Sjukt nöjd :)

Det händer inte så ofta nu när jag lullat runt i min mammabubbla i snart ett och ett halvt år men i eftermiddag och ikväll har jag varit sjukt effektiv!!
Efter att ha latat mig hos mamma på landet i nästan en vecka var det dax att packa ihop och köra hem med barnen.
Landade in vid 1430. Sen bara hände det.. Packat upp, tvättat två maskiner, fixat middag, handlat inför helgen och avslutat det hela med 5,5 kilometer jogg!!
Känns betryggande inför höstens jobb och vardagspussel att jag fortfarande kan få något gjort :))
Så nu tänker jag sova och hoppas att mina småtroll gör detsamma resten av natten!
Ha en skön helg alla fina!

 

Gott med melon :)

 

BlixtenMemot kom väl till pass efter en närstrid med elak brännässla.


Det blev en liten tårta :)

Tillbringade hela onsdagen med fina vänner! Fruar och barn lekte hela dagen sen kom de hårt arbetande männen till middagen :)

Tårtan i burk fick ett lager Mascarponefrosting med vaniljsmak. Chokladbotten, blåbärsmousse och hallonmousse.

Botten var en test, kommer nog inte använda den igen då jag tycker bättre om "kladdiga" chokladbottnar :)

 


Tårta i burk

Man tager vad man haver.. På landet blir det tårta i burk :)
Blir nog bra när det är klart!


Det är så hälsosamt och stärkande på landet :)

Lata dagar, än så länge mer sol än regn! Gillas!

Vattenlek i alla former står högst på önskelistan, många ombyten blir det men vad gör det :)

Hoppas ni har det fint!


Glad Midsommar!!

Firat en mysig midsommarafton hemma med fina vänner! Barnen har lekt och vi har pratat i timmar!
Själva dansandet regnade bort så det hoppade vi över. Gjorde inget då resten av dagen var finväder :)

 



Tårtan blev väldigt enkel men så god att den bara försvann!! Pavlovabotten (maräng), rabarbercurdgrädde och mycket jordgubbar! Mm gott!! Recept finns hos Bakakuten.se

 

 



Midsommarkramar från oss!!

 

 


Onsdagsmys

Lite hemmafix och ärenden på stan. Inne och utelek, till middag blev det favoriti i repris, gårdagens köttfärssås och spagetti.

Vilande Nålen hade sammankomst här hemma på kvällen :) Bjöd på världens godaste sparrissoppa! Hembakat bröd, och minicupisar till det :)
Receptet hittar ni här:
http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/05/sparrissoppa.html

Riktigt god är soppan!! Mel var inte på något strålande humör så tyvärr missade jag helt att fota den.. Men den tog slut till sista klicken, så god var den allt!

Minivaniljcupcakes med blåbärsmousse och vit chokladkräm fick avsluta kvällen!

 

 
 



Passade på att prova mitt nya nagellack. Inte helt säker på om jag tycker det är snyggt eller om det ser lite läskigt ut..

Kram o sovgott

 


Lite regn..

Idag på eftermiddagen har det regnat lite.. Nästan en vecka sedan det regnade på dagtid senast. De sista dagarna har varit hur fina som helst, igår åkte barnen och jag iväg och tog ett snabbdopp innan middagen! Ändå behövs bara ett eftermiddags regn så är Facebook fyllt med kommentarer om den trista svenska sommaren.. Kan inte låta bli att tycka att det är lite fascinerande att vädret aldrig duger, för kallt, för varmt, för blött, för torrt.. Ja ja lite regn har ingen dött av och solen kommer säkert tillbaka snart! Förhoppningsvis till på fredag :)

 

 


I måndags tog vi ännu en sväng till ALV och nu är årskorten intjänade:) de öppnade nya Katthult i söndags så huvudsyftet var att hälsa på hos Emil denna gång. Klart mer folk nu än i maj men fortfarande helt okej att åka själv med barnen. Riktigt mysigt hade vi! Så skönt att släppa alla måsten hemma och bara kunna ägna sig åt barnen en hel dag! Hemma ser jag hela tiden allt som behöver göras och då tycker jag det är det svårt att sätta sig på golvet och leka..

 

 
 
 



Igår var A på förskolan och sen fick hans bästa kompis och hans storasyster följa med hem. Mamma och lillebror dök upp efter någon timme och vi fick en trevlig pratstund och rabarberpaj fika :))

Strax innan middagen slängde vi oss i bilen och åkte ut till Rävsnäs för ett dopp. Barnen tyckte det var kallt och det var det oxå ;) Men väldigt skönt efteråt!

 

 

 

 


Cupisar på G..

Idag har vårt hus fått sig en välbehövlig rengöring! Fy vad trist det är att städa men oj vad skönt när det är klart :)

Jag och A har rensat igenom alla bilar. Räknade dem inte men det finns bilar så det räcker till en hel förskola.. Nu finns det iallafall bara hela bilar!

Trodde inte jag skulle hinna baka idag då vi gick ut efter lunch men lagom till mellis så kom regnet och helt plötsligt så blev det en timme "över"

Nu är grunden till veckans provning, tjejkväll och midsommarafton gjord :))
Blev olika sorter, formar och storlekar.
Färdigt resultat kommer om jag kommer ihåg att fota när de väl är klara..

Nu ska här njutas söndagskväll!
Kram


Lördagshäng :)

Blev en tur till Vetlanda med finaste T idag. Inköp av hudvårdsprodukter och lite annat smått och gott. Dessutom en trevlig lunch med ytterligare två härliga tjejer och deras småtroll :)

På eftermiddagen tog M med sig A ut på en liten fisketur. Mel och jag bakade en omgång citroncupcakes med blåbärsmousse :) Som jag helt glömde bort att fota :(

Till middagen kom T och lilla H, med gemensamma krafter serverades tacos och cupcakes till efterrätt! Gott!

Kort och gott en riktigt mysig lördag! Bäst att sova så det blir en lika mysig söndag imorgon :)

Kram

Finaste A med sin första egenfångade fisk :)

Lycklig kille!


Jun. 15, 2013

Måste bara berätta att jag mår så bra just nu!!

Efter en vår med massor av grubblerier, ältande och mörka nätter när min hjärna avhandlat det mesta. Allt från var vi ska bo, jobba med, hur många barn vi vill ha och framförallt den tunga " Hjälp, jag fyller 35!!" Så har allt plötsligt ljusnat!

Går mest omkring och njuter, av barnen och att vi har massor av tid tillsammans. Trodde vädret var en starkt bidragande faktor och det är det naturligtvis, men nu har det varit grått och regnigt i två dagar och jag mår fortfarande bra :)

Har bestämt att höstens jobbpussel inte är något att oroa sig för just nu, det tar vi då. Nu ska jag bara fortsätta må bra tillsammans med min fina familj. Först ett par veckor till, ledig med barnen sen semester allihop!

I helgen ska det dessutom bakas en massa cupcakes :)) livet är härligt, bara våga njuta av nuet!!

Kram och sov gott!!


Jönköpingstur

Ännu en dag med full sysselsättning, precis som det ska vara :)


Hängde på låset hos frisören på förmiddagen. Min fina A har ett hår som växer som ogräs.. Till skillnad från lillebror som fortfarande bara har en "SkallePer" tofs bakom varje öra :)

 

 


Finaste killen fick såklart välja hårfärg för dagen. Inte så oväntat blev det rött.

Efter klippningen tog vi bilen till Jönköping. Tänkte det var på tiden att vi hälsade på M på "nya" jobbet.. Är ju bara lite mer än ett år sen han bytte ;)

 

 



Lunch på Ikea, snabb shoppingrunda och lite lek i klätterställningarna inne på A6. Sen var det hög tid att åka hemåt igen.

 

 

 



Mamman hade visst glömt bort att planera middag idag.. A beställde snabbt korv och nudlar! Nya favoriten. Skönt att det barnen gillar bäst alltid finns hemma och tar mindre än 10 minuter att få på bordet :)

Mycket nöjd med mig själv som under kvällen lyckats handla på Ica (samtidigt som halva Nässjö), lagt barnen och joggat 5,5 kilometer!! Så självklart är klockan som vanligt alldeles för mycket nu :)

Sov gott vänner!

 

 

 


Premiär i simhallen..

Ja, för Mel tänker ni då! Nja, faktiskt för båda barnen.
Jag fick med mig i modersmjölken att simhallar är läskiga och sånt har en förmåga att sitta i. När A var liten bebis så hade jag fullt med aktiviteter som babysång och babycafe med mera, så nåt babysim hanns aldrig med. Sen har vi varit på väg säkert 100 gånger men allt som oftast kom något annat i vägen.

Idag var det 22 grader varmt och strålande sol ute så egentligen borde vi ju åkt till en sjö! Samtidigt hade jag bestämt med en fin vän att vi skulle följa med till simhallen. A var heltänd på idéen och jag kände att det var hög tid att prova.

Det gick alla tiders, båda trollen trivdes i vattnet och faktum är att utomhus hade det bara blivit ett kort dopp innan de blivit stelfrusna. Nu kunde vi busa i vattnet i en timme!
Billigt var det oxå då det visade sig att jag gick in gratis via jobbet :) Får bli fler inomhusbad i höst! Fram till dess tar vi nog stranden istället :)

Min vän sa att hennes dotter oftast somnade tidigt efter att de varit och badat. Mina älskade trollungar höll sig vakna hela vägen hem och ligger fortfarande 2110 och vrider sig i sängarna.. Så kvällens sockerdekorationer får helt enkelt göras nån annan kväll för själv somnar jag snart på stående fot!

Lite dåligt med bilder då jag inte badade med mobilen:)
Sov gott alla fina! 

Långhelg med massor av roligheter och underbart väder!

Startade helgen redan i onsdags med en liten tjejgrillkväll! Så mysigt att få sitta ner och tjöta lite med andra mammor i lugn och ro. Då det bakats endel den sista tiden blev det ingen tårta. När jag fick chansen att göra en "vanlig" efterrätt kunde jag såklart inte bestämma mig.. Fick bli två :)

 

 


En vaniljpannacotta med rabarbercurd
http://sweet-and-simple.se/2013/may/vaniljpannacotta-med-rabarbercurd-2.html#comment
och en vitchokladkräm med blåbär och passionsfrukt (hittade receptet i tidningen Buffé) De blev goda bägge två!

 


Nationaldagen firades hemma med flaggan i topp! Strålande väder, bad i barnpoolen och spontangrill med våra trevliga grannar. Lite trädgårdsarbete mellan varven. En riktigt härlig dag!

 

 



I fredags åkte jag och barnen för att träffa fina vänner som vi gärna umgås med! Blev precis som väntat en mycket trevlig dag. Ibland är det så synd att fulla kalendrar och jobb gör att det går ganska långt mellan träffarna men samtidigt är det härligt att det är så mysigt när vi väl ses!!

 

 



Lördagen var det möhippedax för fina J! Blev en fantastisk fin dag (och sen kväll) med massa skoj och nya trevliga bekantskaper :)
"O vilket fint väder" :))

 

 



Hade bakat två små söta jordgubbstårtor som verkade gå hem! Härlig kombination av jordgubbar och whipped cream cheese frosting
Receptet hittar ni här
http://www.louisespis.com/2013/05/strawberry-cake-with-whipped-cream.html

 

 



Lite seg start på söndagen blev det allt. M försvann iväg på fisketur vid tio. Barnen och jag släntrade omkring i pyjamas, tittade på prinsessbröllop (i repris) och laddade för eftermiddagens barnkalas. Fyra års kalas för lilla T. Ännu en dag med fint väder, glada barn, många paket och god tårta! Precis som det ska vara med andra ord!

 

 



Tur jag inte jobbar utan kunde ägna hela måndagen åt "återhämtning". Det vill säga: Lek och bus med mina älskade trollungar, lite fikabesök och en sväng till Ica.



Hoppas ni alla haft en fin helg! Nu kör vi på i vanligt tempo, myser runt i finvädret och njuter av livet :) Kram på er!

 

 

 

 

 

 


Rabarbersaft

Inte så mycket bakning men oj så gott!! Mammas rabarbersaft är ett av mina starkaste "matbarndomsminnen". Mamma gjorde alltid en sats av de första rabarberna och den gick åt fort :)

På vår tomt har vi massor av rabarber så denna saft har blivit ett "måste" varje år! Då jag inte har haft någon tillräckligt stor bytta att göra en hel sats i så har jag i alla år gjort en halv sats, dvs saft på 2 kg rabarber. Blir mellan 3-4 l saft. Vilket absolut räckt till för vårt behov samt lite att ge bort.
I år kom jag på att jag fått mormors jätte saftkastrull och eftersom det finns rabarber i överflöd så fick det bli en hel sats! 8 liter blev det allt som allt :)

 



Jag kommer ta med till landet, ge bort och har även fryst in några flaskor. För så där hemskt mycket saft ska ju varken barnen eller jag hälla i oss.

Då själva saften inte kokas är inte hållbarheten jättelång. Jag tycker att flaskorna klarar sig i kyl el matkällaren över sommaren. En flaska som stått ett tag får en bottensats och den brukar jag aldrig använda utan den hälls ut.

Fungerar som annan saft oxå bra att frysa.

Rabarbersaft

4kg rabarber- skölj och skär i bitar, lägg i bunke eller liknande stort kärl.
2 citroner ( gärna ekologiska) skivas och läggs ovanpå rabarberna.
Häll över kokande vatten så att det täcker.

 


När det kallnat, rör i 75g Vinsyra.

 


Låt stå i två dygn, rör om då och då.
Krama ur saften

 


Rör i 8 hg socker och 1 kryddmått Natriumbensoat per liter saft. Jag brukar oftast ta bort några deciliter socker, då det inte riktigt behövs så mycket.

 


Rör tills sockret löst upp sig.
Häll på flaska, blanda med vatten och njut!!

 



Tips på en riktigt god drink är 1 del gin, 2 delar outspädd saft och 3 delar Loka naturell! Lite is i och sommarens bästa fördrink är klar! Brukar göra den i cocktail glas!

Om någon av er nu känner att ni bara måste göra lite saft men inga rabarber har, kom och hämta!!

Kram

 

 

 

 

 

 


Utkast: Jun. 03, 2013

Ha ha, är det någon som försökt få två motorgalna barn att äta samtidigt som pappan åker gräsklippare runt huset...
Ni behöver inte testa, kan säga att det inte fungerar så bra!

Återhämtning

Måndag, juni.. Maj rusade förbi med aktiviteter var och varannan dag. Massor av skoj har vi gjort, träffat vänner och familj. Kalasat ett antal gånger :)

Idag gick luften ur. Hög tid för hemmamys. Solen skiner och vi strösslar runt i pyjamas. Blir inne och utelek med nya leksaker. Mat finns nog något i frysen.. Handla får bli en annan dag!

Ha en skön måndag!

Kalassöndag!

Oj vilken härlig dag vi haft :)
Förmiddagen gick åt till förberedelser, allt från dekorering av tårta till dammsugning och dukning.



Var lite smart och stekte en hel falukorv till lunch med planen att det räcker till middagen oxå.. Ja, jag vet att det säkert inte är bra att äta korv och spagetti två gånger om dagen men ibland måste jag vara smidig och dessutom vet jag att båda barnen garanterat äter! A har dessutom ätit nästan en hel paprika själv. Får väl bli fisk imorgon :)

Vid två kom Albins gäster. Sex kompisar var bjudna och med syskon blev det elva barn och åtta vuxna. Det öppnades jättefina presenter och fikades på Blixtentårta (se eget inlägg), Minicupcakes med hallon och kolasmak samt vaniljfudgefluff, gräddbullar med polkagrissmak och rabarberkaka.

Massor av lek både ute och inne (trots regnet:) Fiskdamm där påsarna förutom lite godis innehöll en alldeles egen Pistoncupsmedalj. Vilket barnen tyckte var roligt!

 

Försökte verkligen få en bild på båda mina finklädda killar men de var inte det minsta intresserade av att samarbeta :)



Efter middag, avplockning och lite disk kände jag att jag verkligen behövde jogga ner tårtan.. Blev en liten runda i duggregnet men det var otroligt skönt i luften!

Kvällens absolut bästa: M lyckas få båda barnen att sova till klockan åtta. (Kan inte komma ihåg när det hände sist) Så när jag kom hem blev det dusch och äntligen lite ny färg i håret. Så trött på att se den allt gråare utväxten! Dessutom kommer jag alldeles strax att somna och få ta igen en hel del sömn!

Laddar för en härlig vecka med tjejmiddag, mysdag i Vetlanda med fina vänner och lite mer barnkalas! Förhoppningsvis är M hemma torsdag fredag så vi kan få lite gjort i trädgården oxå, den behöver verkligen lite omsorg.. Rabarberna är redan oändligt många, så är det nån som vill ha är det bara att komma och hämta!

Årets obligatoriska omgång rabarbersaft måste göras i veckan oxå! Den absolut godaste saften jag vet! Men det får jag återkomma till!

Nu godnatt alla fina!

 

Lilleman är lite kort i rocken så alla långa shorts ser ut som förkorta långbyxor :)

 


Första motivtårtan!

Idag var det äntligen dags för A:s 4 årskalas med bästa vännerna! Att temat på detta kalas skulle vara Blixten Mcqueen var ju inte direkt nån skräll :)

Jag trodde att jag skulle göra en figurtårta där hela tårtan är Blixten men när jag frågade A så ville han ha en liten Blixten på tårtan och det var mycket viktigt att det fanns en väg oxå. Eftersom jag ännu inte täckt en hel tårta med Sp (sockerpasta) så bestämde jag mig för Blixten i öknen tårta. Sanden är färgad marängsmörkräm med vaniljsmak. Den lösa sanden uppepå tårtan är krossade digistivekex. Vägen och däcken är sp. Blommor och kaktusar är gjorda i marsipan, gräset är marängsmörkräm spritsat med grästyll. Stenarna och själva Blixten är ätbara och köpta på Strössel och annat (Webbshop).



Tårtan bestod av vaniljbottnar, ett lager chokladbollsfyllning, ett lager med färska jordgubbar och vaniljbavoraise. Vaniljbavoraise är en jättegod fyllning, lite som en blandning mellan kräm och mousse. Tyvärr blev det lite blaskigt ihop med jordgubbarna. Trodde att blandningen skulle gifta sig fint men då jordgubbarna var lite för vattniga i smaken och dessutom "spädde" ut bavoraisen blev det lite tamt. Skulle jag göra om tårtan hade jag skippat kokosen i chokladbollsfyllning, lagt jordgubbarna i det lagret och låtit bavoraisen varit ett eget lager. Detaljer detaljer, tårtan var god men jag tar med mig erfarenheterna inför kommande verk :)



Chokladbollsfyllningen hittar du här:
http://sockerrus.se/recept/diva-party-cake-recept/

Vaniljbavoraise:
http://smulansbakblogg.blogspot.se/2011/10/vaniljbavaroise.html

 


Kalasförberedelser

Känns fint att klockan snart är två och att jag inte har tid att ligga och dra mig imorgon bitti..

Har varit ensam med finaste småtrollen hela dagen. Vi har handlat, lekt och myst. A ville väldigt gärna bada i sin pool då det var varmt och skönt ute. Det badet gick väldigt fort eftersom vi prompt skulle fylla poolen med slangen istället för att hämta varmare vatten inne.

Över tiden har jag fixat inför A:s 4 årskalas imorgon eftermiddag.

Allt jag gör är inte vackert :) men ställer jag mig och försöker doppa gräddbullar i choklad efter midnatt får jag nästan skylla mig själv!

Godnatt på er!!


RSS 2.0