Facebook tårta

Jobbets Facebook sida passerade 2000 följare för ett tag sedan. Så då beställdes det snabbt en liten tårta!!

Ljusa bottnar, fylld med chokladganasch och en skogsbärsmousse smaksatt med Rom och vit choklad. 

Hade ingen vit marsipan hemma så jag testade att göra en melerad tårta för första gången.


Mörk mobilbild..



Gott gotti gott :)


Livstecken och pannkaksmuffins :)

Hej hej hallå, vi lever och mår bra.. Lite fullt upp bara. Varva vanligt jobb med kurs i Stockholm och en familj att ta hand om på det :) Därav lite stiltje i tårtbakandet! Välbehövligt med bakpaus ibland så att inspiration och lust återvänder!
 
Härlig familjehelg har vi haft med ett sedan länge planerat och efterlängtat besök av mormor och morfar. Under gårdagen hade vi stor sängflyttarövning. Ärvda sängar flyttades från garaget till vårt sovrum, våra sängar ner till gästrummet och sängen i gästrummet in till Mel som börjar bli väl stor i spjälsängen. Nya lysrör monterades upp i garaget och jag fyndade ett par skridskor i en för mig ny secondhand butik i stan!! 
 
Lördagen avslutades med gomiddag :) Älgstek på innanlår som fick gå i ugnen på låg temperatur upp till 65 grader. Sedan vila ordentligt i folie, vart helt perfekt och köttet smälte i munnen tillsammans med potatishalvor och kantarellsås :))
Till efterrätt hade jag gjort en frusen lime och jordgubbscheesecake som toppades med citronmarinerade färska jordgubbar. Nästan lite sommarfeeling, gott blev det!
 
På förmiddagen idag var det simhallen som gällde för barnen. Jag sprang dit med Mel i vagnen och när han o M körde Miniplask så gick jag o A hem efter hans lektion. Gött med ordentligt med luft! Även mor och far tog en långpromenad!
 
Orkade inte steka en million pannkakor till alla hungriga utan gick på ett tips jag fick i veckan. Pannkaksmuffins! Googlade pannkaksmuffins, slängde ihop smeten och gräddade i muffinsplåt. De gick hem hos både stor och liten. Riktigt smidigt. 
Jag gjorde efter detta recept:
http://blogg.loppi.se/tolvbarnsmamman/2014/10/12/recept-pannkaksmuffins/
 
Då vi var många och hungriga så kompletterade jag med en sats vanliga pannkakor och plättar samt lite rester :)
 
Vi hann såklart med en Farsdags fika på eftermiddagen oxå, blev dock ingen tårta då vi behövde äta upp resterna av cheesecaken som var lika god idag!
 
Från att varit full fart hela helgen blev det plötsligt väldigt tyst. Mor och far återvände hem, Tack för all hjälp! Ni är guld värda! M rullade mot huvudstaden redan ikväll för att hinna med tidigt morgonmöte imorgon. Barnen sover och jag borde packa då vi kör en "hi five" i dörren i veckan.. M kommer tillbaka och jag sticker iväg på ytterligare ett par dagars kurs.
Sedan blir det efterlängtad långhelg för mig och barnen :)) Skönt!!
 
Önskar er en bra vecka, snart får vi tända upp alla fina ljus inne och ute! Längtar efter det i novembermörkret. Har fuskat lite och satt ut några ljusslingor här och var :))
 
Sov gott!!
 
Stor kille i liten säng..
 
..Liten kille i stor säng :)
Sover gott gör han i båda!!

RSS 2.0