Effektiv söndag :)

Sjunker ner i soffan och känner mig sjukt nöjd med dagen! Vi studsade upp och kom iväg till simhallen, båda barnen har simlek på söndagar. Efteråt for M iväg mot jaktmarken, inskjutning och tornkoll inför jakten. Jag och barnen stekte blåa pannkakor. Sen fick bilen sig en ordentlig omgång av dammsugaren och invändig avtorkning och en sväng genom biltvätten. Solen sken och barnen omväxlande sprang runt, lekte och hjälpte till att torka bilen... 
Inne igen, fick huset sig en ännu mer välbehövlig städning! Så skönt när det äntligen är gjort. Tvätten är tvättad, hängd, den torra vikt och inlagd. Torsk i dillsås till middag och nu sover småtrollen gott och jag ska snart göra detsamma :)
Kram på er!

John Deere tårta!

Coolaste killarna S fyller år dagarna efter varandra och idag firas det med traktortårta :)
 
Skapandeprocessen började i helgen och jag kan inte hjälpa det men när en tårtbotten kommer ut ur ugnen och ser ut så här, känner jag lycka!
Visst är den fin :)
 
Fylld med chokladbollsfyllning, hallonsylt och hallonmousse.
 
Täckt med marsipan.
 
Traktorn är i rice krispies treat, täckt med marsipan.
 
Efter att ha bakat hela veckan blev det mycket rester över.. Eftersom jag hatar att slänga det som blir över fick de cupcakes på jobbet igår igen och mina älskade småtroll fick en egen liten tårta att smaska på efter middagen igår.
 
 
Nu har jag tagit helg! Efter att ha läst och nattat barnen fick det bli Hela Sverige bakar och Dallas i tv-soffan!!
Imorgon tar vi en sista tur till Pippi om inte regnet öser ner!
 
Nu sova lite!
Puss o Kram

Bakvecka :)

I måndags var jag ledig och vi fick besök x två. Finaste J&S kom till lunch. När S fyllde år i somras så var vi på semester och hon kunde inte få någon egen tårta och J skickar då och då en bild på rosa tårtor som hon tycker är fina. Så det fick såklart bli en rosa tårta :) Har länge velat prova att göra en tårta som skiftar från mörkare till ljusare färg. När man gör bottnarna i olika nyanser från mörkt till ljusare kallas det ombre, det har jag gjort förut men nu ville jag att utsidan skulle gå i ombre. Själva tekniken är igentligen lätt, det svåra är att få tillräckligt stor skillnad i färgerna så att skiftningarna syns. Det ser ut som det är stor skillnad i färg när frostingen ligger i bunkarna men när den väl kommer på tårtan så blir det lätt lite diffust :)
 
Rosa, blommor, fjäril och pärlor. Det är härligt att bara få ösa på ibland :)
 
One bowl chocolate cake med hallonmousse och whipped creamcheesefrosting.
Det är en liten 15 cm tårta och jag hade nästan kunna äta upp den själv :))
 
Senare på eftermiddagen kom bästa T med sina killar och hjälpte oss att äta upp resterna. Får jag säga det själv så var den riktigt riktigt god! 
Det är nog denna formen av bakning som jag gillar absolut bäst. Inga krav eller förväntningar och rena goda smaker!
 
På tisdagen hade vi arbetsplatsträff och då bjöd jag på de goda banan och dajm cupcakesen med kolagrädde. Samma sort som jag bakade förra veckan. Väldigt uppskattade. 
Parallellt med detta har det bakats traktortårta i veckan men den förtjänar ett eget inlägg!
 
Kram!

Planering 2

Igår ägnade jag kvällen åt tårtplanering, idag semesterplanering :)
Jag har en bra plan för våren 15!! Nu ska den bara förfinas och sjösättas.. Önska mig lycka till :)
För övrigt har jag vunnit med 2-0 ikväll, båda trollen sov i egna sängar 2000! 
Nu måste jag fortsätta planera :))
Kram

Planering

Efter två kvällars planerande och tårtbildstittande ser jag nu äntligen mina kommande två tårtor framför mig :) Nu ska de bara bakas och färdigställas oxå :))
 
Nice!
 
Sov gott alla fina!

Skogslek och minicupisar!

Igår gick Sverige till val och många av oss mår lite illa idag :(
En stark Alliansregering som tagit Sverige igenom den ekonomiska krisen på ett bra sätt har bytts mot en rödgrönröra med en helt orutinerad ledare. Svergies kommande Statsminister har aldrig haft en ministerpost eller varit statsråd. 
Om inte detta var nog så har dessutom ca en miljon svenskar röstat på ett invandrarfientligt parti. Här i min lilla stad har de fått 20%.. Ja, det finns anledningar att oroa sig för framtiden. Säger absolut inte att allt var guld och gröna skogar innan, men det fanns en grund att jobba ifrån och en regering som tog ansvar för landets ekonomi. 
 
I vilket fall som helst så har jag varit hemma med mina småtroll idag. Då förskolan hade studiedag så var det dessutom flera vänner som var lediga. Eftermiddagen tillbringades i Lövhult tillsammans med fem andra mammor och våra tolv barn :))
Helt underbart väder, lek i skog och lekpark, fika och massor av mys! Sånt gillas mycket!
 
Har haft ett recept liggande ett tag och tyckte det var tid att prova det. Gjorde en omgång minicupcakes och tog med. Ett recept som kommer sparas och användas fler gånger! Enkelt var det oxå!
 
Ni hittar det här:
http://madame-edith.blogspot.se/2014/09/bananmuffins-med-daim-och-kolagradde.html?m=1
 
 
På kvällskvisten har vi även firat pappan i huset som har födelsedag idag :)
 
Kram och sov gott!

Höstens inträde..

Hux flux blev det höst på Karlslund!
Igår pausade jag en stund i solstolen med en bok, men idag har det varit höst i luften! Studsmattan har åkt in i förrådet och björklöven ligger i drivor. 
 
 
Varje år vid den här tiden börjar jag fundera på om inte vår tomt hade klarat sig mycket bättre utan den "7 mil" långa granhäcken som så här års måste klippas på in, ut och uppsidan. Nu är det ju inte jag som klipper den men någon måste ju kratta upp allt ***granris.. Arbetet med att klippa påbörjades idag så nu har jag väl som vanligt sådär en månads granriskrattning framför mig... "Kul"
 
 
Skönt med en ledig dag i trädgården, det har cyklats, rensats rabatter, klippt ner förväxta buskar, klippts gräs och som sagt påbörjat häcktrimningen.
 
Lite Icashopping, tacos och ett glas rött på det så mår lilltroll och jag ganska bra i soffan. Storebror fick följa med Pappi på HV71:s hemmapremiär. Får väl se hur länge lördagsgodiset håller honom vaken :)
 
Kram kram!
 
 

Hemma igen :)

Jobbat på annan ort denna veckan. Vilket gick helt ok, ganska skönt med ett avbrott i vardagen och alltid lärorikt med nya uppgifter.
Det absolut bästa med en sådan vecka är såklart att komma hem igen! Två godingar som inte ville sluta kramas! Dessutom sol och värme och ett par lediga timmar extra då jag kom iväg från jobb vid 14!
En av godingarna! Mellisbanan på altanen :) Så Härligt att komma hem till!
 
Efter partiledardebatt två kvällar irad börjar det klarna inför valet. Vilket är bra med tanke på att det är på söndag:)
Nu lite Hela Sverige bakar innan sovdags, hoppas finvädret håller i sig i helgen, då det börjar bli dags för trädgårdsfix..
Sovgott alla fina!
 

Cupcakes till 7 års kalas!

Fick i uppdrag att baka cupcakes till Idas 7 års kalas. Så roligt!! Dock blev jag lite ledsen på mig själv när jag lyckades få i lite för mycket essens i bubbelgumsfrostingen :(
Fina :)
 
 
Grattis Ida!
 

Snabb rapport från vardagen..

Full rulle hemma och på jobbet... Hade besök av kära mor under helgen vilket resulterade i att vi hann med en del hemmafix :)
Bland annat bakades det underbara vaniljbullar och goda dumlekakor. 
I söndags blev det ett joggingpass, igår cirkelträning och en promenad upp på Skurugata. Kan säga att mina ben protesterar lite idag.. Bådar gott inför torsdagens garnisonsmästerskap i orientering..
 
Ledig med småtrollen imorgon och M på resande fot några dagar. Hoppas finvädret håller i sig till imorgon! Ska fixa lite cupcakes till en blivande sjuåring på fredag :) Hoppas jag kommer ihåg att ta en bild på dem och att de blir   bra såklart :)
 
Kram
 
 

RSS 2.0