Vem och varför?

Vem är jag och varför har jag startat bloggen?
Anna, strax under 35år. Bor i Nässjö med min kära Magnus och våra älskade söner Albin och Melvin. Just nu är jag föräldraledig och hemma med barnen. Magnus har en hel del resnätter i sitt jobb vilket gör att jag och barnen får klara oss själva lite då och då. Albin är på förskolan 15 timmar i veckan vilket han älskar! Även Melvin uppskattar den tiden då han har 100% uppmärksamhet. 
Förutom familjen och att träffa nära och kära så har jag ett stort intresse i att laga mat och baka :)
Matlagningen har alltid varit något som jag njuter av att göra. Visst jag kanske inte jublar över varje köttbulle&spagetti middag men att få bjuda hem vänner på middag, planera och tillaga nya rätter är minst sagt en passion.
Bakat har jag gjort sen jag var liten. Under den här föräldraledigheten har jag totalt fastnat i "tårtträsket". Det började i samband med Melvins dop då jag började läsa olika bakbloggar och fick inspiration får många olika håll. Efter det så har det sprutat ut cupcakes och tårtor ur mitt kök. Det kommer snart ett eget inlägg med bilder mm från årets tårtskörd!
Största problemet med att älska att baka och laga mat samt fått två underbara ungar är ju naturligtvis att kroppen inte riktigt har rätt format just nu...
Därav har jag sen en månad tillbaka satt hårt mot hårt och tvingat mig själv till en rejäl sockerreducering och ett ökat träningsintag (så småningom ska jag ju faktiskt orka jobba igen). Så just nu tar jag alla tillfällen iakt att baka till nära och kära när vi träffas i olika samanhang så att jag får hjälp att äta upp bakverken :)
Till vardags så gäller nyttig mat och mycket sallad!!
 
Varför blogga??
Ja det vet jag inte riktigt.. Bloggen kommer att handla om vårt vardagsliv, sånt som händer i barnens utveckling. Givetvis massor av bilder på diverse tårtor och förhoppningsvis en del recept oxå.
Kommer säkert en och annan åsikt om saker och ting men som sagt mest helt vardagligt småprat!
Så för dig som vill läsa djupa och meningsfulla texter kommer nog inte just denna blogg bli din favorit! Du som vill följa oss i vardagen och samtidigt få lite bakinspiration är hjärtligt välkommen att följa oss på vår resa ;)
En sak som många bloggare är väldigt duktiga på (speciellt mat o bakbloggare) är att ta riktigt fina bilder med bra kameror mm. Fotografering är dock inget stort intresse för mig och jag har endast mobilen att fota med så bilderna kommer tyvärr att bli därefter.
 
Kramar Anna
 
 
 
 

Helgen

Vi har haft en jättemysig helg med fina vänner!!
Började på Monkey Town igår så barnen fick leka av sig.
Middagen blev kalvstek, potatisbakelser, pestosås samt varma tomater med brieost i. Lite gott vin till det och vi blev mer än mätta:)
Helgens tårta som avslutade middagen var ett försök att göra Napoleontårta, blev inte så vacker men god!
Idag har vi faktiskt haft lite sol så en sväng till lekparken innan det vankades köttfärsås till lunch.
Nu har vännerna åkt hemmåt och pappan varit o fixat lite på eget håll. Av helgen återstår lite matplanering för veckan och mitt intensivgympapass på 75 min. Är så skönt att avsluta veckan med det!! Speciellt som jag har en dejt med badrumsvågen på måndagsmornar :)

Recept

1 rektangulär smödeg

1 dl äpplemos (gärna hemmagjord)

2-2,5 dl tjock vaniljräm

1 dl hårt vispad grädde

1 dl florsocker

1 msk vatten

1-1,5 matsked röd vinbärsgelé

lite citronsaft

  1. Dela smördegen i 3 remsor á 8x40 cm.Grädda mitt i ugnen i ca 10 min (225grader) När den är färdig , tryck ned plattorna något så de inte blir för bulliga. Blir enklare att lägga ihop tårtan då.
     
  2. Bred äpplemoset på platta 1. Lägg på platta 2.
  3. Blanda vaniljkräm med grädde och bred på platta 2
  4. Lägg på platta 3.
  5. Smält gelén i micron o bred ut över toppenplattan. Låt stelna.
  6. Blanda florsocker , vatten o lite citronsaft. droppa över den stelnade gelén, i fina mönster.
  7. Ställ i kylen en stund.

Receptet är hämtat från bloggen Sofillas och Thesses fenomenala recept


Torsdag med fart..

Chop chop, igår var det full fart från morgon till kväll. A till förskolan, skulle vara lite extra fin då det var fotografering på G;)
Sen dagens första tripp till Eksjö o lunch med fina vänner! Snabbstopp på jobbet, dollarstore o Lidl, hämta A.
Hem, mellis fixa till kvällens tårta. Vilket gick alldeles för fort så det fina "rinnet" på sidorna blev choklad i en pöl runt tårtan :( Trist att jag aldrig lär mig att vänta tillräckligt länge så chokladen får stela till innan jag häller på den!!
Snabbdusch o iväg på gomiddag med bästa jobbkollegorna!
Tårtan ( en very cherry Chocolate cake) vart som sagt inte snyggast i världen men oj så god!
Fast jag inte bör äta av den själv så slank det ner två bitar.. Halva tårtan som blev kvar levererades dock till finaste vännerna på vägen hem så jag slipper läskas av den idag iaf :)
Nu ny dag med nya möjligheter, vi börjar med frisörbesök för lilla A!
Kram


Hej

Idag gjorde jag nåt konstigt.. Hade tänkt gå på babycafe med Melvin. När jag kom dit så sov han som en stock och jag bara kände att jag hade massor annat att göra. Så jag sa hej och hejdå och passade på att lösa lite ärenden på stan när M ändå sov så gott. Eftersom det inte blev som jag tänkt så hade jag ingen vagn med men det löste sig ändå. När M vaknade blev det "mellis on the road".
Väl hemma fick vi lunchbesök av Veronica o Ellie, mysigt!
Nu middagsfix och ikväll skall det bakas en Very Cherry Chocolate Cake till morgondagens jobbkalas :)

Kram


Sista testet för idag blir från mobilen

Idag har Albin o jag "degat". Alla som nu ser mitt verk (skulle bli Plupp) förstår säkert varför jag inte täcker mina tårtor med SP o varför jag inte försöker modellera figurer på tårtorna :))


Måste testa o lägga in bild oxå

Får bli en tårta såklart :)



Testar snabbinläggfunktionen...

Får nog fortsätta imon!

Oj oj...

Jaha, då var jag här...
Tog ju bara ca 6 månader att gå från tanke till att faktiskt starta bloggen :)
Har inte koll på det tekniska riktigt ännu så detta får bli mitt testinlägg men om allt vill sig så kommer det snart fler och förhoppningsvis intressantare inlägg!
 
Kram

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0