Treårskalas gånger två

Imorgon måndag, fyller vårat fina lilltroll tre år! Säger som alla andra, var tar tiden vägen??
Vi passade på att kalasa ordentligt i helgen då det är vanlig jobbdag i morgon.
I lördags hade han sitt första riktiga barnkalas. Naturligtvis har vi pratat om vilken tårta han skulle vilja ha och han har varit väldigt tydlig med att det skulle vara Pippi på den och päronsmak i den. Jag påbörjade skapandet av själva Pippi redan förra helgen och sedan blev det nattarbete fredag/lördag :)
 
Ljusa bottnar, fylld med päronmousse och aftereight fluff, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i marsipan och sockerpasta.
Svårt att få en rak och fin tårta när man spacklar med grädde.. Den blev liksom bullig, men det var gott och saftigt att slippa smörkrämen!
Mel var mer än nöjd, kompisarna tyckte den var fin och alla vuxna gäster tyckte den var god :) Kidsen åt som vanligt mest marsipan :)
Hela kalaset blev lyckat, glada barn, mycket lek och skattjakt efter Pippis piratskatt :)
Samtidigt var A på eget kalas hos bästisen och när vi kom tillbaka hem hade mormor och morfar kommit.
 
Kvällen ägnades åt sängflyttning då våra nya sängar anlänt i veckan. Sedan blev det gomiddag och lite tårtfix inför söndagens kalas :)
 
Idag firade vi med mormor, morfar och fam W. Till tårta två var det beställt traktorer. Jag insåg tidigt att jag inte skulle ha varken tid eller ork att fixa ytterligare en tårta av samma klass som Pippitårtan utan det fick bli en enklare variant med plastleksaker på. Poppis det med, för dem går det att behålla och leka med :)
Tackar Karin för inspirationsbilden du skickade för länge sedan!
 
Devil's food cake.
Jorden är krossade oreokex. Tyvärr blev den inte alls så saftig och god som jag önskat men det är en otroligt mäktig chokladtårta, så det finns gott om rester till kollegorna imorgon!
 
Dax att ta igen lite sömn då vi ska upp och gratta treåringen imorgon och sedan dra igång veckan :)
 
Kram och sovgott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0