Ännu mera ledigt och ännu mera sol :)

Idag skulle barnen och jag ta en sväng på stan innan lunch. Det behövdes allt möjligt från solskyddskräm, byxor, kepsar, benskydd till foppisar. Dessutom behövde vi shoppa lite på Ica och Rusta. Innan vi kom igång med shoppingen slängdes återvinningen och A passerade frisören. Naturligtvis slutade det hela med att vi inte hann allt vi skulle göra, lunch intogs till barnens glädje på Thimons o Rusta får vänta till nästa gång tid finnes.
 
Väl hemma fick vi besök av fina J och barnen. Här har studsats, cyklats och grävts i sandlådan hela eftermiddagen.
 
Middag och sedan ett rejält bad för sandtrollen! Vid läggdags kommer dagens bästa kommentar från A
- Mamma, det har varit en jobbig dag idag. Vet du vad jag tyckte var jobbigast?
- Nej.
- Att vara i affären, jag tycker inte om affärer med kläder i..
( inte brås han på sin mor iaf..)
 
Under tiden vi var på stan så lämnade vår lilla, bensinsnåla pendlarbil ( Hondai I10) garaget och växte till sig och blev en fyrhjulsdriven jeep, med stora däck, hög markfrigång och bedömt inte speciellt bensinsnål motor..
Enligt min käre make en väldigt praktisk bil.. Åtminstone för den i familjen med stort jakt och fiske intresse :)
Så kan det gå :))
 
Kram på er!

Underbara Söndag:)

Vissa dagar är bara så sköna! Det är den 27 april, Lilltrollet sitter barfota i sandlådan med solhatten på. De två större herrarna åker gräsklippare. Jag städar altanen i sommarklänning. 
Började dagen med en joggingtur i skogen och fyllde näsan med dofterna av vår.
Som krona på verket kommer snart bästa familjen W hit och grillar med oss.
Det kallar jag nice söndag! Att jag är ledig imorgon och därmed kan ta ett glas rosé i kvällssolen kommer heller inte göra denna dagen sämre😍


Hoppas alla ni andra oxå passar på att njuta av livet💖


Nytt hus :))

Varit lite tyst härinne denna veckan.. Vi har haft lite att stå i. Förutom det vanliga med massa jobb, förskola och lilltrollet som inte vill sova så har vi fått fönstren bytta i huset. Vilken grym skillnad det blivit. 100 gånger ljusare, svalare i köket ( som innan blivit rejält uppvärmt av den inglasade altanen) och tystare! Minuset är att vi ägnat hela kvällarna åt att städa, städa och städa. Alla nyser byggdamm och mår lite halvtaskigt.. Vilket förhoppningsvis löser sig imorgon när huset ska bli storstädat från topp till tå :))
Ser verkligen fram emot att komma hem från jobbet imorgon! Lite synd att jag ska jobba hela lördagen och inte får vara hemma och njuta av att allt är rent och fint.. 
 
Före.
 
Efter.
 
Så häftigt! Det är ett helt annat ljus i varje rum! 
 
Sovgott alla fina!

Banan och chokladcupcakes till påsk.

 
Bakar cupcakes trots att det är fastedag...
Vad gör man inte för att mannen ska bli poppis på jobbet :)) 
 
 
Även idag blev det små fågelbon, denna gång med ägg och marsipankycklingar i.
 
Banancupcakes från ett kreativt liv
http://www.ettkreativtliv.se/2013/03/ett-recept-pa-riktigt-saftiga.html
 
Jag blandade även i 150 gram hackad mörk choklad.
 
Frostingen hittade jag på Pampas Delis blogg.
www.pampasdeli.se/blog/archives/283
 
 
 
Sovgott vänner!
 

Effektiv ledig dag :)

Oj, vad jag saknat de här lediga måndagarna med barnen. Sista tiden har jag bara varit ensam med barnen när jag vabbat, men idag var det en planerad ledig dag och friska barn! Vi kom upp tidigt och var på rull vid niotiden. Förmiddagen tillbringades i Kringelen i härligt solsken. Vi blev bjudna på lunch och sedan blev det rabarberpaj och glass ute i den underbara aprilsolen! 
 
 
Som planerat somnade båda trollen på vägen tillbaka och jag hann in på Jem&fix för några snabba köp, bland annat fick jag med lite påskliljor som fick samsas med fjolårets murgröna vid ytterdörren.
 
 
Blir nog årets enda påskpynt då insidan av huset är på god väg att bli byggarbetsplats för ett tag..
 
Det var lika skönt ute i solen härhemma så vi planterade påskliljorna, lekte lite i sandlådan och åt mellis ute innan vi gick in och bakade. Nytt muffinsrecept stog på schemat och de blev väl sådär.. 
 
Lite skumma höns till G1 :)
 
Här skulle det kommit en bild på de ännu skummare kyclingmuffinsarna jag gjorde till pedagogerna på barnens förskola, men av någon anledning vägrar just den bilden att lägga sig i bildströmen, så jag kommer inte åt den :(
 
Hela dagen har jag haft en plan att jag så fort barnen somnat skulle ner i källaren och köra ett pass på crosstrainern som stått stilla otroligt länge! Dock valde lilltroll att inte somna föraren 21 idag igen.. Då var min energi slut så träna får bli en annan dag. Tycker nog vi varit rätt effektiva idag ändå. 
 
Sovgott alla fina!
 

Barbietårta

Äntligen lite tårtbak igen. Inte helt lätt att klämma in denna något tidskrävande hobby när jag knappt varit på hemmaplan i veckorna sen i februari. Nu är nog värsta resperioden över för denna gången, dock skall det fixas endel med huset framöver så jag får passa på att baka lite :)
 
Idag hade Klara sitt femårskalas. En brunhårig barbietårta med vit och rosa klänning önskade hon sig! 
 
 
Ljusa bottnar fylld med jordgubbssylt, jordgubbsmousse, glasskräm, spritsad med vaniljmarängsmörkräm. Blommorna är gjorda av flowerpaste och strösselpärlor.
 
 
Är för en gångs skull riktigt nöjd med mitt verk :) 
Lyckades för första gången göra volangerna på "rätt" håll och färgen flyter fint från mörkrosa till vit. Blomsterfallet kan jag absolut slipa på, men jag tycker hon blev fin.
 
 
 På bilderna har hon inte fått håret fixat ännu ;)
 

Typisk Annashopping...

Med två och en halv timme till förfogande gick jag ut på stan med inriktningen att komma tillbaka med ett par vårskor. 
 
 
I påsarna finns löpartights, sommarkläningar och några baktillbehör..
Får helt enkelt gå barfota i vår, eller hoppas på ytterligare tid till shopping på torsdagkväll :))

Lite av varje..

Förra veckan var det min tur att arbeta på hemmaplan. Efter att ha varit på resande fot större delen av mars månad så fick jag och barnen klara oss själva medan M tog igen förlorad restid och var borta hela veckan.
Jag hade ledig mysmåndag med barnen, tisdagen innebar studiebesök av en bunt studievägledare från länets skolor, onsdagen bjöd på kontorsarbete, fys och härligt lunchsällskap.
Både torsdagen och fredagen var fullt intecknade med massor som behövde göras då jag denna vecka arbetar på annan ort igen.
Som vanligt går inget enligt plan och torsdagen spenderades hemma med barnen och misstänkt magsjuka.. Som visserligen visade sig vara falsk alarm men innebar att även fredagens arbete påverkades. Men oj vad skönt att det inte blev något av det hela, hade varit sådär kul att lämna en magsjuk familj hemma och åka på jobbresa redan på söndagskvällen.
 
I helgen har det mysts på stan, byts däck, städats, lekt i solig sandlåda och sparkats boll.
 
Blivande fotbollsproffs...
 
Jag förberedde en tårta inför kommande helg och resterna av baket fick bli gofika :)
 
Alltid trist att behöva åka redan på söndagskvällen, men det gick bra att köra till Skåne och nu har jag ett rymligt rum med burspråk och tjocktv som mitt krypin denna vecka :))
 
Ta hand om er!
Kram!

RSS 2.0