Hemgjord glass!!

Till veckans gäster gjorde jag två sorters glass! Har hittat recept på olika ställen men grunden är lika. Superenkla recept med få ingredienser och snabbt tillvägagångssätt. Dessutom blir glassen underbart krämig, inte det minsta isig och den smälter inte till vätska utan mjuknar bara! Smaken i båda sorterna jag gjorde var jättegod och jag misstänker att man kan variera smakerna i det oändliga! Sista stora pluset är att det inte behövs någon glassmaskin!! Låt bara glassen stå i frysen tills det stelnat, tillexempel över natten!

Hasselnötsglass

Receptet är hämtat hos Jessica, Bakspecialisten
http://jexxicaa.blogg.se/2012/july/

Ca 8-10p

5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk ( finns i bakhyllan i mataffären)
1 dl Hasselnötskräm
1 dl chokladknappar
1 dl minimarschmallows

Blanda mjölk och nötkräm till en jämn smet.
Vispa grädden fast, tills det bildas toppar.
Blanda och tillsätt choklad och marsmallows .
Ställ i frysen i minst 6 timmar.
Ringla över lite chokladsås vid servering.

 

 



Salt karamell glass

Receptet är hämtat hos Louise
http://www.louisespis.com/2013/07/salted-caramel-ice-cream-salt-karamell.html

5-6 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk( står bredvid den kondenserade i bakhyllan)
ca 1 msk maldon salt (jag hade vanligt flingsalt)
(om man vill vanilj och kolasås)



Häll grädden och den kondenserade mjölken i en stor skål. Krossa saltet lite och tillsätt även det.
Vispa grädden, mjölken och saltet tills smeten tjocknar och börjar få lite styvare toppar.
Häll smeten i en form, täck med plastfolie och frys tills glassmeten stelnat, ca 4-6 timmar.
Ta ut och låt glassen mjukna några minuter innan den serveras.



Jag hade bara 5 dl grädde när jag gjorde glassen och den blev precis lagom salt. Innan jag frös den ripplade jag i helt vanlig O'Hoj kolasås. Det söta vägde av mot det salta fantastiskt bra. ( hade varken tid el ork att gör egen kolasås denna gång men det kan man ju såklart oxå göra!)

 


På Louises blogg finns även ett recept på en vaniljglass av samma typ som de här två. Den har jag fortfarande inte provat men jag kan tänka mig att det är ett superrecept att ha som grund och sen smaksätta hur man vill!!

http://www.louisespis.com/2013/07/easy-condensed-milk-vanilla-ice-cream.html

Prova!! Så gott att du inte behöver köpa glass mer! Recepten tar 5 min och 6 timmars frysning :))

 

Tyvärr glömde jag ta bilder på glassen innan vi åt första gången..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0