Frost och prinsesstårta :)

 
Sådär då var vardagen ett faktum igen, jobbat två veckor nu. Under dessa två veckor har det varit strålande väder. Tänk att allt är så mycket lättare när solen skinner och jag känner mig så mycket gladare om dagarna. Helgen har varit fantastisk, strålande sol och 25 grader varmt, Me like :))
 
Denna helg var det äntligen dax att öppna tårtverkstaden igen! Har inte bakat en tårta ( och inget annat heller ) på två månader...
 
Till lördagseftermiddagen levererades en Frosttårta till fina Thea som fyllde 6 år. Födelsedagsbarnet hade önskat blåbär och hallon som smak.
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, blåbärskompott, glasskräm, färska blåbär och grädde.
 
Det är faktiskt min första oblattårta. Lite trixit att få dit oblaten, den ville gärna böja upp sig i kanterna men man får trycka ner den mot grädden så att den mjuknar och sedan spritsa kanten.
Sedan gäller det att arbeta fort som tusan med grädden då det var riktigt varmt i köket.
 
Födelsedagsbarnet såg mycket nöjd och glad ut när tårtan kom, det är de där glada, förväntansfulla barnansiktena som gör det så roligt att göra dessa tårtor!
 
Under lördagskvällen tog nästa uppgift vid. Äntligen skulle jag få göra en rosa flicktårta:))
Lilla Emelie fyllde ett år och önskan var en rosa tårta med vita dekorationer och jag hade väldigt fria händer! Har länge velat prova att göra en prinsesskrona och nu var det dax!
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, mjölkchokladkräm, hackad mörk choklad, spacklad med smörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i flowerpaste.
 
Det är inte ofta jag klagar på att det är för varmt eftersom jag verkligen älskar sol och värme, men när det är så varmt i köket fastän timmen är sen att marsipanen blir som tuggummi.. Jag fick kämpa lite kan jag lova :) Dock är jag nöjd med resultatet. Fick vimplarna lite för nära kronan men så är det ibland..
Även här mottogs tårtan med glada miner och lilltjejen själv hade oxå fått smaka :)
 
Nu dax att rocka igång veckan och få iväg min skolkille till skolan :)
Kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0