Åka runt fest

Igår var det dax för Åka runt festen i Nässjö (Ja även i Eksjö faktiskt, men vi var med här i stan) Vi har velat vara med ett par år nu men det har inte funkat med barnen och andra åtaganden men iår kunde vi!

Världens bästa mormor och morfar var här med barnen och tack vare det hann jag städa och fixa allt här inne på dagen, samtidigt som M bytte däck på bilen.

Åka runt fest innebär att man äter förrätt, huvudrätt och dessert på olika ställen. Alla som är med har en rätt hemma hos sig och dit kommer två andra par. Vilket innebär att man under kvällen träffar totalt sex andra par. Sedan träffas alla deltagare på en gemensam efterfest.

Vi hade förrätt vilket passade extremt bra eftersom barnen var vakna och kunde vara i källaren medan vi var här uppe. Sen kunde de äta middag och lägga sig i lugn och ro!

Jag gjorde en gräslökspannacotta som serverades med räkor och löjrom samt lite vitlöksbröd och vitt vin. Ville ju inte att gästerna skulle svälta innan de kom till huvudrätten ;) Som fördrink drack vi bubbel och åt lite krustader med brieost och hemgjord jordgubbsoch rabarbermarmelad. Man värmer dem lite i ugnen så att osten o marmeladen smälter ihop, mums!!

Lite roligt blev det när första paret som kom till oss visade sig vara våra nära vänner som bjudit in oss till festen! Jättekul att de hållit det hemligt för oss oxå så vi vart glatt överraskade! Vi hade trevligt vid alla rätterna ch träffade roliga människor överallt. God mat fick vi med! Ris och gryta till huvudrätt och en härlig vitchokladmousse med passionsfruktssås till dessert!

 

Efterfesten visade sig vara på Hotell Högland. Där blev vi dock inte kvar så länge då både M och jag drar på sega förkylningar. Det plus en vecka på resande fot och barn som inte ville synka sig med vintertiden gjorde att dagen idag blev väldigt lugn och skön.

 

Måste ju bara berätta att jag har världesa bästa föräldrar! Inte nog med att de var här och tog hand om barnen så att vi kunde komma iväg och ha skoj! Pappa var dessutom chaufför så att vi hamnade där vi skulle samt slapp gå hem på natten! När vi kommer hem så har de dessutom diskat och städat undan efter förrätten så det bara var att krypa ner i sängen och sova ett par timmar! Tack underbara ni!

Idag stannade mor och far med Melvin så att både jag och M kunde följa med Albin på Bamsegympa vilket han tyckte var toppen! Eftermiddagen har sedan som sagt bara varit lugn!

 

Nu är det snart sovdags igen! Det väntar en vecka hemma, komma in i de vanliga rutinerna igen! M är nog bara borta en natt denna vecka! Dessutom ska jag äntligen få baka lite tårta igen! Så till nästa helg kommer om allt gått som det ska bilder på lite halloweentårtor :)

 

Dessutom är det hög tid att ta tag i kost och träning igen då denna vecka som gått inte innehållit någon träning och massor av onyttigheter :(

 

Sov gott alla fina!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Nice förrätt!
Längtar redan efter nästa helgs stordåd!!

Svar: Mmm, planerandet är i full gång ;)
Anna Nilsson

2012-10-28 @ 22:26:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0