Dax att ta befälet över mig själv igen!

2015 blev året då jag tog tag i mig själv. I början av året vägde jag mer än jag någonsin gjort, till och med mer än när jag varit höggravid.. Ingen skön känsla kan jag lova. Dessutom var jag helt otränad, vilket blev väldigt tydligt under fjällsemestern då jag insåg att benmusklerna var helt obefintliga.
Kände att det var hög tid att sätta stopp annars hade jag slutat som en orörlig stor klump.
 
Då jag prövat en hel del olika metoder som alla bara funkar ett tag, tills man tröttnar och sedan går upp allt och lite till. Kände jag att jag måste prova något som går att leva med i längden. Valet föll på Viktväktarna online. Med hjälp av en app och hemsida har jag räknat propoints så det står härliga till. När ca 10 kg trillat av blev det dessutom roligt att träna igen så under sommaren kom jag igång ordentligt även med den biten.
 
Totalt har jag gjort mig av med ca 20 kilos dödvikt! Strax föra jul hade jag två kilo kvar till målvikt. Då tyckte Viktväktarna som är ett vinstdrivande företag som måste utvecklas att det var dax att göra om hela sitt system och helt plötsligt skulle det räknas smartpoints istället för propoints. Kombinationen att tänka om samtidigt som vi hade en väldigt stressig period på jobbet, dessutom i kallt och blött vintermörker blev tyvärr inte bra. Kan väl lugnt säga att jag släppt det mesta över jul, nyår och tyvärr ända till nu. Hade inga planer på att över huvudet taget beröra det här ämnet på bloggen men nu krävs det någonting för att hitta tillbaka och komma in i gängorna igen. Måste hitta tillbaka till motivationen igen, och vad är då inte bättre än bilder!!
 
Julafton 2014/Julafton 2015
 
Resultatet är om jag får säga det själv ganska tydligt och nej jag vill aldrig se ut sådär igen!
Bilden ska hjälpa mig att komma på rätt spår igen! Genom att dessutom lägga ut den här så bara måste jag leva upp till mina egna förväntningar! Jag ska nå målvikt, jag ska hitta en skön träningsnivå där jag trivs och mår bra, för att sedan hålla i!
 
Så denna helgen har jag ätit vad jag vill när jag vill :) En långpromenad i vintersolen för att få energi. Veckans matsedel är skriven, maten inhandlad och första träningspasset planerat till imorgon förmiddag!!
Nu kör vi!!
Kram!

Härlig dag i snön :)

Idag har det fallit vit fin snö nästan hela dagen. Vi har haft besök av bästa T och barnen. Blev en härlig dag med korvgrillning och snowraceråkning. Härligt att kunna göra det utan att lämna tomten :)
 
 
Under eftermiddagen har jag städat och rensat ur båda barnens rum. Det var verkligen välbehövligt! Alla hyllor och lådor är rena och flertalet leksaker på väg mot nya mål :)
 
Kram

Gott nytt år 2016!

Sparkade igång nyårsafton med en skön morgon PW med bästa T och J. Efter det var det städning och Matfix som gällde. På eftermiddagen kom familjen V och nyårsfirandet kunde ta sin början. Vi började med snittar och bubbel medan 5 hungriga grabbar åt pommes, prinskorv och köttbullar samt jättefin Ahlgrensbilar pannacotta till efterrätt. Vilken jag såklart glömde fota..
 
Kvällens meny:
 
Kall parmesanostsoppa med löjrom och kallrökt lax.
Parmainlindad oxfile med svampkräm och balsamicosås, serverades med klyftpotatis och tomatsallad
Frusen marängtårta med hallonkompott.
 
Riktigt gott och absolut värt sina timmar i köket!
Som vanligt hade vi supertrevligt och det märks att barnen börjar bli stora. De lekte och såg på film hela kvällen och fyra av fem var vakna över tolvslaget.
 
Idag har vi haft en otroligt lugn och skön dag. Mer snö har fallit så lite skottning och utelek orkade vi med mitt på dagen. Sedan soffhäng och Tour de ski såklart!!
 
 
 
Gott Nytt År till er alla! 

Jullov :)

Julen har varit god mot oss :)
Långa lediga dagar, mys med familj och vänner, god mat och klappar. Framförallt värdesätter jag tiden med M och barnen, vi behöver verkligen både vila och tid att hitta på roliga saker tillsammans!
 
Fina familjen på julafton som firades hemma hos kära bror med familj.
 
Väl hemma igen har vi ägnat oss åt vintersport. Då alla i familjen nu har ett par passande skridskor fick det bli en förmiddag i bandyhallen.
 
Äntligen kom det lite med betoning på lite snö.. Naturligtvis måste man då ge sig iväg till pulkabacken, det går absolut att åka snowracer på isblandat gräs :))
 
Liten provar sin julklapp och önskar sig mer snö och minusgrader!
 
Kram

RSS 2.0