Snesslinge och hälsade på farmor och farfar. Mysig helg och där kom väderomslaget! Sedan har det blivit varmare för varje dag och lördag, söndag har vi haft strålande sol och 23 grader varmt! Fantastiskt med långhelg och finväder. Torsdag, fredag pysslades det på härhemma med allt från sotning till biltvätt och tårtbak. 
 
Genomförde en provsmakning inför en kommande bröllopstårta i fredags. Jag var nöjd med smakkombinationerna och blivande brudparet kunde enas så det gick ju alla tiders :)
 
Småtårtor med olika smaksättning.
 
Lördag söndag har tillbringats i stugan hos mor och far. Hela storfamiljen var samlad och alla majbarnen firades. Det tillsammans med supervädret gjorde som sagt att jag fick semesterkänning!
Lyckades fippla ihop en födelsedagstårta av resterna efter provningen, blev riktigt god. Dock inte så snygg..
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, citronmousse och vaniljmousse. Spacklad och spritsad med grädde.
Mums!
 
 Lyckades genomföra ett 4 km löppass och två olika styrkepass från FMTK- appen. Så skönt med lite träningsvärk :)
 
Så här stilla och vackert var det vid sjön efter min morgonjogg. Kallt men otroligt skönt efteråt får bli domen efter årets första bad i Ören.
 
Ta hand om er så hörs vi!
Kram Anna

RSS 2.0