Tårtarkiv 2012, Dop

Det var i samband med att jag planerade Melvins dop som själva cupcakes och tårtbakandet tog riktig fart. Läste bloggar och letade recept och det största problemet var att hålla nere antalet bakverk då dopgästerna endast var 16 tycken och inte kunde äta hur mycket som helst. Dessutom är ju cupakes godas så färska som möjligt och jag var ju tvungen att hinna göra allt med barnen runt benen. Denna gång bakade jag cupcakesen dagen innan men frostade dem samma morgon. Samma med tårtorna.
Doplunchen med efterföljande kakbuffé bestod av smörgåstårta, dessa lyckades jag inte ens få en bild på men de var mammas gamla hedliga recept och som vanligt jättegoda. Vi firade även Albins 3 årsdag när hela familjen ändå samlades i maj. Så jag tyckte att det passade med två tårtor :)
Gick efter principen 7 sorters kakor.. Sen att det normalt sett är typ 1 tårta, 1 mjuk kaka och resten småkakor bortsåg jag helt ifrån :)
 
Kakbuffén
 
Saftiga Vaniljcupcakes (www.sockerrus.se) med Gelehallonfluff (recept kommer längst ner)
 
Saftiga Vaniljcupcakes med hallon och marsmallowfluff
Anzackakor (www.matklubben.se) med pepparkakschoklad
Strassburgare (www.recepten.se)
Chokladmuffins med jordgubbar (www.kokaihop.se) med Hihattopping (www.bloggfamiljen.se/bakverkochfikastunder/)
I dessa muffins var det torkade jordgubbar! Har inte bakat med det förrut men ett par gånger efteråt och det är riktigt gott.
Hallondröm by Anna version 1
Den här tårtan är grunden till det som senare under sommaren blev en mycket god bröllopstårta. Recept kommer i ett eget inlägg senare i inläggsserien!
 
Avslutnigsvis blev det en Päron och Aftereight tårta.
Bottnar: Devils foodcake (www.sockerrus.se)
Päronkompott
Päronmousse (www.mariasfrestelser.blogspot.se)
Aftereightfluff
 
Fluff
 Fluff är en sorts fyllning du kan ha i tårtor och ovanpå bakverk som tårtor o cupcakes eller som tillbehör till kladdkaka. Finns säkerligen fler användningsområden.
Man smälter helt enkelt godis i grädde och låter det kallna för att sedan vispa upp det till fluff.
 
Till 3dl vispgrädde använder du:
180g choklad (tex mjölk, mörk, vit, dumle, polly, aftereight mm)
eller
120g marsmallows
eller
80-100g gelegodis (tex gelehallon, bilar, zoo mm)
 
- Klipp/bryt godiset i mindre bitar.
- Smält i grädden på svag värme. OBS, får absolut inte koka!!
- Häll över i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 6 timmar helst över natten.
-Vispa med elvisp till fluffig konsistens
 
Vanlliga fel är
1, det kokar = kommer ej gå att vispa
2, ej tillräckligt kallt = går ej att vispa
3, för mycket godis = hård geleklump
 
Lycka till!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0