Vab, bak och VM-guld

Denna veckan blev inte riktigt som den var tänkt.. Mels tur att ha feber och hosta :( Så här har det spelats spel av olika sorter, tittats på film, bakats en hel del och såklart sett Kalla ta VM-guld :))
 
Ikväll hade jag en sedan länge inplanerad träff med tjejerna och som tur var så mådde Mel mycket bättre idag så det gick att genomföra. (M är på resande fot..)
 
Har varit sugen på att testa och baka en nutellastjärna ett tag och idag fanns tiden till detta. Tyvärr lyckades jag missa att ta kort på den efter gräddningen.. Men den blev fin! Dock måste jag säga att den blev rätt trist i smaken. Jag hade gått kunnat smaksätta själva degen lite och borde haft i mycket mer nutella :))
 
Ogräddad Nutellastjärna :)
 
Recept finns här:
http://www.femme.se/bambi/2014/04/01/nutella-stjarnbrod-2/
 
En tårta till en kollega som skall prova nytt jobb hann jag med att leverera idag oxå. Den är verkligen inte perfekt men jag hoppas den ska falla kollegorna i smaken imorgon.
 
Ljusa bottnar, päronmousse, after eight fluff, spacklad med grädde och täckt med marsipan!
 
Sovgott!

Kalasdax igen :)

I helgen var det dax för lillemans tredje och sista treårskalas :) Vi tog en sväng till Lkpg och firade ihop med lillkusinen som snart fyller ett år. Mel hade bestämt att Stina skulle få en rosa och lila uggletårta, dessutom hade lillkusinens storebror önskat Bolibompabakelser (som blev en tårta).
Vi skulle åka tidigt och Mel ville somna med sin mamma på kvällen innan.. Lika med nattarbete :)
 
Uggletårtan bestod av ljusa bottnar med jordgubbsmousse och citronmousse, spacklad med smörkräm och dekorerad med marsipan. Inspiration från google :)
 
Bolibompagdraken är ingen vacker syn på nära håll.. Klockan var väl mycket redan när jag började med den, och sockerpastan är lappad och lagad.. I efterhand skulle jag såklart färgat frosting grön och bara gjort de gula partierna i sockerpasta.. Men det är lätt att vara efterklok, får komma ihåg det till nästa gång :)
 
Draken består av chokladbottnar, bananmousse och dumlefluff, spacklad med smörkräm och dekorerad med sockerpasta.
 
 Båda blev om jag får säga det själv, mycket goda!!
 
Sovgott alla fina :)

Tjejiga tårtor!

Som pojkmamma blir det ju ganska många tårtor med dekorationer som Blixten, spindelmannen och diverse traktorer, men idag fick jag äran att baka till en liten tjej som fyller fem år! Hon önskade sig en rosa docktårta. Det är lika roligt varje gång att gå loss med blommor, fjärilar och pärlor :) 
 
Den här lilla damen består av ljusa bottnar, hallonsylt, hallonmousse, vitchokladmousse, hackad vit choklad, spritsad med marängsmörkräm och dekorationer i flowerpaste. Kläningslivet är gjort av marsipan.
 
Då Ottilia skulle ha ett ganska stort kalas så gjorde jag ytterligare en tårta med lite enklare dekorationer.
Samma innehåll och smak som docktårtan men denna är täckt med marsipan.
 
Förutom tårtfix har dagen innehållit en mycket lyckad tjejmiddag med fyra härliga vänner. Det är nu diskat och klart och jag har krupit ner bredvid en liten A som är varmare än en kamin. Resten av helgen blir det återhämtning och vård av förskylning på mig och feber på A.
 
Ha en fin helg alla!

Finaste treåringen :)

Idag fyller finaste lilltrollet tre år! Han var så trött så trött efter helgens kalas så det var knappt han ville vakna trots skönsång och paket :)
 
Storebror hade slagit in en av sina tidigare favoritleksaker som han tröttnat på och då kom det ett stort leende på en riktigt glad lillebror!
 
Jag försökte få en bild på födelsedagskillen i sin nya tröja innan vi åkte till förskolan, men han var inte så sugen på att medverka :)
 
Trött kille efter tre dagars firande, skönt att mysa ner sig i nya tigerrocken och köra lite iPad med brorsan :)
 
Äntligen ser trädgården ut som den ska så här års! Det är otroligt vackert och jag hoppas det får vara så här ett tag nu :)
 
Kram på er!

Treårskalas gånger två

Imorgon måndag, fyller vårat fina lilltroll tre år! Säger som alla andra, var tar tiden vägen??
Vi passade på att kalasa ordentligt i helgen då det är vanlig jobbdag i morgon.
I lördags hade han sitt första riktiga barnkalas. Naturligtvis har vi pratat om vilken tårta han skulle vilja ha och han har varit väldigt tydlig med att det skulle vara Pippi på den och päronsmak i den. Jag påbörjade skapandet av själva Pippi redan förra helgen och sedan blev det nattarbete fredag/lördag :)
 
Ljusa bottnar, fylld med päronmousse och aftereight fluff, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i marsipan och sockerpasta.
Svårt att få en rak och fin tårta när man spacklar med grädde.. Den blev liksom bullig, men det var gott och saftigt att slippa smörkrämen!
Mel var mer än nöjd, kompisarna tyckte den var fin och alla vuxna gäster tyckte den var god :) Kidsen åt som vanligt mest marsipan :)
Hela kalaset blev lyckat, glada barn, mycket lek och skattjakt efter Pippis piratskatt :)
Samtidigt var A på eget kalas hos bästisen och när vi kom tillbaka hem hade mormor och morfar kommit.
 
Kvällen ägnades åt sängflyttning då våra nya sängar anlänt i veckan. Sedan blev det gomiddag och lite tårtfix inför söndagens kalas :)
 
Idag firade vi med mormor, morfar och fam W. Till tårta två var det beställt traktorer. Jag insåg tidigt att jag inte skulle ha varken tid eller ork att fixa ytterligare en tårta av samma klass som Pippitårtan utan det fick bli en enklare variant med plastleksaker på. Poppis det med, för dem går det att behålla och leka med :)
Tackar Karin för inspirationsbilden du skickade för länge sedan!
 
Devil's food cake.
Jorden är krossade oreokex. Tyvärr blev den inte alls så saftig och god som jag önskat men det är en otroligt mäktig chokladtårta, så det finns gott om rester till kollegorna imorgon!
 
Dax att ta igen lite sömn då vi ska upp och gratta treåringen imorgon och sedan dra igång veckan :)
 
Kram och sovgott!
 

RSS 2.0