Fluffig Frusen Polkagrispaj!

Detta är en av mina riktiga favoriter! Eftersom nästan det enda godis min älskade man äter är After Eight och polkagrisar så är det roligt att göra denna paj då den uppskattas även av honom.
 
 
 
 
Receptet kommer från Systrarna Eisenmans "Vinterns söta"
 
Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
 
5 dl vispgrädde
1 burk marsmallowfluff ( finns i bakhyllan på Ica)
några droppar pepparmyntsolja(pepparmintsarom finns på Ica)
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
 
Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
 
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen. 
Vispa grädden, blanda försiktigt med marschmallowfluffen och några droppar pepparmyntsolja efter smak.
Lägg ca en tredjedel av krämen i en annan bunke.
Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner dem i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ut frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar färg. Klicka ut den röda krämen över den vita och gör virvelmönster med en kniv.
Ställ i frysen i minst 5 timmar. Dekorera med polkagrisar.
 
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och rör tills allt smält. Låt småsjuda i ca 10 min tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.
 
 
 
 Polkagrispajen är väldigt god, superenkel att göra och chokladsåsen är pricken över i:et. Skulle det bli sås över så är det bara att spara, värma på och äta till glass :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0