Härlig septembersol och traktortårta!

Hösten börjar komma, kalla mornar med hög luft samtidigt som solen faktiskt värmer lite på eftermiddagen :)
Lördagen tillbringades på Skogsvallen, fotbollsskola avslutning. M hjälpte till att coacha laget, jag och Mel kokade korv..
A spelade såklart :)
 
Efter det fick jag några timmar själv på stan. Jag hade ett stort behov av bland annat byxor. Det mesta i garderoben hänger lite löst :)
Kom hem med några rejäla kassar och något fattigare.. Lyckades dock utnyttja typ alla rabatterbjudanden och kuponger jag samlat på mig. Dessutom hade Kapphal 25% på alla byxor och underkläder? Passade ju perfekt :))
 
Efter middagen prioriterade jag lite lördagsmys med mina fina killar, vi såg på Pippi och myste i soffan. Detta gjorde att kvällens tårtprojekt kom igång lite sent och blev som vanligt nattarbete.
Skulle ju "bara" bygga en traktor, hade en bra bild att gå efter och det såg ju så lätt ut.. Jag är bra på att lura mig själv. Det tog tid och var lite klurigt att få till. Den vart ok, tillslut och småkillarna på kalaset hade varit nöjda!
 
Ljusa bottnar med jordgubbssylt, glasskräm och chokladbollsfyllning. Spacklad med vaniljsmörkräm, täckt och dekorerad med marsipan.
 
Lite snett och vindt..
 
Söndagen bjöd på sol den oxå. M var på jaktmarken o fixade torn och sköt årsprov inför jakten. A lämnades på kalas med hjälp av bästa T så att jag och Mel hann med Miniplask. Eftermiddagen fick bli ett lekpass i Stadsparken i det härliga vädret. Film, träning och köttfärslimpa till middag :)
 
 
Måndagen började med ett härligt besked på vågen och mys med min lilla kille innan vi ska hämta A efter skolan!
Kram och ha en fin vecka!

Mera tårtor...

 
Just nu är Nilssonfamiljen inne i en stimmig period där mamman och pappan går omlott över tiden. Är ju inget ovanligt här hemma men ibland blir det lite väl intensivt.. Just idag firar M och jag 12 år tillsammans och imorgon är det M:s födelsedag. Hade varit mysigt att fira tillsammans men det får vi ta till helgen.. Idag är det studiedag och skola/förskola håller stängt. Barnen och jag ska ha mysdag och dejt med fina vänner stod på programmet. Tyvärr får vi avboka då det är lite krassligt, vi får ta en riktigt mysig vilodag istället och hoppas att alla är pigga inför resten av veckan.
 
Under förra veckan och helgen producerades två tårtor, den ena var utseendemässigt riktigt bra och den andra var enligt utsago fantastiskt god :))
 
Först ut var en Häxtårta till Maja som skulle ha häxkalas!
Ljusa bottnar fylld med blåbärskompott, glasskräm och lemoncurdgrädde. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med svart marsipan och röd sockerpasta.
 
Tyvärr blev det kanske lite mycket "vuxensmak" på den men födelsedagsbarnet var mer än nöjd med utseendet :)
 
Helgens tårta var en födelsedagspresent som jag gav bort för ett år sedan.. På tiden att den blev bakad :))
Hade en inspirationsbild i mitt huvud om hur den skulle bli, nådde absolut inte dit av olika anledningar men Smakmässigt så var den i absoluta toppskicket! Kul!!
Liten tvåvåningstårta där botten är 15 cm och den övre delen 12cm. Detta gjorde att den blev lite instabil framförallt eftersom den inte är täckt med smörkräm eller någon form av marsipan/fondant.
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, citronmousse, täckt med marängfrosting och rinnande Skittles.
Den söta marängen balanserade upp de syrliga fyllningarna på ett bra sätt!
Men nästa gång jag ska "hälla" något över tårta bör den vara täckt med marsipan el smörkräm så man kan få det att fastna, nu gled godiset ner för tårtan helt utan hjälp...
 
 
Helgen innebar dessutom lördagsjobb tillsammans med den här snygga bruttan!
Nöjda och glada efter en bra Regementets dag!
 
Kram på er!

RSS 2.0