Langos

När jag på någon marknad eller festival känner lukten av Langos kan jag oftast inte låta bli att äta en, oavsett hur lång kö det är eller att jag igentligen redan är mätt. Det är så otroligt gott!!
 
För ett tag sedan hittade jag ett Langosrecept att göra hemma!!
Jag har lurat på det ett tag och velat testa, men när.. Kanske inte direkt någon supernyttig middag att ge barnen..
 
Igår var det dax! Finaste T och hennes småtroll kom på lördagsmiddag. (Vi har båda våra stora troll under en gran i skogen denna helg :)
Tanken var att vi skulle äta fiskgratäng, men det kändes inte riktigt lördagslyxigt.. Så det fick bli en liten fisk och räkbuffe :)
 
Langos med tillbehören handskalade räkor, aioli, rödlök, rom, citron. 
Så goda!!
Barnen satte glatt i sig brödet utan tillbehör.
 
Det blev även två sorters fiskgratäng, potatis och goda grönsaker.
 
Avslutade med en Maltesercheescake (recept finns på Jennys matblogg) som stog kvar i frysen efter förra tjejkvällen.
 
Alla blev mätta och glada och jag somnade först med barnen vid 2030, sedan borstade jag tänderna och somnade om vid 22 :)
 
Langosarna var superenkla att göra och tog ingen tid att fritera. Jag ska ärligt säga att jag aldrig vågat fritera något hemma förut men detta blir fler gånger!
 
Receptet hittade jag här: http://cookiesandsweets.se/2014/april/langos-en-doft-av-barndomen-i-mitt-eget-kok-2.html
 
Önskar er en härlig söndag! Här blir det ett besök på Emåns Ekomuseum, hoppas på lite sol idag :)
Kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0