Hej Pappa!!

Liten följer med djup koncentration pappan ute på gräsklipparen! Han vinkar, vinkar och vinkar! Pekar och försöker få mamman att förstå att han oxå vill ut och åka # sötaste ettåringen i stan!


Veterandagen

Idag är det den 29 maj och Veterandagen firas i Sverige! I den här familjen innebär det att flaggan hissas för att hedra alla veteraner!

En extra tanke till alla missionsvänner.

Till alla soldater ute i världen.
Till alla som inte kom hem.
Till alla anhöriga som på alla sätt är lika stora hjältar som soldaterna i missionsområdet.


Redan onsdag..

Sista veckan i maj rusar på i samma takt som resten av månaden gjort :) Det vill säga i 120!

Efter helgens massiva bakning var det underbart att i söndags få ett meddelande med bild på och vackra ord om mina små skapelser! Det värmde i hjärtat!

 



Söndag och måndag tillbringades på GeKås i Ullared med mor och syster! Mysigt att komma iväg och få shoppa och surra i lugn och ro! Lite väl mycket shopping kanske, men känner mig rätt nöjd med det som kom med hem! Min fina syster håller på att öva upp sina färdigheter i att göra gelé naglar och jag hann dessutom med en sväng hos frissan. Så skönt att komma hem med nya kläder, snygga naglar och fräscht hår! Ska bara hinna få i lite färg oxå så kommer jag må som en prinsessa sen :)

 

Kanske ska tillägga att detta är både mina och systers naglar :) Mina är det korta ;)



Tisdagen innebar ett uppskjutet bankbesök, trodde Mel skulle sova men det tyckte inte han var någon bra idé.. Han höll låda hela mötet och somnade två minuter efter vi kom ut!

På kvällen kom våra fina vänner från Göteborg förbi. Med tanke på hur "schemat" sett ut hann jag inte direkt laga trerätters med tårta ;) Fick bli en god köttfärssås på älgfärs, spagetti o Chokladbollscheesecake! Kan lova att den var barnsligt god! Tyvärr glömde jag både att strö kokos över den och fota den men ni hittar den här

http://sweet-and-simple.se/2013/may/chokladbolls-cheesecake-2.html

Idag borde jag kanske varit hemma och kört en rutindag men oj vad trist, det hinner vi nog med en annan dag.. Barnen och jag passade på att följa med vännerna till Astrid Lindgrens värld istället! Blev ännu en härlig dag med lite folk och vackert väder. Ännu roligare än sist eftersom vi hade så trevligt sällskap oxå. Barnen har lekt och haft kul tillsammans!

 


Nu börjar det bli hög tid att planera bakandet, städandet och alla andra att göra punkter inför helgens barnkalas..
Som tur var så kom M hem och klippte gräset idag. Något som kommer göras tämligen frekvent denna sommar då jag och barnen sprang på en liten brun esping med väldigt tydligt sicksack mönster ute på vägen igår. Det bör ju tilläggas att min ormfobi är relativt kraftig även om jag jobbat en del med den på senare år. Oavsett egen rädsla vill jag inte ha de äckliga giftiga kräken i närheten av barnen!


Nu Grey's :)

 


Bröllopsbak..

En vän gifte sig idag och jag hade lovat att hjälpa till med bakningen. Liten tårta och 60 cupcakes skulle fyllas och dekoreras idag. Fick bli tidig uppstigning, skickade iväg familjen på Barnens dag i Eksjö. Kände att jag behövde lite lugn och ro. Tur var väl det för ett tag gick det inte alls som planerat. Hade jättesvårt att få rätt konsistens på frostingen. Antingen var den för lös och ville rinna ur spritsen. När jag försökte kyla den klumpade sig chokladen och det blev ojämt flöde genom spritsen lika med kattskit!! Cupcaksen blev tillslut jättefina! Tårtan gjorde jag om tre gånger... Hoppas hoppas allt höll sig fint under transporten och att brudpar med gäster är nöjda!

Gjorde en liten tårta av resterna som vi åt efter middagen här hemma och den försvann illa kvickt:) Mor och syster var tvungna att ta en promenad efter älgstek och tårta så smaken är nog bra ;)

Nu är det hög tid att sova och ladda inför två dagar på GeKås med mor o syster! Ska bli så mysigt!


Finaste älskade Albin 4 år!!

Helt otroligt att det redan gått fyra hela år sen vår första lilla prins kom till oss! Den lilla krabaten som spjärnade emot allt vad han kunde i trettio timmar innan vi äntligen fick krama honom, är nu en meter lång och tycker och tänker om det mesta :)

A började sin dag med att sova till åtta! Sen blev det frukost och lite paketöppning. Under dagen har mormor ägnat sig helhjärtat åt barnen då jag är mitt i ett för mig stort bakprojekt. Det har målats vattenfärg, byggts lego och tågbana, varit i lekparken och mycket mer!

Födelsedagsbarnet fick naturligtvis bestämma middagsmat! Inte helt otippat blev det korv och spagetti.

 



Då vi redan firat A två gånger med släkt och tårta, han ska ha barnkalas nästa helg ( med tårta) och jag har redan en hel del annat att baka, blev det ingen tårta idag. Istället provade vi Arlas nya mjukglass som man kan fixa och äta hemma:)

 



Jag älskar mjukglass men är ganska kräsen.. Den får absolut inte vara gryning eller isig och det var den faktiskt inte. Däremot smälte den otroligt fort och någon liten bismak av kem tyckte jag det fanns,  men rätt ok att äta med lite topping på :)

 



Kvällen ägnades åt att göra hallonmousse i långa banor och lite kartongvikning inför morgondagens projekt. En vän gifter sig och jag hoppas verkligen mina cupcakes blir super och gillas på bröllopet :)

Sovgott!!

 

 

 

 


Sockerblommor

För någon vecka sedan i samband med min födelsedag så fick jag hem ett paket från kakburken.se. Fullt med roligheter:) Hade tänkt att jag skulle prova att göra lite blommor att dekorera diverse bakverk med.



Tiden finns ju tyvärr inte i den mängd jag skulle önska men i veckan blev det en kväll "över" och jag har nu lyckats knåpa ihop mina första sockerblommor.



Grymt nöjd för att vara första gången!



Imorgon fyller min fina A 4år! Så idag fick han med sig ett fat minicupcakes med de fina blommorna på till förskolan. Han har själv vispat smeten och hjälpt till att sätta dit blommorna. Så stolt var han när han lämnade över dem :)

 

Minichokladcupcakes med färska hallon och hallonmarängsmörkräm! 

Så besviken på formarna från Lagerhaus som helt lossnat och tappat formen över natten :(

 

 

 

 

 


Årspremiär på Astrid Lindgrens Värld

Idag har vi haft en helt underbart mysig dag, barnen och jag. Bestämde för ett par veckor sedan att jag skulle köpa årskort på ALV (Astrid Lindgrens Värld) till mig och A.

 

Idag åkte vi dit för första men inte sista gången iår!


Det regnade härhemma på morgonen men jag kollade väderrapporterna som sa att det skulle bli bättre, packade regnkläder och åkte. Lite regn på vägen men sedan uppehåll och på eftermiddagen cirka 20 grader och strålande sol. Helt underbart att leka runt i parken en måndag i maj, nästan inget folk alls, inga köer och ingen trängsel. Vi har lekt, sett på Pippi teater, ätit och åkt massor av rutschkana! Roligt att se utvecklingen på barnen, i höstas när vi var där förra gången åkte A fortfarande bara den lilla kanan och gick inte ens upp till de större. Idag sprang han upp och åkte alla som fanns. Tog även två varv helt själv genom " mörka tunneln" hos Pippi där han i höstas blev så rädd att han grät och fick bäras ut. Mel åkte en hel del vagn men fick klättra, gunga gunghäst, titta på söta små lamm och var nöjd övertiden.

 



Jag får då och då frågan eller lite höjda ögonbryn över att jag far hit och dit med barnen, dessutom ofta alldeles själv. Jag har aldrig varit bra på att sitta still och göra ingenting, Tycker om att ta vara på tiden och passa på att träffa vänner och familj när vi nu är lediga, den möjligheten minskar ju drastiskt när jobbet drar igång igen. Tack vare att vi har både släkt och vänner på olika håll så har barnen helt enkelt blivit tvungna att följa med på olika upptåg ända sedan de var riktigt små. Jag har under ett halvår när M gjorde sin förra utlandsmission varit ensam med A i sex månader. Under den tiden hade jag gått under om vi bara suttit hemma för att det är "jobbigt" att resa med barn.. Nej jag tycker inte det är speciellt jobbigt, man får ta det lugnt och anpassa tider, körsträckor med mer efter barnen. Då går det oftast alldeles utmärkt.

 


Idag fungerade allt bara fint, det gör ju naturligtvis sitt att det är lite folk! Den ända utmaningen kom när jag själv verkligen behövde gå på toaletten och just på den platsen fanns ingen stor handikapptoalett där vagnen gick in. Känns inget vidare att lämna barnen utanför även om det bara är i en minut.. Allt går ju att lösa, antingen ta med dem in utan vagnen eller be någon vänlig själ titta till dem en minut :)

 



Nu är det tid att sova efter en härlig dag och är det någon som vill ha sällskap till ALV under sommaren är det bara att hojta till, årskorten ska användas och det är naturligtvis ännu roligare om man är några fler :))

Kram och sovgott!

 

 

 


Hockeyfeber och lite bakning :)

Ni kommer inte tro mig nu, tror knappt på det själv.. Dagen började runt sju när Mel ville ha sin välling. Snällt av honom att sova hela natten när mamman sett på Eurovisionen halva natten :)

Hur som, så kom jag fram till att ska det hinnas med nån joggingrunda idag så är det nu det gäller.. Så innan frukost hade jag avverkat fyra kilometer jogging! Rätt nöjd med mig själv om vi säger så :))

Annars har vädret varit rätt risigt idag, det har dammsugits, inhandlats mat, skruvats gräsklippare, bakats många muffins och såklart massa bus med Trollungarna!

Nu VM final på tv:n och Mästarnas mästare final på plattan :)

Heja Sverige och heja Anna Lindberg eller Magda!!


Härliga lördag!

Oj vilken skön dag vi haft! Ute och studsade i underbara sommarvädret från tio. M hade lite fix på annat håll så jag bjöd hit några andra härliga mammor (vars män oxå var på annat håll). Sju små godingar har busat runt i trädgården! På menyn stod grillad korv och pastasallad! Gott! Årets första rabarberpaj och lite cupcakes hann vi med innan molnen började hopa sig lagom till hockeyn. (VM semi mellan Sverige och Finland om nån missat det ;)

Hockey, badning av små sandtroll, kött/pommes till middag och nu ett glas rött framför ESC. Känns som om det finns klart värre dagar än denna :)

Ute har det klarnat igen efter åskvädret så förhoppningsvis får vi ännu en fin dag imorgon.

Kram och sov sött!


Sol och massor av utelek :)

Lite bilder på mina finaste!


Vårfest på förskolan!

Kvällen tillbringades med Albins förskoleavdelning i Strövarlägret. Barnen sjöng lite för oss, visade sina teckningar och lekte runt med pinnar.
Lite fika/korvgrillning och tackpresent till pedagogerna. Blev riktigt skönt väder på kvällen så vi slapp frysa. Tredje dagen i rad jag sitter och fikar på vår picknickfilt, snart picknickexpert :))

Kram och sovgott!

Mina fina <3


Felsökning av frosting..

För någon vecka sedan hände det ett missöde som slutade med att min elvisp helt enkelt dog :(

Som tur var fick jag lite pengar av mor o far i födelsedagspresent och nu är den här! Min nya vän i köket!! Snygg, tyst och lätt!!



I måndags gjorde jag en mindre rolig upptäckt. Frostingen som snart skall användas till ett större bak smakade inte längre gott. Jag gjorde precis som jag gjort innan med samma ingredienser men någonting stämde inte :((

Så idag har min nya fina Bosch fått visa vad den går för. Jag har felsökt min frosting och det slutade med 6 stycken skålar med "samma" frosting. Jag hittade orsaken och även en bra ersättare. Skönt att ha rett ut det nu, medan tid finnes. Framåt nästa helg hade det kunnat bli lite lätt panik!

 


Mysmåndag och födelsedagstisdag!

Igår var en riktig mysdag! Mötte upp Johanna och Saga i Lövhult på förmiddagen. Solen sken på oss när vi lekte, grillade korv och födelsedagsfikade lite. Härligt att bara vara! Leka med barnen och hinna tjöta om lite allt möjligt!
Fixade lite ärenden på vägen hem, spolade av bilen och lagade middag. Kvällen tillbringades med finaste tjejerna i Vilande Nålen!
Helt klart en mycket bra dag.

Idag har det varit rutintisdag :) det vill säga shopping på Ica och hemmafix. Jag fyller visst år oxå.. Känner mig inte helt tillfreds med antalet år.. Inget att göra åt dock, bara köra på och se glad ut :)

Var i Jönköping och sprang Vårruset. Riktigt nöjd med att ha joggat hela loppet (5km) på 35 minuter. Låter kanske långsamt men med förutsättningen att jag tränat fyra löppass på två år så är jag grymt nöjd! Bara hänga i nu ;)

Nu somnar jag nästan i plattan så sovgott alla fina!!


Städ och fortsatt trädgårdsfix!

 

Här har vi en för oss ganska typisk söndag ;)) Trollungarna var uppe och studsade runt sex, jag kanske inte studsade men uppe iallafall. Fick bli nybakade frukostmuffins :) Recept finns här


http://www.femme.se/jennysmatblogg/?s=Frukostmuffins&submit=SÖK



Sedan har vi tvättat och städat! Så trist att göra på en söndag men så skönt att börja veckan med rent och fräscht! Speciellt när vi går in i en vecka med aktiviteter varje kväll och inget andningshål förrän nästa helg.

Nu klipps det gräs för fullt och jag ska fixa grillen, hoppas regnet kan hålla sig borta!!

Kram och ha en skön söndagskväll!

 

 

 

 

 


Trädgårdsfix och tårta!

Lite trött men riktigt nöjd med dagen :)
Började med att dekorera dagens tårta efter frukost. Hade gjort lite för lite "fluff" så de blev inte riktigt som jag tänkt men så är det ibland. A tyckte att den var fin och det var ju i huvudsak honom vi skulle fira!

Vid 10 var barnen och jag påklädda och ute i trädgården. Dagens jobb var att klippa och flytta alla rosor från framsidans rabatter till baksidan. Farmor kom och lekte med barnen, M och farfar var på Jaktmässa på Elmia.

Köttfärslimpa på älgfärs var beställt till middagen, med gräddsås och lingon! Så gott, alla åt vi för mycket..
Vilket märktes när det var tid för tårta. Blir en rejäl bit som åker med M till jobbet på måndag.

Tårtan bestod av ljusa vaniljbottnar, rabarber och jordgubbsmousse och glasskräm med hackad Marabou jordgubb i. Täckt med mjölkchokldfluff. Dekorerad med chokladfingers och M&M. Ingen smaksensation men helt okej.

Sov gott!!




Zzzzz

Dax för middagslur.. Mel verkar väl sådär lagom trött :)


Långhelg!

Klockan hann bli över två inatt innan M var hemma, sen vaknade lilltrollet halv fem..

 



Förmiddagen blev ganska lugn :)
Fixade en tårtbotten till lördagens tårta och dekorerade dagens cupcakes. Ljusa cupisar med nougatbitar och vitchokladsmörkräm. Provade ett nytt recept på själva muffinsen men är inte helt nöjd. De hade behövt en fyllning med mer drag i! Nu blev det rätt slätstruket och smaklöst tyvärr :(

Hann med en kort joggingtur när grabbarna åt lunch. Var riktigt segt, varmt och gjorde ont idag :( Men kom ju ut iallafall!

På eftermiddagen och kvällen hade vi farmor och farfar här. Fika, lek och grill.
Som vanligt när jag ska grilla så öppnar sig hela himlen.. Lyckades få det klart mellan två skurar och det blev riktigt gott i all sin enkelhet :)


Sovgott!!

 

Formarna är från Claes Ohlsson och höll sig väldigt bra i ugnen!


Tågkaos..

Borde sova... Lilltroll höll låda mellan 0030 och 0230 inatt. Jag hade inte hunnit somna innan han vaknade så jag är lite mör idag.

Tack vare någon trasig ledning på stambanan väntar jag fortfarande på mannen min. Men nu är han bara någon timme bort iallafall.




Mera firande :)

Igår lördag hade vi familjekalas med Stora familjen. Alla majbarnen det vill säga jag, brorsan och Albin firades. Mysigt att ses allihop!!

Tårtan gjorde jag förra helgen och kastade i frysen eftersom vi varit på resande fot sen i måndags. Tinade den i kylen övernatten, spacklade och dekorerade på eftermiddagen igår!

Det blev en White Almond Velvet Cake. (Recept finns hos Sockerrus) med gräddsmörkräm ( recept hämtat hos Bagerskan) smaksatt med päron. Den var god och de flesta verkade gilla den. Gjorde den som en Ombre Cake med olika gröna nyanser på bottnarna. Trodde mandelsmaken skulle göra att det blev lite mer "vuxensmak" på den men alla barnen åt glatt!!

När jag gjorde den hade jag ingen aning om mammas "färgsättning" i köket.. Måste säga att matchningen blev godkänd :))


Överraskad Farfar!

 
 

Idag fyller barnens farfar 65 år! Grattis! Vi har roat oss med att överraska honom i dagarna två :)

 



Första chocken blev igår när vi ringde på dörren hemma hos de vänner där de satt o fikade!

Idag skulle det bli tårtfika på eftermiddagen som han själv bjudit in till och handlat tårta, dock kom det fler gäster än väntat :)

Därefter dyker det upp en flaggstång med flagga i present. Fästet fixades igår när de var och fikade med oss :)

 

 



Sist men inte minst blev jubilaren hämtad i juste bil och körd till festen där ännu fler gäster väntade! Härligt med vänner som fixar och trixar för att det ska bli en härlig dag/ kväll!



Imorgon far vi vidare på vår tripp. M åker på jobb, jag och barnen ska träffa fina vänner som vi längtat efter! Hoppas på fortsatt sol och härligt vårväder!!

Kram o sov gott!!

 

 

 


RSS 2.0